Pixelhibás monitort cserélnek garanciával?

Sziasztok!
3 hónapja rendeltem EMAG-ról egy LG 24MP59G monitort. Teljesen új, bontatlan. Eddig nem volt vele semmi probléma. Viszont ma délután vettem észre, hogy az egyik pixel kiégett majdnem a képernyő közepén miközben Word-ben dolgoztam. Először csak azt hittem egy kosz folt, de nem jött le. Ezután nagyítóval is megvizsgáltam és sajnos arra a megállapításra jutottam, hogy egy teljes pixel kiégett. A termékre van garanciám. Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek erre a típusú hibára érvényes a garancia? Vagy esetleg valaki, aki járt már hasonlóan megtudná osztani velem a tapasztalatait, hogy mi is ilyenkor a teendő? Esetleg van rá esély, hogy kicserélik a garancia végett? Eléggé idegesít az az egy kiégett pixel és főleg azért, mert a monitor alig 3 hónapos.
:frowning:

Sajnos egy bizonyos számú pixel kell kiégjen ahhoz hogy cseréljék, ennek utána kell nézni hogy mennyi pontosan. (kb 4-9) Egy kis masszírozás lehet megoldja a gondot. :slight_smile:


Itt az info a pixelhibákról az lg esetében.

1 kedvelés

Hát passz, azt tudom, hogy régen a PCX nél volt külön pixelgarancia természetesen extra pénzért. Én bepróbálkoznék a kicserélésével, de ne kérdezz rá, hogy lehet-e, mert jó eséllyel azt mondják, hogy nem, még akkor is ha lehet. Ilyenek a magyarok sajnos…

1 kedvelés

Régebben teljesen döglött (sötét vagy fehéren világító) pixelnél az LG cserélte a kijelzőt, akkor is ha egyetlen pixel volt a ludas.

Tessék megérdeklődni telefonon vagy akár ügyfélszolgálatnál mi a helyzet ezzel kapcsolatban. Mondjuk végeredményben mindenképpen szervízbe kell adnod, ha azt akarod hogy cseréljék vagy javítsák.

Szerk.: Bár szerintem már lehet mindenki cseréli a főpixel hibát, főleg ha a kijelző közepén van…

2 kedvelés

Köszönöm szépen a válaszokat! :slight_smile:

Az első 72 órában most is cserélik ha jól tudom. De 3 hónap után 1 pixel miatt nem lehet reklamálni. szvsz
Ettől eltekintve rá lehet kérdezni az ügyfélszolgálatnál, de én sok reményt nem fűznék hozzá.

Subpixel hibák miatt nem is, de teljesen döglött pixelnél általában cseréli a legtöbb gyártó. Legalábbis még egy pár éve az LG is cserélte őket, jelenleg nem tudom hogy mi a helyzet.

Be kell próbálkozni, mert tudod Nátha. Meg a lepényhal, meg utoljára. :smile:

1 kedvelés