PCX vs iPon?

Szép jó reggelt mindenkinek!
Gondoltam egy próbát megér iPon-on összerakott és elmentett gépet mondom megnézem már PCX-en is hogy ott vajon mennyibe kerülhet.
Azon kívűl hogy az áraik teljesen különböztek kíváncsi lennék a tapasztalatokra kinek van rossz esetleg és melyikkel és hogy ki melyiket ajánlja?

1 Like

Pcx-en vásároltam eddig mind jó tapasztalattal. Pontos szállítás megfelelő csomagolás extra garanciák is nekem bevált én ajánlani tudom a PCX-et :slight_smile:

4 Likes

Én mindkét oldalról rendeltem már, mindegyik jó.
Pcx negatívuma, hogy a posta szállítja ki, a futárok egy telefont/sms-t nem tudnak elengedni, hogy jönnek, nem jönnek, már csak a ház előtt dudálnak ha itt vannak.
Iponnál más szállít, ott jön az sms nap elején, hogy kb mikorra várhatóak, pl 8-9 között, valamint egy fél órával előtte fel is hívtak. (E-mailben mellékelik a futár számát is)
Postánál volt, hogy a megbeszélt napon nem ért ide, másnap fél 5 kor nagynehezen sikerült elérnem a futárt (2 órán át hívtam a tatabányai központot, mire nagynehezen felvették).
Közölte a futár, hogy itt van a faluban, de a megpakolt furgonnal ő rövidíteni akart a szántőföld mellett a 35 centis sárban és elakadt, leszarja az egészet, majd holnap hozza a csomagot. Megkérdeztem tőle, hogy ha lemegyek hozzá odaadja a csomagot (kb 200m-re volt tőlünk)? Beszól ne menjek mert őt ma már nem érdekli… Mondom öreg, tegnap kellett volna hozni a csomagomat, 260ezerért rendeltem, még bőven van munkaidő és mivel ott dekkolsz a sárban úgyse mész egy darabig sehová, úgyhogy mindjárt ott vagyok :rofl: Aztán odaadta a csomagot :smiley:
Webshop téren egyikkel sem volt gondd.

6 Likes

Na joooo kiégetsz :joy::joy::joy:.
És köszi hogy leírtad a tapasztalatod nekem 600k fog erkezni ezért gondoltam megkérdezem melyik a megbízhatóbb

Nyugodtan rendelheted bármelyikről, PCX ről rengeteget rendeltem már gép alkatrészeket.
Iponról a Riftemet és egy xbox one kontrollert, alzáról pedig egy tápot és egy vga-t rendeltem 300k értékben legutóbb, szóval az is teljesen rendben van.

1 Like

Rendeltem már én is PCX-ről és Ipon-ról is. PCX szállítása nem a legjobb volt nálam, egy összerakott gépet rendeltem onnan és hát mit mondjak, elég rosszul rakták össze. (pl.: a cpu ventilátorát nem kifelé irányították, hanem befelé)

A következő gépet az iponról rendeltem és teljesen jó. Tájékoztattak, hogy mikor érkezik meg, hol jár a csomag, még a szállítóval is beszéltem telefonon.

Én ha tehetem akkor a PCX-et mellőzöm, inkább Ipon, Aqua, Emag, E-Digital.

2 Likes

Én mondjuk 5ezer ftot nem adok senkinek gépösszerakásért, magamnak csinálom, durván 1-másfél óra 0-ról összerakni.
Amúgy a procihűtős témát nem teljesen értem.
A léghűtésnél a hűtőbordára kell fújja a levegőt, vízhűtésnél a radiátornál egyéni preferencia.
Az sem mindegy hová teszik a radiátort, előre, felülre. Pl ha kifelé fujatod a gép belsejéből, akkor a benti meleg levegővel “hűtöd” a procit, ami nem annyira hatékony, mintha egyből a kinti hideget kapja meg. Én pl ha a gép tetején van a radiátor én is befele fujatnám (mivel a meleg levegő felfelé száll) a ventivel lehetne lefelé tolni, és a hátsó aux ventivel kényszeríteném kifelé.

2 Likes

A cpu hűtő úgy volt felszerelve, hogy nem hátra felé fújta ki a levegőt hanem felfelé, így a meleg levegő bent maradt a gépházban.

Szerencsére elküldték hozzá a pótalkatrészeket.

2 Likes

@42Akos24 Saját tapasztalat alapján mindegy, honnan rendelsz. A kettő között apró eltérések vannak. PCX-en sokszor jobb áron találod meg ugyan azt a terméket, viszont Iponon szerintem jobb a szállítás és az ügyfélszolgálat nekem eddig jobban működött. De itt már tényleg csak személyes preferencia kérdése :slight_smile:

2 Likes

Én inkább összeszereltetem, nem merem magam összeszerelni negyog elcsesszem.
:joy::joy:

Hello,

PCX-en a garanciát úgy kezelik, hogy sehogy, egyáltalán nem ajánlom azt az oldalt nem megbízható.
Ipon vagy Aqua, mindkettőnél lassú a garanciális ügyintézés, de legalább van ügyintézés.

1 Like

Régi gépemet meg néhány apróbb dolgot rendeltem PCX-ről. Nem volt vele gond.
IPon-ról nyáron rendeltem komplett gépet összerakással. Mindennel megvoltam elégedve,aztán a VGA gyárilag rossz volt. Visszaküldtem,kicserélték egy más fajta RX580-ra. Valamiért Asus Rog Strix-et nem akartak adni a gyorsabb ügyintézésre hivatkozva. Ügyintézés kb 6 hét volt. Szerintem máshol sem megy gyorsabban. IPon-nak a felülete jobban tetszik. IPon-on olcsóbb a gép összeszerelés,és BIOS-t is frissítenek ingyen ha kell. Nálam kellett,mert B350-es lapot rendeltem Ryzen 5 2600-al. PCX-en azt hiszem 2500-at kérnek ezért. Így árban nagyjából ugyan ott volt a 2 oldal.

Én pcx -et ajánlom, egyszer rendeltem az iponról, amikor havernak építettem gépet egy gigabyte h170 lapot egy i3 6100 -zal, és a futárnál átvettem a cuccot, és a gigabyte lap egy asrock ab350m plus lap dobozába jött…
Mondtam a futárnak, én nem AMD lapot rendeltem, mire ő azt mondta, az van benne, amit rendeltem…
Az alaplap zacskóját és állapotát elnézve, leejthették, és gyorsan visszavitték, egy új dobozzal… na mindegy… legalább a lap működése nem károsodott…
Pcx -et ajánlani tudom, jóval olcsóbb mint az ipon, és megbízható.

1 Like

Postánál sokfajta futár van.Azért ne essünk abba hibába hogy az alapján itéljük meg az egészet márnint postát, de persze ettől még semmi se tökéletes.Az afutár olyan volt a ilyen.

Mindenkitől kérdem. Miért lehet lassu garancia csere mindkét félnél? Szerintetek mivel lehetne vagy lehet is gyorsitaniuk az ügyintézést mindkét félnél?

Összetettebb dolog mint azt elsőre gondolnád és sok esetben nem tehet az értékesítő arrol, hogy elhuzódik a folyamat.

Függhet a garancia típusátol (gyártói vagy értékesítői, csere vagy javítasi), a szerviz és az üzlet szerződésétől (ki végzi a bevizsgálást, hány napon belül kell megtörténnie), a szervíz helyétől (országon belüli vagy külföldi), az adott csere alkatrész aktuális elérhetőségén (raktáron vane vagy be kell rendelni), ki végzi a szállítást (hagyomanyos posta vagy futárszolgálat) az adott termék életutjától (most jelent meg, növekedés alatt van, vagy kifutó/kifutott darab) stb stb stb

3 Likes

Kb tök m1 kinél veszed. Ha pl Apple termékről van szó mindenki a szakszervízbe fogja vinni, nem ők fogják cserélni, se javítani, egy újjal nem fognak hozzáérni. A kettő közül ott kell venni, ahol olcsóbb, ilyen egyszerű.

PCX esetén sok a rejtett költség - ezért tűnnek elsőre alacsonyabbaknak az árak - de valójában olyan piszlicsáré dolgokért is külön fizetned kell amiket máshol az üzlet garantál. Nem ajánlom. Az Iponról csak jót mondhatok, de azért a kedvencem a Compker, Rufusz, Konzolvilág.

Például mikért?

Compker -t osztom én is.

1 Like