Pendrive lassú írás

Van egy Sandisk Ultra 64Gb pendriveom. NTFS fájlrendszerrel használom, mivel a TV csak így bírja olvasni. Amikor másolok át rá egy filmet a másolás sebessége olyan 50mb/sec körül szokott mozogni, de csak pár másodpercig, mert utána egyből belassul 7-800kb/sec-re esetleg 0-ra. Utána már csak maximum 10 megáig gyorsul be. Egy FHD film így majdnem egy órán keresztül másol rá.
Próbáltam a Teracopy nevű programot, ugyanez.
BIOS-t most frissítettem.
Asrock H97 asrock h97 fatal1ty performance alaplap.
Igen, USB 3.0án próbáltam a másolást.

Valaki tud rá megoldást, esetleg volt már hasonló helyzetben?

Ez a jelenség nálam is fennáll, hogy nagyobb fájlok másolásakor leesik a sebesség, de ennyire nem. Talán alaplapi driverrel vagy usb driverrel lehet vmi, esetleg Eszközkezelőben nézd meg, minden eszköz oké-e.

Kisebb fájloknál is fenáll, pl. zenék. Szóval mérettől függetlenül.
Eszközkezelőben minden oké.

Nekem is van ilyen problémám. Próbáltad már teljesen leformázni? Egyeseknek ezután működött. Sajnos nekem nem ami egy kicsit fáj mert egy Kingston 256GB HyperX Savage USB3.1 tojt be és amellett hogy nagyon szeretem, eléggé hasznos lenne ha működne rendesen.

Igen próbáltam. De egy 32 gigás Sonyval is ugyanezt csinálja, csak ott nem megy le 0-ig hanem 10-15 megáig.

Dugd át USB 2.0-ba és próbálj meg valamit átmásolni

ugyanaz a hiba.

Sziasztok!
Született valakinél megoldás? Nálam ugyan ez a hiba, próbáltam Sandiskkel, Kingstonnal és 3 noname-mel. 8-64 Gb-osak, van ami USB 2.0, van ami 3.0. Próbáltam a notebook összes csatlakozójával. Mindig úgy ír, hogy elkezdi 30-50 MB-tel, majd zuhan 10-14 köztire és úgy marad végig. Nagyon bosszantó.

Sajnos nem.
Microsoft fúrumot is átböngésztem, de semmi sem oldotta meg a hibát, még a teljes újratelepítés sem. UEFI-t is frissítettem, de semmi változás.

1 Like

Nekem ez oldotta meg a problémát. Az Eszközkezelőben jobb klikk a pendrive-ra és a képernyőn bekarikázott “Jobb teljesítmény” opciót kell bejelölni.

Jelezném hogy ez semmit nem csinál a pendrive-oddal vagy egyébbel, csupán a rendszer memóriádat használja cache-nek. Szóval a pendrive ugyanolyan lassan vési a NAND chipbe az 1-eseket és 0-ákat, csak annyi a különbség hogy az OS betolja RAM-be (ha van elég), aztán onnan csepeg a meghajtóra.

Pendrive-okon legalábbis az újakon tuti hogy van beépített cache memória, de az nem igazán nagy méretű fájlokra van sajnos méretezve…

egy próbát megérhet az exFAT fájlrendszert tesztelni a TV-n … a mai TV-k többnyire támogatják és amit leírsz az NTFS egy ismert problémája
a pendrive-ok alapvetően FAT32-re vannak tervezve, így ha a TV is olvassa és kezeli az exFAT sokkal jobb lehet mint az NTFS … az exFAT is kezeli a nagy fájlokat, pont ez a lényege a FAT32-vel szemben
… én szinte minden pendrive-omat exFAT-ra formázom, amit nem az speciális feladatot lát el

Sajnos ez sem segített … :frowning: