Pénzkeresés Bitcoinnal [nem farm]

Sziasztok! Többen rendkívül nagy érdeklődést mutattatok az egyik Bitcoinnal foglalkozó topic alatt, hogy hogyan lehet pénzt keresni a kriptovalutákkal, miképp érdemes belekezdeni, mekkora tőkét igényel. A legtöbbetek számára a problémát az jelentette itt és más fórumokon is a témával kapcsolatban, hogy mára már rendkívül nagy kezdőtöke szükséges ahhoz, hogy értelmezhető mennyiségű pénzt hozzon a dolog.

Be szeretnék mutatni egy alternatívát amellyel kihasználható (még) a kriptopénzek értékének ugrásszerű növekedése, azonban nem igényel különösebb befektetést (akár 10 euróval is elkezdhető). Elöljáróban viszont szeretném leszögezni: könnyen szerzett pénz nem létezik. Ez a módszer rövidtávon működhet, viszont jelentős kockázattal jár, hosszútávon erre alapozni nem lehet és nem is érdemes.

Továbbá még egy fontos dolog: amiket megosztok veletek azokat kizárólag a saját tapasztalataimra alapozom, semmilyen ilyen jellegű komolyabb tapasztalatom nincs. Nekem bejött, viszont nem garancia!


Fogadás kriptovaluta árfolyamokra

A kriptopénzek egyre népszerűbbek lesznek ahogy telik az idő, ebből könnyen következtethető, hogy az árfolyamuk is még nőni fog egy darabig. Vannak persze itt is jobb és rosszabb hónapok, azonban néha egészen könnyű megsaccolni, hogy mi fog következni a következő hetekben. Hogy egy példával éljek: a különféle világméretű cyber bűncselekmények alatt/után rendszeresen stabilan nő az árfolyam 7-14 napig. Ezeken kívül egy halom befolyásoló tényező van természetesen, viszont én sem vagyok bróker, meló mellett szórakozom ezzel (nekem többet hoz mint a tippmix :slight_smile: ). A Bitcoin árfolyamát szoktam folyamatosan figyelemmel követni, amikor látom, hogy huzamosabb ideig stabil növekedés van akkor néhány napig fogadgatok, kiszedek valamennyi pénzt, majd megvárom a következő hullámot és megülöm azt is.

Előkészületek
Ismerned kell az aktuális trendeket az árfolyammal kapcsolatban. Én amikor megjön a kedvem a fogadáshoz akkor az elmúlt 30 nap és az aktuális nap viszonyát veszem alapul. Ha az elmúlt 30 napban mondjuk 25 alkalommal nőtt a Bitcoin árfolyama, akkor nagy valószínűséggel ma is fog. Ez más valutáknál megfigyelésem szerint nem ennyire egyoldalú és egyszerű, itt viszont rendkívül sok olyan hónap van amikor ennyire egyoldalú a tendencia. -Feltételezzük, hogy ez a hónap egy jó hónap és 30-ból legalább 20 alkalommal nőtt az árfolyam. Én kizárólag ilyenkor szoktam fogadni, azonban megosztom a dolog logikáját. Ha felfelé ívelő tendenciát látok akkor bátran merek fogadni, hiszen tudom, hogy nagy valószínűséggel a mai nap is többnyire felfelé fog tendálni. Ha 30-ból 20 alkalommal vesztene az értékéből a Bitcoin akkor nem fogadnék, azonban itt is alkalmazható lenne a dolog, pusztán meg kéne fordítani amit le fogok írni. Veszteséges hónapok egyébként elég ritkán vannak mostanában, körülbelül 1 hónapja például 10/9 fogadásom bejött annyira nyilvánvaló volt, hogy mi fog következni.

Hasznos oldalak
Én a CoinDesket szoktam sasolni illetve a Twitteren is fel vagyok rájuk iratkova, így ott az pusholja az arcomba az aktuális változásokat. Ezen kívül az általam fogadásra használt platformnak is van beépített árfolyam nézegetője.

A plaform
Én az IQOption plaformján keresztül szoktam fogadni, mást nagyon még nem is próbáltam. Nem akarom promózni, nekem tetszik, viszont lehet, hogy van jobb is, nem tudom. Ennek a használatával kapcsolatban nem akarok végletekig bonyolódni, brutál egyszerű.

 • Regisztrálsz
 • Feltöltesz lakcímet, személyazonosságot igazoló papírokat, hogy tudj pénz kivenni
 • Letöltöd az asztali klienst
 • Belépsz
 • Fent kiválasztod a Bitcoint
 • Fogadsz arra, hogy fel vagy le fog menni az árfolyam (CALL = Felfelé PUT = lefelé)

Itt jön be a csavar ami miatt nekem szinte mindig nyereségem van. Mielőtt ebbe belemennénk viszont tisztázzuk milyen fogadási módok vannak. Alapvetően itt minden árfolyamnál kétféleképp tudunk fogadni. Binary (15 perces) és Turbo módban. Én utóbbit kedvelem, azzal szoktam játszani. Lényeg a lényeg, a turbo esetén 30 másodperced van fogadni, majd 30 másodpercig van izgulás. Az első 30 másodpercen belül viszont bármikor fogadhatsz, és a fogadásodat az adott időpillanathoz regisztrálja a rendszer. Érthetőbben: ha fogadsz akkor nem 60 másodpercig kell izgulni, hanem van, hogy 30, van, hogy 50-ig. És ez a lényeg.

Amint a fogadásod regisztrálódik onnantól csak azon kell izgulj, hogy a következő x másodpercben fel vagy le mozogjon az árfolyam (értelemszerűen arra amire fogadtál). Ha arra fogadsz, hogy felfelé fog mozdulni az árfolyam és felfelé mozdul akkor nyertél. Ha stagnál vagy lefelé esik akkor buktál.

Hogyan fogadj?
Figyeld meg, hogy merre tendál az árfolyam. Ha 10 napja felfelé megy az árfolyam akkor fogadj a felfelé mozgásra viszont ne eszetlenül! Keresd az olyan pillanatokat (tényleg pillanatokról beszélünk!) amikor HIRTELEN leesik az árfolyam (ha lefelé mozgásra fogadsz akkor pedig azt keresd, hogy mikor emelkedik). Ha hirtelen és sokat (mindkettő legyen meg!) változik az árfolyam akkor biztos lehetsz benne, hogy 10/8 alkalommal nyerni fogsz ha sikerül abban a másodpercben fogadnod. Mutatom.


Itt is jól látható. Hirtelen leesett az érték (kb. 1 pontot ha esik az már viszonylag biztonságos, ha ennél több akkor szinte tuti), fogadtam, majd bejött. Itt mivel biztos voltam magamban kétszer is fogadtam. Vannak szeszélyesebb napok (mint ezen a héten például) amikor kevésbé éri meg fogadni, viszont vannak kifejezetten egyértelmű napok amikor bűn kihagyni a ziccert. Mutatok erre is példát.

Itt is gyönyörűen látszik, hogy mikre kell vadászni. Ha hirtelen esik (vagy nő) az árfolyam, akkor fogadsz az ellenkezőjére és általában be fog jönni. Az ilyen napok viszonylag ritkák (10-ből 1 mondjuk), viszont akkor pár játék árát lazán össze lehet kalapozni egy Happy Hour visszahallgatása alatt. Ha nem vagy kapzsi és képes vagy elfogadni, hogy nem minden nap alkalmas a fogadásra (=TÜRELMES VAGY) akkor megfelelő napokon 1-2 óra alatt lazán össze lehet kalapozni 3-4 AAA játék árát egy 10-20 dolláros kezdő befektetéssel.

Pro tippek

 • Lehet játékpénzzel is játszani, az első pár héten ezzel próbálkozz!
 • Az első 10 bukás után fogsz ráérezni arra, hogy mi biztonságos már és mi nem.
 • Ha nyeregben érzed magad akkor se játsz nagy pénzzel. Ez szerencsejáték, biztos tipp nincs!
 • Ha buksz akkor is maximum egyszer duplázz. Ha rossz a széria ne folytasd.
 • Figyeld a Bitcoin híreket!
 • Figyeld a Bitcoin híreket máshol is!
 • Ha úgy érzed tudod, hogy most tuti nőni fog az árfolyam akkor is olvass Bitcoin híreket!
 • Ne játssz ha szeszélyes nap van!
 • Keresd a rendkívül nagy kugrásokat (2pont<)
 • 30 napos zoomban vizsgálj, viszont 2 vagy 5 percesben játssz!
 • Csak olyan pénzt szórj el erre amit nem bánod ha elbuksz!

Röviden és tömören ennyi. Ha valakinek felkeltette a dolog az érdeklődését akkor nyugodtan kérdezzen, megpróbálok mindenre válaszolni. Ha valami nem teljesen tiszta vagy érthető akkor jelezzétek, javítom a posztot ha kell. Sok sikert mindenkinek!

2 Likes

Hali.

Érdekes ez a dolog, lehet ki próbálnám. Azt azt hiszem nem írtad, hogy a nyeremény mikor mennyi. Duplázás van vagy a növekedéssel arányos a nyeremény? Szóval lényegében van az oldalon egy adott tőkéd és money managementtel beosztva egy bizonyos százalékát felrakod, hogy nőni vagy csökkenni fog-e az árfolyam a következő x időben?

Szivesen beszélnék veled még erről, mert érdekesnek tűnik és érdekel is a bitcoin világa. Nem tudom hallottál-e már a cryptocurrency tradingről. Ez olyan mint a Forex, csak bitcoin és több száz altcoin árfolyamai közt kell váltogatni a pénzt. Az iránt érdeklődtem eddig, be vagyok regisztrálva pár oldalra, de eddig csak ismerkedtem vele. Még nem kereskedtem annyit csak kicsit (azt buktam is, de tanuló pénznek fogom ezt még fel) ahhoz tényleg kell pár százezer ft tőke. Ám ez a kereskedés dolog szerintem bonyolultabb mint ez a “játék” amit te írtál. Ez se könnyű tuti, biztos neked is sok idő kellett ahhoz hogy ilyen sok pénzt tudj keresni vele.

30-40 ezer ft tőkéből már elég lenne szerinted kezdésnek? Ja és még valami. Úgy tűnik, te az emelkedő árfolyamokra utazol. Ha mondjuk egy csökkenő trendes hónap van épp, akkor ha a csökkenésre való fogadást választom, ugyanúgy lehet vele nyerni, mint ha növekedéssel nyernék?