Pendrive üres mappát jelez, de közben foglalt a tárhely!

Sziasztok
Van egy 16gb Kingston pendrive-m amit ha nyomtatni kell, akkor használom, szóval nincs agyon használva. Két hete használtam utoljára és most amikor bedugtam a gépbe, üres mappát jelez, mintha semmi nem lett volna rajta. Kipróbáltam más usb portot, újra indítottam a gépet de semmi, viszont más pendrive működik. Az a pláne hogy ha bedugom a gépbe ugyan üres mappát jelez de a sajátgépben foglalt tárhelyet mutat, szóval ott vannak azok de nem látom őket. Kipróbáltam pendrive-ra jobb klikk tulajdonság és egy ellenőrzés, nemtalált bajt. Futtattam rajta Avas vírusírtó vizsgálatot de nem talált semmit viszont azokat a fájlokat amik eredetileg rajta kellene lenniük azokat mutatta átvizsgálás közben. Ettől viszont enged új mappákat vagy fájlok létrehozását a tárhelyen.
Valaki tud ebben tanácsot adni hogy milelte a pendrive-mat? Esetleg a papírbolt számítógépjének volt gondja ahol nyomtattam?

Szia!

Valószínűleg a memória-kontrollere kezd haldokolni, vagy maga a memória chip. Millió+egy oka lehet, kezdve a papírbolt gépén át, a zsebed anyagán keresztül, a csillagok állásáig. (nagyon sok pocsék pendrive széria van egyébként, nekem is van Kingston, ADATA, Sandisk pendrive-om is, amik rosszak)

Egyébként mikor először dugtad vissza a saját gépedbe, nem ajánlotta fel a win az ellenőrzést és javítást? Ha megvannak a file-ok, azaz nem kell őket visszamenteni a pendrive-ról, akkor formázd és futtass a “Flash Drive/Card Tester” progival egy tesztet és készíts egy screenshot-ot róla.

2 Likes

Szia
Köszi a választ:
Őszintén nem emlékszem rá hogy felajánlott volna valamit is a gépem bedugás után. A file-okat megpróbálnám visszamenteni, lehet hogy a felét törölném de lehet vannak amikre szükségem lenne még. Visszamenteni hogy tudnám a dolgaimat róla?

A GetDataBack nevű programmal próbáld meg.

1 Like

@longinus013 Sikerült?

Igen sikerült.
Lementettem a fájlokat róla, formáztam majd csináltam egy tesztet. A screenshot-ot küldöm.

1 Like

Nagyszerű. Ahogy látom, hiba nincs, de ettől függetlenül javaslom, hogy a fontos fájljaidról tarts egy másik pendrive-on (vagy egyéb adathordozón, felhőben, etc.) biztonsági másolatot, amit nem használsz más gépben, csak a sajátodban.

1 Like

This topic was automatically closed 8 hours after the last reply. New replies are no longer allowed.