Pisti&Jani Split Screen Multiplayer stream-eknél

Sziasztok. Még a 2015-ös Room Tour videóban mutattátok, hogy a PS4 és régen az Xbox One játékokat az Elgato Gaming HD60-al vettétek fel illetve a 2016-os Room Tour videóban említettétek, hogy a BlackMagic Cinema kamerát mint külső HDMI jelet streameltétek.

A kérdésem az lenne, hogy multiplayer játék esetében nem lehetne kompromisszumot kötni a felbontás és némi kép információ vesztés mellet, hogy Split Screen-ként láthassuk Pisti gépét (Magewell Pro Capture Card) és Jani gépét (Elgato Gaming HD60 Capture Card) is egyaránt vagy valahol Jani Monitorának képét elhelyezni kicsiben?

Amire gondolok grafikusan:

  • a) Split Screen:

  • b) Jani Monitora kis méretben a képernyő valamely részén:

Ti miként látjátok?

  • Elég csak Pisti Monitora. Így is elég élvezetes.
  • a) Split Screen Jani&Pisti monitora egyaránt. Csak 1080p natív 50%-os képvesztés.(Egyes játékoknál nem működőképes a dolog.)
  • b) 1440p downscale-ben Pisti monitora, valahol kicsiben Jani monitora(1080p downscale)

0 voters

Elnézést ha erről már valamelyik HH-ban volt szó vagy valamelyik délutáni streamben említve lett a dolog mint elvetélt ötlet. :slight_smile:

#WeAreTheVR

6 kedvelés

MHHH érdekes 5let :slight_smile:

1 kedvelés

Én úgy emlékszek,volt róla szó,hogy miért nincs Split screen,de sajnos nem emlékszem melyik/milyen videóban.

Én inkább megvárnám, hogy a twitch is befejlessze a co-op streaminget.

1 kedvelés

Lesz ilyen? :slight_smile: Tudsz linket erről mert érdekel. :slight_smile:

1 kedvelés

Hát ha a Twitch dolgozik co-op streamen, akkor inkább várnék rá, de ha nem beszéltek róla, hogy vannak ilyen terveik, akkor ki lehetne valamit találni. Bár az a probléma, hogy ezek a megoldások PC-n jók, viszont egy kisebb képernyőjű telefonon szerintem már nagyon apró lenne az egész… :confused:

1 kedvelés

Konkrétumom nincs erről, csak nagyon remélem, hogy lesz. Ha a mixer-esek megcsinálták akkor a twitch is meg tudja. Mixeren asszem max 4en lehet egyszerre szinkronban streamelni(utoljára mikor néztem minimális volt a delay 2 között).

H beszéltek róla és mondták az indokot, hogy miért nincs Split Screen akkor én arra tudok gondolni, hogy az 50%-os információ vesztés miatt nincs ahogy az ábrámon látszik illetve a méretbeli csökkenés ha 50%-osan kicsinyítve rakjuk egymás mellé a kettőt.

@jzsuzsi Igazad van. De még mindig jobb mintha egymás mellet lenne a kettő mert így a Pisti Monitora teljes képernyős. Igaz a Jani monitora így is kis kijelzős és kis felbontású telefonon nem élvezhető. :confused:

1 kedvelés

Én még azt tudnám mondani hogy mivel van multitwitch m, végülis az is elég, vagy a másik oldal ahol bealithato hogy melyik stream mekkora legyen. Ehhez csak Janinak kéne egy coop only twitch csatorna.

1 kedvelés

Nem tudom. Talán még ez is lehetne. De lehet, hogy lennének olyanok akik csak Janit néznék és így szétszórná a nézőszámot. A moderátoroknak is két chat-re kéne odafigyelnie.

@lixon1
Ez még megoldható főleg ha viszonylag szinkronban van a 2 stream.
@DanX27 ha megkérik szépen a twitch staffot szerintem letiltható a chat.

Erre csak annyit mondanék hogy a … nem-e kéne?
Nem lehet normálisan megoldani ezért nincs. Néha volt hogy váltogatták a game cam-ot max annyit lehet csinálni, minden más értelmetlen…

1 kedvelés

Ezért csináltam szavazást, hogy láthassam más is vágyik e ilyenre vagy miként vélekedik erről. De látom eléggé megosztóak a vélemények a nézők között ezzel kapcsolatban és írtatok olyan dolgokat amikbe én nem gondoltam bele.

Szerintem valószínűleg mivel kevés embert érdekel ahogy látom és macera megoldani így nem fogják megcsinálni. Meg írta valaki is, hogy volt róla szó. Remélem azért majd lesz a Twitch-nek erre megoldása ahogyan @cpt_tightp4nts is írta.

Split screen nek nincs értelme, élvezhetetlen az egész abban a felosztásban. Jani piciben a sarokban még annyira sincs értelme… Nem tudom mi ez a co-op stream twitch részről amiről beszéltek, de az max olyan lehet mint a multistre.am szóval oda kéne még 1 ticcs acc. A külön twitch csatornát pedig felejtsétek el úgy ahogy van… szóval ezek a megoldások mind felejtősek. Egyedül annyit lehet, hogy néha váltogatják a kamera nézetet… de, hogy egyszerre legyen 2 arra kb 0 a sansz. szvsz

Szerintem simán letilthato vagy csak simán beallitanak sub onlyt anélkül hogy fel tudnál iratkozni

Erről talán @gige tudna mondani valamit, hogy lesz e ilyen funkció! :smiley:
És hogy megvalósítható ez e? :smiley:

Remélem válaszol is, s nem öl meg, hogy betagelem ><

3 kedvelés

Elvileg tán az új kodekkel lesz olyan, hogy több videósáv pörög fel, az x264-el csak egy videósáv van. Ellenben, amire ti gondoltok a Mixer upgrade-nél több csatornát húznak egybe, ami Twitchnél már fanmade eszközökkel elérhető (MultiTwitch-MultiStream stb), láthattátok is az eredményét, kb ugyanaz a dolog. Az már rajtuk áll, hogy nyitnak e egy másik csatornát erre külön (olyankor duplázódik a munka mennyisége, pl: moderálás).

Dani által felvázolt megoldás pedig az, hogy PIP (Picture in Picture) módban tolják a műsort, amit szintén meg lehet csinálni, csak pepecs meló.

Több videósávval pedig az lenne a helyzet, hogy közvetítői oldalon nő a videóadat mérete, ami feltöltésre kerül, konkrétan duplázódik. A kérdés utána már csak az, hogy lejátszói oldalon lehet e választani a nézet között vagy sem. De nem tudom, hogy ilyen lesz e. x265 nagyon távlati még, pedig már tavaly kiadták. Terv volt róla tudtommal, nem tudom, hogy megvalósult e, szóval ezt ne vegyétek készpénznek!

6 kedvelés

Tudod mióta agyalok ezen? Csak ugye az a helyzet, ha profin akarják csinálni, kell valaki aki váltja a jeleneteket. Lenne egy janis pip, lenne egy pistis pip és esetleg egy közös, de ugye ehhez kell már egy szerkesztő is, aki közben az érdekes eseményekre figyel, pl. egy R6 streamnél. Nagyon vagány lenne, és szerintem a fejlődés útja ez lenne. De ez 3 emberes meló… Ezt a fajta szerkesztési feladatot nem lehet még a játékosra ráaggatni.

A PodCast-es Setup-al amúgy megvalósítható is lenne a dolog már. Csak ugye nyilván kell háttér stáb tag aki ezzel foglalkozik. Ez több energiát igényelne tőlük és nem biztos, hogy ezzel arányosan lenne rá igény vagy értékelnék a nézők. Bár mondjuk a kemény mag biztos nagyon értékelné.

kemény mag - Szerintem azon nézők akik törekednek arra, hogy ahogy tehetik nézzék a streameket vagy a VOD-okat és a közösséggel interaktáljanak bármely módon.

2 kedvelés