PC wifi adapter


#1

milyen árba kell venni wifi adaptert? valaki tudna ajánlani, a netünk 100 megabites


#2

Kulcsszavak:
tplink pcie wifi card
Mehet google-be :slight_smile:
De segítek, itt egy ilyen:
https://www.arukereso.hu/halozati-kartya-c3658/tp-link/tl-wn881nd-p74088660/


#3

ismerem google bácsit és szoktam tanácsot kérni de nem tudom milyen árban vegyek és mivel nem értek egyáltalán ehhezm lásd a nevét is szarul irtam le , emiatt itt kértem tanácsot hátha valaki megmondja h mire érdemes ennél odafigyelni vagy ajánl egy jót


#4

És linkeltem is egyet. Az elméletileg jó. Bár mivel nem írtál semmit arról hogy hány gigahertzes a kapcsolat, egy kicsit nehéz, de gondolom 2.4GHz. Milyen márkájú a routered?


#5

Virgin media hub 3.0 a rourerem


#6

És meg tudod nézni hogy milyen protokollt használ a Wifi-hez (802.11 [betű(k)] )?


#7


#8

Beszarok ezen a neven :rofl:

Csak h ne legyen off.
Ezt találtam de nem tudok belőle kibogarászni semmit.
Talán az ac miatt tudhatja az 5ghz-et.
https://wikidevi.com/wiki/Virgin_Media_Super_Hub_3


#9

Tudja az 5 GHz-t. Legalábbis ezt írják róla. de ha nem a közelében fogod a wifi adapteres gépedet használni (mert akkor mehetne vezetéken is akár, ha jól gondolom…), akkor az 5GHz-nek lőttek…
Annak ugyanis jóval szerényebb a hatótávja, mint a 2,4GHz-nek.
És ha a szerelésben nem vagy jártas, vehetsz egyszerű alap USB-set is.
Szóval erősen függ a környezettől, ahová vennéd.
Amennyiben messzebb vagy a routertől, a 100 Mbitnek amúgy is búcsút inthetsz. 2,4-en olyan 40 szokott menni.


#10

bérelt lakásban lakunk és mostanáig a hallban van a gépem vezetékes nettel de felvinném a szobámba végre. Apám nem ment bele h egy kis lyukat fúrjunk így marad a wifi megoldás, valójában nem lenne messze, talán 5-7 méter lenne közötte… nekem jo a usb ha erős


#11

Ha rendesen játszani is akarsz akkor sok lesz neki az a távolság a beton födémmel. Nem a net sebességre gondolok hanem a stabilitásra.


#12

Ahogy Angliában építik a házakat nem a beton a bibi :smile:

Amúgy POWERLINE NETWORK ADAPTER a te barátod kedves kérdező. Hálózati csatlakozótól hálózati csatlakozóig viszi a netet neked KÁBELEN.

TP-Link TL-PA4010KIT Nano Powerline Adapter Starter Kit, No Configuration Required, UK Plug https://www.amazon.co.uk/dp/B01BECPIMC/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_oUTTCbHX298BT


#13

Én személy szerint nem ajánlom a POWERLINE-t, legalábbis Magyarországon nem. Utolsó szalmaszál, sok helyen problémás. Elég, ha a szomszéd új tévét vesz, vagy épp füvet nyír, vagy megy a mosógépe. Annyi buktató, hogy nem látod előre. Több helyen jártam ahol ilyet tettek fel (és működőképesen hagyták ott), de egy idő után nem ment. Közelebb 4 konnektoral viszont még igen…
És utp lett a megoldás.
Szakemberként a vezetéket javaslom a “Fater” szíves megértésével.
Ha nem tudod rábírni, akkor wifi, de az 5 GHz-ről mondj le, vasbeton födémen keresztül nem lesz a barátod…
Marad a 2.4 Ghz, ami átlag 40 körül szalad. Persze a környezet befolyásolja…


#14

Vagy ha van egy kis szerencséd akkor a coax(tv) kábelnek akkora csatornát tettek, hogy fel tudsz húzni rajta egy net kábelt és akkor fúrnod se kell.


#15

Soha semmi gond nemvolt a Powerline adapterekkel :stuck_out_tongue: persze egy “normális” hálózat az elkell.

Én mostmár számtalan alkalommal használtam és van ameik évek óta gond nélkül üzemel.

Nemtudom Magyarországon mik a szabványok…nállunk otthon Romániában és itt ahol élek itthon Angliában sem volt soha gondom.

Persze igen ez végső megoldás és épp arra jó amikor nemlehet fúrni…pont emiatt használom én is ha megköveteli a szitu.

Amúgy low profile kábelt is lehet próbálni és szépen végighúzni mindenen körbe :slight_smile:

deleyCON 25m CAT6 Flat Network Cable U-UTP RJ45 CAT-6 Gigabit Ethernet LAN UUTP Patch Cable Copper Switch Router Modem Repeater Patchpanel - White https://www.amazon.co.uk/dp/B01LLOGJZI/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_3sUTCbXB7NJEK


#16

A POWERLINE felénk (Kelet-Magyarország) problémás. Legalábbis az volt, már ahol jártam ilyen probléma miatt, utp-vel orvosoltuk. Sok a szemét az erősáramú hálózaton. Erre mondom azt, hogy zsákbamacska, ne vegye meg előre, mert nem biztos, hogy megy is. Meg az sem, hogy meddig… De ez itteni helyzet. Brit alattvaló sosem voltam, és nem is szereltem arrafelé.


#17

Nekem is lenne egy kérdésem felétek. Nem akartam ezért külön témát nyitni, szerintem ide is beillik.
Szóval nekünk is wifi van otthon, lent, az én gépem pedig fent van a szobámban. 150 megabites a net, a wifi adapterem is elvileg pont annyit tudna fogadni, hangsúly hogy tudna, ha eljönne idáig annyi. Merthogy a jel elég gyenge, szerintem el se ér rendesen a szobámig, a sávszél pedig egyértelműen nincs meg, az a nevezetes 150 megabit/s. Ezért, gondoltam nem ér fel a jel a szobámba. Hát gondolkodok, mit van mit tenni, kábel kéne. (mert arról nem is beszéltem, amikor így random elmegy a net, mert nem ér fel kb semmi, és konkrétan megszűnik a sávszél, játék közben qrva irritáló) Nade nálunk is ilyen beton födém van, és gondolom a wifit is az fogja meg.
Kábel terv 1 az volt, hogy felfúrunk valahol a modem felett, és behúzzuk a kábelt, persze mutelnek nem is tetszett az ötlet, meg is értem, miért.
Kábel terv 2, hogy egy qrva hosszú (minimum 70m) kábelt felhúzok, a földszintről a csigalépcsőn keresztül, végig a szobámig. Persze ez se volt jó…
Kábel hipotézis (terv 3) meg lehet-e esetleg azt oldani, hogy az elektromos hálózaton keresztül jöjjön fel a net hozzám, és én csak a konnektorból a szobámban szépen kihúzom a kábelt. gondolok itt pl. ilyesmire:

Ez hogy is működik, vagy hogy kell ezt használni? Egyáltalán lehetséges-e ilyesmi? Nagyon nem értek a hálózatokhoz, bocsi, ha hülyeségeket kérdezek… :smiley:


#18

Ennek pont az a lényege. Ameddig ugyanazon a hálózaton fut a rendszer addig csak benyomod 2 foglalatba a ház 2 külön pontján és megvan oldva.

Ahogy fent is szóesett rólla a rendes UTP kábel az esetek 100%-ban a leg optimálisabb megoldás DE igen, működik a Powerline Adapter-el is ha nincs lehetőség kábelt fektetni vagy fúrni.


#19

köszi. csak bedugom a konnektorba, és bele a netkábelt, fent meg csak ki a kábelt, és ennyi?
Valami olcsóbb ilyen adaptert esetleg nem tudsz ajánlani? :smiley:


#20

Igen annyi. Nem kell se konfigolni külön se semmi. Csak ugyana,on az elektromos hálózaton kell legyen a két csatlakozó.

Amit linkeltem fentebb az £25 nemhinném, hogy van olcsóbb amit ajánlani merek.