PCX vs iPon?


#1

Szép jó reggelt mindenkinek!
Gondoltam egy próbát megér iPon-on összerakott és elmentett gépet mondom megnézem már PCX-en is hogy ott vajon mennyibe kerülhet.
Azon kívűl hogy az áraik teljesen különböztek kíváncsi lennék a tapasztalatokra kinek van rossz esetleg és melyikkel és hogy ki melyiket ajánlja?


#2

Pcx-en vásároltam eddig mind jó tapasztalattal. Pontos szállítás megfelelő csomagolás extra garanciák is nekem bevált én ajánlani tudom a PCX-et :slight_smile:


#3

Én mindkét oldalról rendeltem már, mindegyik jó.
Pcx negatívuma, hogy a posta szállítja ki, a futárok egy telefont/sms-t nem tudnak elengedni, hogy jönnek, nem jönnek, már csak a ház előtt dudálnak ha itt vannak.
Iponnál más szállít, ott jön az sms nap elején, hogy kb mikorra várhatóak, pl 8-9 között, valamint egy fél órával előtte fel is hívtak. (E-mailben mellékelik a futár számát is)
Postánál volt, hogy a megbeszélt napon nem ért ide, másnap fél 5 kor nagynehezen sikerült elérnem a futárt (2 órán át hívtam a tatabányai központot, mire nagynehezen felvették).
Közölte a futár, hogy itt van a faluban, de a megpakolt furgonnal ő rövidíteni akart a szántőföld mellett a 35 centis sárban és elakadt, leszarja az egészet, majd holnap hozza a csomagot. Megkérdeztem tőle, hogy ha lemegyek hozzá odaadja a csomagot (kb 200m-re volt tőlünk)? Beszól ne menjek mert őt ma már nem érdekli… Mondom öreg, tegnap kellett volna hozni a csomagomat, 260ezerért rendeltem, még bőven van munkaidő és mivel ott dekkolsz a sárban úgyse mész egy darabig sehová, úgyhogy mindjárt ott vagyok :rofl: Aztán odaadta a csomagot :smiley:
Webshop téren egyikkel sem volt gondd.


#4

Na joooo kiégetsz :joy::joy::joy:.
És köszi hogy leírtad a tapasztalatod nekem 600k fog erkezni ezért gondoltam megkérdezem melyik a megbízhatóbb


#5

Nyugodtan rendelheted bármelyikről, PCX ről rengeteget rendeltem már gép alkatrészeket.
Iponról a Riftemet és egy xbox one kontrollert, alzáról pedig egy tápot és egy vga-t rendeltem 300k értékben legutóbb, szóval az is teljesen rendben van.


#6

Rendeltem már én is PCX-ről és Ipon-ról is. PCX szállítása nem a legjobb volt nálam, egy összerakott gépet rendeltem onnan és hát mit mondjak, elég rosszul rakták össze. (pl.: a cpu ventilátorát nem kifelé irányították, hanem befelé)

A következő gépet az iponról rendeltem és teljesen jó. Tájékoztattak, hogy mikor érkezik meg, hol jár a csomag, még a szállítóval is beszéltem telefonon.

Én ha tehetem akkor a PCX-et mellőzöm, inkább Ipon, Aqua, Emag, E-Digital.


#7

Én mondjuk 5ezer ftot nem adok senkinek gépösszerakásért, magamnak csinálom, durván 1-másfél óra 0-ról összerakni.
Amúgy a procihűtős témát nem teljesen értem.
A léghűtésnél a hűtőbordára kell fújja a levegőt, vízhűtésnél a radiátornál egyéni preferencia.
Az sem mindegy hová teszik a radiátort, előre, felülre. Pl ha kifelé fujatod a gép belsejéből, akkor a benti meleg levegővel “hűtöd” a procit, ami nem annyira hatékony, mintha egyből a kinti hideget kapja meg. Én pl ha a gép tetején van a radiátor én is befele fujatnám (mivel a meleg levegő felfelé száll) a ventivel lehetne lefelé tolni, és a hátsó aux ventivel kényszeríteném kifelé.


#8

A cpu hűtő úgy volt felszerelve, hogy nem hátra felé fújta ki a levegőt hanem felfelé, így a meleg levegő bent maradt a gépházban.

Szerencsére elküldték hozzá a pótalkatrészeket.


#9

@42Akos24 Saját tapasztalat alapján mindegy, honnan rendelsz. A kettő között apró eltérések vannak. PCX-en sokszor jobb áron találod meg ugyan azt a terméket, viszont Iponon szerintem jobb a szállítás és az ügyfélszolgálat nekem eddig jobban működött. De itt már tényleg csak személyes preferencia kérdése :slight_smile:


#10

Én inkább összeszereltetem, nem merem magam összeszerelni negyog elcsesszem.
:joy::joy:


#11

Hello,

PCX-en a garanciát úgy kezelik, hogy sehogy, egyáltalán nem ajánlom azt az oldalt nem megbízható.
Ipon vagy Aqua, mindkettőnél lassú a garanciális ügyintézés, de legalább van ügyintézés.


#12

Régi gépemet meg néhány apróbb dolgot rendeltem PCX-ről. Nem volt vele gond.
IPon-ról nyáron rendeltem komplett gépet összerakással. Mindennel megvoltam elégedve,aztán a VGA gyárilag rossz volt. Visszaküldtem,kicserélték egy más fajta RX580-ra. Valamiért Asus Rog Strix-et nem akartak adni a gyorsabb ügyintézésre hivatkozva. Ügyintézés kb 6 hét volt. Szerintem máshol sem megy gyorsabban. IPon-nak a felülete jobban tetszik. IPon-on olcsóbb a gép összeszerelés,és BIOS-t is frissítenek ingyen ha kell. Nálam kellett,mert B350-es lapot rendeltem Ryzen 5 2600-al. PCX-en azt hiszem 2500-at kérnek ezért. Így árban nagyjából ugyan ott volt a 2 oldal.


#13

Én pcx -et ajánlom, egyszer rendeltem az iponról, amikor havernak építettem gépet egy gigabyte h170 lapot egy i3 6100 -zal, és a futárnál átvettem a cuccot, és a gigabyte lap egy asrock ab350m plus lap dobozába jött…
Mondtam a futárnak, én nem AMD lapot rendeltem, mire ő azt mondta, az van benne, amit rendeltem…
Az alaplap zacskóját és állapotát elnézve, leejthették, és gyorsan visszavitték, egy új dobozzal… na mindegy… legalább a lap működése nem károsodott…
Pcx -et ajánlani tudom, jóval olcsóbb mint az ipon, és megbízható.


#14

Postánál sokfajta futár van.Azért ne essünk abba hibába hogy az alapján itéljük meg az egészet márnint postát, de persze ettől még semmi se tökéletes.Az afutár olyan volt a ilyen.


#15

Mindenkitől kérdem. Miért lehet lassu garancia csere mindkét félnél? Szerintetek mivel lehetne vagy lehet is gyorsitaniuk az ügyintézést mindkét félnél?


#16

Összetettebb dolog mint azt elsőre gondolnád és sok esetben nem tehet az értékesítő arrol, hogy elhuzódik a folyamat.

Függhet a garancia típusátol (gyártói vagy értékesítői, csere vagy javítasi), a szerviz és az üzlet szerződésétől (ki végzi a bevizsgálást, hány napon belül kell megtörténnie), a szervíz helyétől (országon belüli vagy külföldi), az adott csere alkatrész aktuális elérhetőségén (raktáron vane vagy be kell rendelni), ki végzi a szállítást (hagyomanyos posta vagy futárszolgálat) az adott termék életutjától (most jelent meg, növekedés alatt van, vagy kifutó/kifutott darab) stb stb stb


#17

Kb tök m1 kinél veszed. Ha pl Apple termékről van szó mindenki a szakszervízbe fogja vinni, nem ők fogják cserélni, se javítani, egy újjal nem fognak hozzáérni. A kettő közül ott kell venni, ahol olcsóbb, ilyen egyszerű.


#18

PCX esetén sok a rejtett költség - ezért tűnnek elsőre alacsonyabbaknak az árak - de valójában olyan piszlicsáré dolgokért is külön fizetned kell amiket máshol az üzlet garantál. Nem ajánlom. Az Iponról csak jót mondhatok, de azért a kedvencem a Compker, Rufusz, Konzolvilág.


#19

Például mikért?


#20

Compker -t osztom én is.