TheVR Fórum

Pewdiepie és a YouTube

Sziasztok! Érdekelne a véleményetek a fent említett Videós es az ő harcáról a YouTube -l szemben… Mi a véleményetek arról, hogy a fent említett személy egy maga a Youtuberek oldalán állva ( a mostani helyzetéhez képest is ) képes -e kiharcolni azt a tiszteletet és partnerséget ( értem ez alatt a megfelelő tájékoztatást, a megfelelő eszközöket amelyek könnyítenék az adott emberek munkásságát és valamilyen szintű támogatást is a munkájukért cserébe ) a YouTube -l szemben? És ha egyedül nem is, de több híres ( országonként is ) YouTuberel összefogva lehetséges volna egy ilyen kezdeményezés? Ne csak adni, hanem kapni is lehessen ha ezek az emberek egyre népszerűbbé teszik az amúgy is népszerű platformot…

Ezt ugy irod, mintha a youtube-ra mindenki ingyen es bermentve csinalna videokat.

2 Likes

Szerintem a Youtubnak ugyanúgy ők is megköszönhetik, hogy van egy platform, amin kamatoztathatják mindazt, amiért megdolgoztak és ráadásul nem is ingyen teszik, hanem igencsak sok pénzért, amit nem feltétlenül csak a nézőktől kapnak. Hova akarnak még küzdeni? A nyújtott kéz után a kar jön? Mások sokkal kevesebbel is beérik (mihez viszonyítva kevesebbel), de úgy tűnik hogy akad, akiknek az alighanem legtöbb is kevés.

Förtelmes, mennyire el tud torzítani egy személyiséget a hírnév és a bőség.

Igyekszek elvonatkoztatni PewDiePie személyiségétől és stílusától ebben a helyzetben, mert személy szerint nagyon nem kedvelem őt és úgy gondolom, vannak sokkal jobb, a saját Közösségük felé őszintébb és odaadóbb Youtuber is.

3 Likes

LOL,hát ezen most felröhögtem,tekintve hogy Ő miatta tört ki az egész “family friendly” bullshit ami miatt sokan abbahagyták a videózást! :smiley:

Én mindenképpen támogatom a srácot. Jól teszi, hogy kiáll magáért bár a háttérben azért erősen érzősódik egy fűszeres pénz szag, ami nem baj mert be is vallotta egy videójában, hogy egyrészt a pénzért is csinálja.(nem tudom, hogy viccelt e én a nácis story óta nem tudom mikor viccel és mikor nem). Szerintem ki tudná harcolni magának a dolgot, mivel ott van neki a bro army, velük bármit elérhet ha nagyon akarja.

2 Likes

Lol… mit kell ezen bevallani? Szerinted a a thevr nem a penzert csinalja? Ez a munkajuk. Esetleg te a munkad ingyen vegzed?

2 Likes

Alapvetően jó, hogy kiáll valaki a google-lal szemben, de ő is csak azért csinálja, hogy népszerűbb legyen és nem kell félteni a googlet, nem a youtuberek két szép szeméért tartja fent ezt a szolgáltatást.

:smiley: :smiley: :smiley:
Ez inkább úgy néz ki, hogy nyújotott egy segítő kezet, majd aki megfogta, azt jól megmarkolta és időnként a másikkal leoszt egy sallert :smiley:
Ez nem csak a youtubera igaz, hanem pl az appfejlesztőkre is.

Én animátornak tanultam, forgatókönyvírást és rendezést, de arculattervezéssel és designnal is foglalkozok. Ha nem egy cégnél dolgozok, akkor magánszemélyként és mint magánszemély, nekem kell állnom mindent. Egy Youtuber se más. Eldöntötte, hogy ő a Youtubeozásból fog megélni. Ettől ő még nem lesz több annál, mint aki XY évvel ezelőtt kisemberként regisztrált egy Accountot és Videókat kezdett feltöltögetni.

A YouTuberek, de például maga PewDiePie eleve nagyon sokat keres. A YouTubetól is rengeteg pénzt kap (más szóval van fizetése amit arra költ, amire akar - nem kötelező minden hülyeségre, mehet a technikai eszközökbe, biztos vagyok benne hogy bőven telik rá, neki főleg), illetve ne feledkezzünk meg a szponzorokról. A hirdetésekben forgó pénz eleve hatalmas összeg.

Amikor én alkotok egy képet, saját pénzből veszem meg az anyagot hozzá. Ez pedig később visszahozza az árát, amint eladtam az alkotást. Videósként én is a saját pénzemből fogom megvenni az alapfelszereléseim. Vagy álljak oda a YT elé és mondjam azt hogy: Videós leszek, adjál cuccot és pénzt!

A post szerzője nem arra gondolt, hogy a google vegyen szegéyn kicsi videósnak kamerát. Eszköznek számít az api is amivel feltöltik a videókat. Meg arról van szó, hogy legyen kommunikáció a youtube felől, hogy figyu így foglak holnap élesdben hátulról…
Teljesen önkényesen módosítanak bármin anélkül, hogy szólnának.

1 Like

Én támogatom a munkásságát,szeretem a videóit,és bár néha aberrált a humora,tetszik,ahogy görbe tükröt mutat sokszor más"híres" YT-osnak,politikusnak,“mainstream életérzőknek”.Itt nem a pénz a baj,mert az van mindenkinek néhány millió sub felett (nem beszélve Pewds +55M),a baj ott van,hogy a YT nem kommunikál a videósokkal,mindenféle változást a tudtuk,és hozzászólásuk nélkül hoznak létre

1 Like

Nem, de azért elég rossz hallani, hogy először az ember csak szórakozásból, esetleg hobbi szinten kezdi el a videózást, később meg már csak a pénz motiválja. Sad but true… :frowning:

Nekem nagyon szimpatikus, tetszik hogy nem dőlt be az őt támadó újságíróknak és továbbra sem ment át PC-be. Szerintem egyedül nem lesz képes nagy változásokat kiharcolni, a Youtube vezetőségénel kellene valami nagyobb reform hogy jobban átgondolják ezt a community dolgot.

Persze,mennyivel normálisabb lenne,ha nem fogadná a rengeteg szponzori,mindenféle támogatást,inkább Menjen gyári munkásnak napi 12 órában minimálbérért?!akik legalább 6-7 éve videóznak,mindenki hobbiból kezdte,aztán munkahely lett belőle.Van akit a munkahelyén nem a pénz motivál?!Egy binonyos sub,igények,és motiváció,fejlődés érdekében muszáj munkahellyé változtatni a hobbit…Ezt Pistiék is elmondták.Tőlük is rossz hallani?!

mindenki hobbiból kezdte,aztán munkahely lett belőle.

Ezt most úgy mondod, mintha nem ők lennének a felelősek azért, hogy a Hobbiból saját felelősségre Munkahelyet csináltak.

Pedig erről van szó. És csak azt kapják ezért, amit a Videózás mint munka igényel, amit megérdemelnek. Ha pedig ilyen jó keresettel még mindig problémáznak, menjenek 12 órázni minimálbérért (hogy a szavaiddal éljek), vagy dolgozzanak fix munkahelyen és nem kell azon agyalni, hogy hány százezret költsek még méregdrága cuccokra, hogy még több pénzük legyen, amíg más örül, ha ennyiből a csekkjeit ki tudja fizetni és emellett olyan munkát végez, ami legalább a társadalomnak, az adott közösségnek hasznos.

Az ember undorító, pofátlan módon halmoz mindent, és bármi van neki az soha nem lesz elég. Mintha akármit megtarthatna a halála után, amit mások orra elől elnyúlt.

1 Like

Egyfelől semmi baj,ha valakinek a hobbijából lett munkahelye,igen szerencsés ember,másfelől ez a topic nem az anyagi dologkról szól,hanem a YT inkorrektségéről.Fentebb már leírtam a véleményem,aztán meg reagáltam egy hozzászóláshoz,ami nem a topic témájához tartozik,felesleges ezen lovagolni

Tehát szerinted az teljesen oké, hogy ha igénybe veszel egy szolgáltatást, majd egyik napról a másikra ez megváltozik, anélkül, hogy értesültél volna róla és ha megpróbálod felvenni a szolgáltatóval a kapcsolatot akkor válaszra sem méltatnak?

Olvasd át még egyszer, amit írtam s rájössz, hogy a kommentemben leírtak nem erre vonatkoznak, @cpt_tightp4nts és hogy ezt a részét a Témának egyáltalán nem támadtam, nyilván nem ok nélkül.

…és valamilyen szintű támogatást is a munkájukért cserébe

Az anyagiakról beszélek, amiről hasonlóképp szó esett és meg lett említve már az első Kommentben - vagy csak felelőtlenül fogalmazott a Topik nyitó - és én elsősorban erre reagáltam. A megfelelő tájékoztatás egy alapvető dolog lenne, de sajnos a mai világban ez alighanem a legtöbb helyről hiányzik.

Hát ez elég érdekes, de én a Google oldalán állok. :smiley:
A videósok kaptak egy platformot, amit használhatnak. Saját maguk költenek a felszerelésükre, és ha elég jól csinálják, a Google még fizet is érte. Fejlesztői szemmel, az egyik legnagyobb, és egyeduralkodó húzóerő. Gyakorlatilag, a Google dönti el, mi az ami megjelenhet, a fejlesztési irányokat is ő határozza meg. Az, hogy bejött pl a family frendly, egy szükséges rossz. Gondoljatok bele, a ti cégetek szolgáltat egy platformot ami több milliárd embert szolgál ki különböző korosztályban stb. Hogy oldották volna meg ezeket, ha nem így? :smiley: