TheVR Fórum

Pewdiepie legújabb botránya

Sziasztok,

Mi a véleményetek Pewdiepie legújabb botrányáról, hogy megint olyat mondott stream közben amit nem kellett volna. Nem is ez a lényeg hanem az, hogy Sean Vanaman Firewatch fejlesztője leakarja tiltatni Pewdiepie játékról készült videóját szerzői jogos sértése miatt, és ezenfelül azért mivel rengetek pénzt keres azzal, hogy játszik a játékokkal. Szerintetek jogos Vanaman követelése, és ha a perből lesz valami befellegzik a youtube gamingnek, ha a kiadók sorba vetetik le a youtubeos videókat?

A kiadók aligha fognak ilyesmit csinálni, miért tennék? Ráadásul érzésem szerint a Firewatch is többet nyert azzal, hogy Pewdiepie játszott a játékukkal, mint ellenkezőleg. Ha ő csak egy vicces videót csinál, azzal többet keresne, mint 5 Firewatch gameplay videóval.
Ezt csak egy sértődött lépésnek tűnik semmi több, a kiadóknak a gameplayek egyébként mondhatni ingyen reklámok. Én is több játékot is azért szereztem be, mert megtetszett a videók alapján, akár a TheVR játékai során.

4 Likes

Szerintem, hogyha elsőre húzta volna ki a gyufát, akkor csak egy szólást kapott volna, hogy nana ácsi.
De ez már a második. Hogyha emlékeztek, akkor Januárban, volt a Wall Street Journal ráma, és beszólt a Disney-nek, és így szerződést bontottak, meg minden.

De a PUBG streamben, amikor azt a bizonyos n betűs szót kimondta, utána elnézést kért, és nam akarta kimondani.
Az ilyen hirtelen felindulásokból mondott szavak, bizony tönkretehetnek sok dolgot.

Én is erre gondoltam, hogy januárban a szponzorok, most meg a kiadók és fejlesztők ezek után mondhatják azt, hogy kihátrálnak, vagy azzal hogy nem kapnak támogatás kulcs formájában vagy megválogatják ki tehet ki az adott játékról videót, vagy egyéb dolgok, mivel itt is cégekről beszélünk.

Es akkor csodalkozik mindenki, hogy a youtube miert indult meg a family friendly iranyba es probalja kilokni a gamer videosokat, pont emiatt, az ilyen …po idiotak miatt mint a pewdiepie. Uzenem Janieknak, hogy koszonjek meg pewdiepienak hogy ilyen lett a youtube az elmult evben.

1 Like

Itt van a cikk ha valakit erdekel: Indexes cikk

Ez nem Pewdiepei hibája egyáltalán. Nem vagyok nézője, de ez úgy hülyeség ahogy van. Ez a prűd, “polkerrekt” felfogás miatt van, ami szerint már egyetlen csúnya szót se szabadna kiejtenie a játékosnak a száján, hanem fogja vissza magát. Miért is? Mert nem fogják megvenni a játékot, ha valaki csúnyán beszélt a videójában? Hagyjuk már, ez mint a “polkorrekt” policy miatt van, ami ma dívik semmi köze a realitáshoz. Nem a videós határozza ezt meg, hanem azok a felső vezetők (cégek), akiknek valamiért nem tetszik valami.

5 Likes

Ez az egész “polkorrektség” dolog úgy undorító, ahogy van. Mindig jön valami álszent túlbuzgó hülyegyerek, aki azt hiszi, hogy ilyenkor nagyon kiállt valakik jogaiért, csak közben az nem esik le senkinek, hogy pont az ilyen emberek azok, akik állandóan különbséget tesznek ember és ember közt.
PDB dühében kimondta azt, hogy nigger, de a fájörvoccsos csávó meg önbíráskodik, és korlátozni próbálja a szólásszabadságot. Ennek az egész pozitív diszkriminációsdinak előbb-utóbb az lesz a vége, hogy a hátrányosan érintetteknél kialakul a nácizmus, jópáran majd jól megölik egymást megint. És az egész amiatt, mert pár unatkozó ember feltűnésre vágyott, hogy kiálljon olyanokért, akik ezt egyáltalán nem igénylik. Egy értelmes néger ezt nem veszi komolyan és nevet az egészen.

4 Likes

Szerintem igazából itt azzal van a baj, hogy a média ahogy mondtátok “polkorrektség” címén az egészet felfújja pedig évekkel ezelőtt is voltak hasonló esetek mégse csináltak belőle világszenzációt, megint csak a clickbait miatt. Nem gondolnak bele, Pewdiepie-al együtt, hogy mekkora hatással vannak a platóforma főleg az előző eset után.

Mi van megint, műbalhé? :smiley:

1 Like

Újabb példa, hogy mi a probléma a mai YouTube-al. A másik nagyon vicces mozzanat, hogy a szókimondásáról és extrém gusztustalan videóiról (is) híres iDubbbz a legújabb videóiban mókusokat kezdett megmenteni, mert neki is kell a pénz, és ez az egyetlen tartalom, aminek a monetizációját nem tiltja le az oldal :smiley:

1 Like

Most olvastam el az index cikket.
Még ha Firewatch végigjátszás közben niggerezett volna Félix, meg is érteném, hogy balhéznak, és le akarják szedetni a videót, no de így hogy Pubg alatt volt az elszólás, amihez a Firewatch-nak semmi köze!? Ez így eléggé WTF. A legszebb, hogy a fejlesztő ürge ezzel kapcsolatos twitter megnyilvánulásai olyan szintű irigységről és lenézésről árulkodnak, hogy az már nevetséges egy ilyen magas pozícióban lévő embertől. A leggyönyörűbb, hogy egyazon mondatában ismeri el, hogy a közel 6 milliós megtekintés révén Félix komoly reklámtevékenységgel járult hozzá a Firewatch népszerűsítéséhez, de emiatt bűnrészesnek érzi magát… WTF!?
Ennek ellenére nem aggódok annyira a streamerek miatt. Annó pár hónapja volt szerencsém végignézni egy World of Tanks-os balhét, ahol az egyik youtuber (aki alapból elég nagy szájú kritikus), a pay to win elemek terjedése miatt elég komolyan elküldte a játékot, és a Wargamings fejlesztőket melegebb éghajlatra. A wargamings egyik “élelmes” fejlesztője copyright strike-al kezdett fenyegetőzni. (Copyright srike-ból ha egy csatornának kigyűlik a 3, a youtube megszünteti azt.) Az erről készült screenshot futótűzként terjedt a WOT streamerek közt, és sokan válaszul belengették, hogy mivel a youtube-ból élnek, és véletlenül sem akarnak hasonló helyzetbe kerülni, inkább megszüntetik a WOT-al életben lévő speciális kapcsolatukat (a legnagyobb youtuberek már azelőtt bemutathatták a legújabb prémium tankokat, hogy azok a nagyközönségnek elérhetőek lettek volna). A youtuberek ezen lépésével nagyon nagy reklámtól esett volna el a Wargamings, és ezért inkább visszavonulót fújtak. Végül lecsillapodtak az indulatok, és nem lett az ügyből semmi, de azért mindenki számára érdekes tanulságul szolgált. Persze ott szó sem volt rasszizmusról (bár a wargamings próbálta homofóbiára fogni az egészet), előbb utóbb a fejlesztők is rájönnek, hogy a streamer-youtuber közösséget sem lehet félválról venni-boxzsákként használni.

1 Like

A legnagyobb problema, hogy ezzel egyaltalan foglalkozik valaki azzal a purpöccsel… Elvegre ez a celja neki is a polgarpukkasztassal…aki azthiszi, hogy veletlen meg becsuszik az, hogy folyamatosan sikerul felhivnia magara a figyelmet azzal ahogy viselkedik meg amiket mond az tul naiv…

Az meg, hogy az adott fejleszto vagy fejlesztok nem akarjak, hogy az amin ok lehet, hogy eveket dolgoztak egy ketes szemelyel legyen osszekapcsolva az o szivuk joga es azert teljes mertekben ertheto es elfogadhato dolog. Nem a gameplay videokkal van a bajuk, hanem azzal, hogy ne olyan ember reklamozza oket akinek a magatartasa … megkerdojelezheto.