PCX vs iPon?

Compker -t osztom én is.

1 Like

Na erre én is kíváncsi volnék. Számítógépet pl ingyen nem szerelnek össze, na de az cseppet sem mondható piszlicsáré dolognak egy országos webshopnál, ahol nap mint nap ki tudja hány gépet rendelnek. Így is rengetegen kérik, hogy szereljék össze, mi lenne, ha ingyen lenne?

1 Like

Én eddig csak Iponról rendeltem, alapvetően a termékekkel nincs baj, gyors a kiszállítás is, általában időben is jön meg, viszont a granaciális ügyéntézésük egy kalap kaki. Visszaküldtem a vízhűtésem mert valami próbléma volt vele, majdnem egy hónapot vártam mire közölték hogy sérült és visszadják az árat vagy levásárolhatom. Természetesen ez alatt az idő alatt iram nekik a válaszuk, hogy még nem jutotak el az én termékemhez.Szóval legközelebb PCX és meglátjuk ott mit produkálnak. :smiley:

1 Like

Fentebb le lett írva, hogy nem rajtuk áll az esetek többségében. Ők is csak annyit tudnak tenni, hogy tovább küldik a szervízbe, ami simán lehet, hogy külföldön van. Ha ott azt mondják, hogy nem javítható, akkor kénytelenek visszafizetni stb.

1 Like

Én épp most vagyok rendelésben PCX-ről.
El kell mondjam eddig laptopom volt és nem szeretek pc építéssel foglalkozni stb…
Lényeg most különböző okok miatt gondoltam váltok.
Mivel nem értek hozzá és nem akartam időzni vele összeraktam egy konfigot majd szóltam nekik és kértem is őket hogy szóljanak ha valami nem stimmel és változtassunk rajta.
A konfig összege durván 1.050.000 Ft volt. Szóval ennyiért simán elvárom hogy segítsenek sőt…!
Ehhez képest itt a fórumon egy másik topicban szólt rám valaki hogy nagyobb hűtő kell…
Szóltam nekik átvariáltuk. :sweat_smile:
Aztán kiderült benéztem egy ssd-t szóltam nekik átvariáltuk. :sweat_smile:
Aztán úgy láttam és olvastam is hogy az a ház nem a legjobb amit rendeltem.
Szóval szóltam nekik átvariáltuk. :sweat_smile:
Aztán mikor pont kész lett volna aznap több időm volt és megnéztem pár videójukat.
Kiderült hogy az I9900K procihoz a kompatibilitás miatt a Z390-es alaplapokat ajánlják.
Majd körülnéztem és valóban ez az elterjedt.
Nekem viszont Asus Maximus X Hero alaplap Z370-es volt rendelve.
Szólok nekik hogy tuti jó lesz ez?
Válaszolnak hogy persze vinni fogja és mellékelik is az ASUS oldalán hogy bios frissítés után viszi.
Jó gondoltam ők a szakik.
Viszont bxszta a csőrömet a dolog hogy akkor miért azt ajánlják a videóikban hogy a z390-es alaplap való hozzá és ki is hangsúlyozzák maguknak mindenképp azt raknák bele.
Körülnéztem neten és szinte (kis túlzással) nem is találtam olyat aki Z370-el rakta volna össze.
Szóval most ott tartok hogy meggondoltam magam és visszaküldtem a picsxba hogy cseréljenek alaplapot!!!

Összegezve hiába van rohadt drága rendelésed, ha nem értesz hozzá azt a xart rakják össze amit kértél és nem segítenek neked hogy egy hibátlan és profi gépet rakj össze a pénzedből. :face_with_raised_eyebrow:
Persze ha te szólsz és variálsz mindenben segítenek és rugalmasak, de ez nem jelenti azt hogy maximális kiszolgálást kapsz több mint 1milliós konfig rendelésnél.
Az meg hogy leírásokban, videókban próbálnak segíteni majd saját magukat meghazudtolva azt mondják nem indokolt a csere a kompatibilisre és nem is hívják fel a figyelmed rá az azért érthetetlen és rettentően dühítő! :exploding_head::face_with_symbols_over_mouth:

2 Likes

Itt is segítenek a tagok és ár érték arányban nagyon jó gépet össze tudunk rakni illetve ott a build ajánló és ha már nem értesz hozzá ahogy írod akkor ennyi pénzt belefektetni úgy gondolom fölösleges anélkül hogy segítséget kérnél legalább az össze állításban de ez csak az én véleményem. Szerintem de ez is csak az én véleményem nem kéne különbséget tenni se drága se olcsó vásárlásnál hogy segítsenek benne.

Nekem személy szerint mindig jó tapasztalataim vannak a PCX-el de hogy kompatibilitás nem egyezik hát ez nem kis hiba illetve mind kettő fél hibája is ( Utána nézek amit veszek én legalábbis :slight_smile: )

Én ezt ajánlom figyelmedbe komplett gépek vannak össze állítva csemegézz, ha ne tán rosszul sülne ki a dolog ahogy elnézem jelen esetben nagyon úgy fest

1 Like

Tudom hogy itt segítenek ha kérem stb…
De ne velem foglalkozzunk mert ebben a topicban lényegtelen :slightly_smiling_face:
Hanem inkább azzal milyen szolgáltatást kapsz a pénzedért. :+1:
Ahogy írtam is már kifizettem de még az alaplap csere miatt nem vettem át DP-ban hanem visszaküldtem!
Még egy fontos dolgot nem írtam, hogy az idődet is pazarolják azzal hogy nem bízhatod rájuk teljes mértékben azt hogy segítsenek összerakni rendesen, pedig ebből élnek.
Félreértés ne essék nem lejáratni akarom őket!!!
Viszont vásárlóként meg vannak az elvárásaim, mint mindenkinek.

Nem rólad hanem a szituról írtam de elnézést ha félre érthető voltam.
Azt is tudom hogy mit kapsz a pénzedért (milyen szolgáltatást) ezért ittam hogy ne tegyünk különbséget a pénzben. Jogos hogy ha valamiért fizetsz akkor azt rendesen szolgálják ki /fel :slight_smile:
Én értem hogy tülök várod de ha már ennyit szánok valamira akkor kicsit jobban körbe járom és értem mert hidd el én is így reagálnék ha így járnék illetve nem tudom ezért nem is akarom mondani hogy mik ilyenkor a teendők és hogy tudom vannak a vásárlónak elvárásai csak nem mindenhol kaphatod ezt meg .( Tudom hogy ismétlem magam de ha nem igazán értek hozzá és ugye boltban lévő “szakemberekre” bíznám előtte azért utána járnék és megnézném mi mennyibe kerül )

1 Like

Amit rendelsz azt kapod, min csodálkozol? Leveszel egy terméket a polcról és azt várod, hogy majd a kasszánál szólnak, hogy van jobb? Egyébként sincs olyan, hogy LEGJOBB processzor, LEGJOBB videókártya stb… Ha te az előző SSD-t rakod bele, azzal is tökéletesen működne a gép.
Ha valamihez nem értesz, akkor nem az a megoldás, hogy bemész egy boltba, és az asztalra csapod a köteg pénzt, hanem utána kell nézni mindennek alaposan, tudatosan kell vásárolni, annyira azért nem bonyolult összeállítani egy gépet, de ha mégis az lenne ott a build ajánló.

Nagyon tré dolgot nem csináltak a lappal kapcsolatban az a z370 nem egy rossz darab az már más kérdés, hogy kérés után ajánlhattak volna z390-et.
A többi, mint az ssd és cpu hütő már neccesebb kérdés de anélkül, hogy konkrét tipusokat látnék nem alkothatok véleményt. Gondolom a pcx-es srácok csak azt nézték, hogy müködni fog-e a cucc és a többivel nem foglalkoztak.
Tapasztalatom szerint a pcx és az ipon is nagyjából rendben van a többihez képest.
Volt már olyanhoz bolthoz is szerencsém hogy próbálták bemagyarázni, hogy az általam ósszeállított gép xar, nem fog működni és azt vegyem amit ők javasolnak ami sokkal gyengébb lett volna persze. :slight_smile:

2 Likes

Oké!
De akkor minek van a gépösszerakó szolgáltatás és miért variálhatsz az ő segítségüket kérve?
Ha nem lenne az oldalukon ilyen szolgáltatás, nyilván nem lennének elvárásaim se és nem is kérdeztem volna őket sem, hanem választok más szolgáltatót.
Ha valamihez nem értek akkor megveszem azt a szolgáltatást mint ahogy más is teszi, mert nincs időm se kedvem azzal foglalkozni.

Azért az írásoddal nem igazán értek egyet, ahoz hogy jól tudj választani laikusként nagyon is sok időbe kerül mindennek alsposan utánnajárni és képbe kerülni a dolgokkal. Sokan nem akarnak/tudnak utána járni ennyire a dolgoknak és a neten is rengeteg a fake infó főleg ha nem is tudod mit keresel.
Rengeteg gépet raktam össze úgy emberkéknek, hogy csak a felhasználási igényeket ismertem meg az összegkeretet, amivel nincs is semmi gond.

1 Like

De egyébként ezt nem feltétlen nevezném szolgáltatásnak, hiszen ingyen és bérmentve csak egy összeállítást mutat az oldal, de mondom még 1x nincs legjobb gép, maximum számodra a legmegfelelőbb, ez a konfigurátor meg nem kérdezi meg tőled a felhasználási területet, ami nélkül meg kapásból nem lehet elindulni. Ha cs 1.6-ra kell hiába nagy a keretösszeg felesleges lesz megvenni.
@farkas_zolee Igen, de azért van itt a fórum, ezeket a konfigurátor oldalakat mellőzni kell.

Az utolsó mondatodban van a lényeg amivel ütöd az előző kettőt. :slightly_smiling_face::+1:
Ezek a gépösszerakó oldalak is erről szólnak lényegében és ezt az igényt kellene rendesen kielégíteniük.

Ez olyan, mintha itt segítséget kérnél a fórumon, és ha netán nem a legjobb cuccot ajánlják neked, akkor mekkora szemét az összes fórum felhasználó, holott tök ingyen itt vagyunk, segítünk. Ajándék lónak ne nézd a fogát. :slight_smile:

Most magamból kiindulva mondom, hogy üzletember vagyok, meg van egy csomó más dolog is az ember életében, ami miatt nem mindig akar mindenben okos lenni és időt pazarolni.
Van egy igény és van egy szolgáltatás.
Itt arról van szó hogy nem a legjobb a szolgáltatás és még csiszolhatnának rajta. :+1:
Az csak emelné a szolgáltatás színvonalát ha ügyfélközpontúbb lenne és nem neked kellene helyettük gondolkozni mivel ők a szakemberek.

Pont hogy nem olyan!
Ott fizetek érte, fizetek mindenért.

Nem fizetsz. Mi garantálja, hogy nem mész másik boltba megrendelni? (Költői kérdés)

Az hogy előre kell utalnod ha rendelsz valamit vagy azonnali utalás van.

Mi üt mit? :slight_smile:

Egy ilyen bolt naponta többször megkapja mikor változtatást javasol az ügyfélnek, hogy ne szóljon bele és biztos át akarja verni mégha a legjobb szándék is vezérli őket így a legtöbb esetben csak akkor ajánlanak mást ha kompatibilitási problémák vannak. Valamikor régen álltam a barikád azon az oldalán is :slight_smile: Nem tudhatom pl nálad mennyi volt az induló keret és mennyivel lett drágább az alaplap/cpu hütő/ssd csere után és hogy mit cseréltek mire, ha így nézed a bolt sem tudhatja, hogy ajánlhate drágábbat vagy akár olcsóbbat a választásodnál. Jogosan mondhatná bárki, hogy ne szórakozzanak a pénzével.
Amiért jelen esetben fizettél az az összeszerelés és biztos vagyok benne, hogy a céljaidnak megfelelet volna az is amit eredetileg rendeltél mindenféle probléma nélkül. Tuti szóltak volna, ha valami nem ok az összeállításban.

Olyan oldalról még nem hallotam ahol beírod a felhasználási igényedet és az összegkereted és ők összerakják azt a gépet ami totál támadhatatlan lesz :slight_smile: . Mindig bele lehet kötni valamibe.

3 Likes