Pc vétel részletre

Update : Streamelek, videót vágok és gamelek. Ezek a fő szempontok. Hosszú távon érje meg. Bőviteni, cserélni fogom a dolgokat benne. :ok_hand:

Hali!
Tanácsot kérnék gamer pc vásárlás előtt állok.
500 ezer ft a limit és mindenképpen olyan weboldalról vennék, ami támogatja az áruhitelt.
Egy erőssebb konfigot szerintem kapni már ezért, de tudom hogy ez szinte a mai árakat nézve alig elég valamire.
Amit nagyjából szeretnék : intel konfig, 16 gb ram, 500 as ssd, 1 tb vinyó, egy baszó táp, megfelelő hütés, egy korrekt alaplap, házból semmi csicsásat, csakis funkcióját lássa el, processzorból nem vagyok régóta otthon, hogyan mennek melyik mit bír. I7 széria legalább jó lenne. Na és a videókártya… :roll_eyes: Vajon 2060 mire elég keresgéljek felette vagy inkább alatta?
Márkákat nem irtam, nem vagyok otthon a témában ezért sem mag rakom össze.
Ha tudnátok ajánlani kész konfigokat, olyan oldalakat amik erre szakosodtak és megbizhatóak, azt megköszönném.
Remélem valami irányt tudtok adni mit is keressek és merre felé😊
Előre is köszönöm :slightly_smiling_face:

Most egyáltalán gépet nem éri meg venni, nem hogy hitelre. A legtöbb esetben az áruhiteleknek igen magas a kamata.

Ez így együtt egy marha drága, ahhoz képest meg elég gyenge/közepes gépet eredményez.

Tök komolyan mondom, a mostani árak mellett simán megérheti egy gamer laptopot venni, vagy konzolba fektetni ha játék a cél.

4 Likes

Kész konfigot, nem igazán ajánlanék, néhány ritka kivételen kívűl, nem az igaziak.

Alkatrészenként lehet vállogatni, szinte mindeggyik nagyobb számtech boltnak val áruhiteles konstrukciója. Elindulni segít a Build ajánló, de ahogy elöttem @meteoric87 írta, jelenleg sokkal többet fizetsz a valódi értékénél, plusz az áruhitel konstrukciók sem szoktak túl kedvezőek lenni. Az AMD és Intel vonalon érkező új generációs cuccok már csak finom ráadás a dolgokra :slight_smile:

Összeségében a laptop vonal szerintem is járhatóbb, akár hitelre, gyakran ki lehet fogni 0% THM-es megoldásokat rövid futamídővel.

Különben, hogy mi mire elég az az igényektől függ: mire szeretnéd használni, milyen meló/game és felbontással. Csak game esetében, jobb megoldás nem nagyon van mint a konzol, rövid távon még akár egy elöző generációs használt vas sem elvetendő.

3 Likes

Ne vegyél hitelre semmit . Amíg nem vagy rákényszerülve nem szabad . Főleg nem "Luxus " cikk re .

Erre annyit mondanén h tavaly ugyan ezt mondta mindenki , szóval lehet megint csak zuhanás jön :smiley: De amúgy igen most a szokottnál is drágább minden .

1 Like

6éve várom hogy jó áron legyen valami és csak drágulnak a dolgok… :roll_eyes: Már ideje beujítanom amig van rá pénzem :wink: Tisztában vagyok vele hogy mi érné meg ( konzol, laptop) de szánt szándékkal akarok pc-t. Hosszú távú befektetés lenne.
Gamelésre, streameléshez valamint videó vágásra. Tudom a hátrányokat és hogy nem éri meg a hitel sem. De már elhatároztam magam. Kérlek titeket tippeket adjatok vagy valamit amin eltufok indulni hol érdemes keresgélni.
Említettétek hogy vannak olyan oldalak amik alkatrészekre is adnak áru hitelt. Nyilván az jobban megérné. Előre is köszönöm :slightly_smiling_face:

Válassz egy szempontot.

De ezt az áruhiteles dolgot nagyon járd körbe pro és kontra (pláne így 2021-ben, pláne számtech cuccokkal) :slight_smile:

5 Likes

Ezzel így ebben a formában nem értek egyet. Sokszor igenis érdemes bizonyos dolgokat hitelre venni, csak az nem mindegy, miért, és mire.

Mondok egy egyszerű példát:
Videókat vágsz, akár komolyabb hobbi szinten, a lényeg hogy van bevételed belőle. Ha hitelre veszel gépet/alkatrészt, amivel jobban, és még fontosabb, gyorsabban dolgozol, akkor simán lehet, hogy többet kitermelsz, mint amennyi a kamat. Ha 0% hitelt találsz, akkor meg főleg. Pedig nem “kényszer”, lehet a jelenlegi konfiggal is elvagy.

De az is viszonylag ritka hogy valakinek “muszáj” szebb/jobb/újabb kocsit, házat, stb venni. Lehetne gyűjtögetni is 10-20 évig hitel helyett. Viszont ha olcsón kapod a hitelt, és ne adj isten mellette magas az infláció, még az is lehet, hogy a végén reálértéken kevesebbet fizetsz érte, mintha gyűjtöttél volna.

Szóval csak arra akartam kilyukadni, hogy nem ördögtől való dolog a hitel mint olyan, csak mint minden mást, ezt is okosan kell csinálni, nem durr bele aztán majd lesz valami.

5 Likes