TheVR Fórum

Playit 2020 Május?

Sziasztok.

Helyzetre való tekintettel elég nagy az esély, hogy nem lesz megtartva a rendezvény. Volt már valaki, aki az általa vásárolt jegyárat vissza igényelte? Vagy majd ha már 100%-os lesz az információ, akkor küldik vissza mindenkinek?

Köszönöm!

Értelmes ember és 12 év feletti személy még jár PlayIT-ra? :smiley:
Tudom, csúnya vagyok.

Én a helyedben bent tartanám a jegyem árát. Ha biztosan törlik az eseményt, úgy is visszautalják a pénzt. Egyébként botrány lenne és az olyan partnerek mint a Microsoft és Samsung nem hinném, hogy szeretnének ilyet…

Én meg nem parkoltatnám benne a pénzem, hanem minél előbb visszakérném.

Ugyanis ha becsődöl a szervezőcég, akkor utána sok sikert visszaszerezni.

Egy csomó költséget ilyenkor előre kifizetnek. Bérlés, szállások előfoglalása stb. Namost ezeket a szervezőcég nem fogja visszakapni. Innentől kezdve attól függ hogy fizetőképes marad e, hogy mennyi tartaléka, forgótőkéje van.

1 Like

Van elég támogatójuk. :smiley:

A támogató, és a készpénztartalék 2 különböző dolog.

A támogatók úgy működnek, hogy előre befizetnek egy X összeget, cserébe a “reklámért” mint támogató.

Ez az esetek legritkább esetében fedezi a költségeket. Egy részüket, igen, a másik részük pedig a belépőkből, standok bérbeadásából stb jön be.

Namost amikor a belépőkből származó bevétel kiesik, akkor a támogatók nem fognak a zsebükbe nyúlni és kipótolni az összeget.

Ahhoz ez a rendezvény, a támogatók méretéhez képest inszignifikáns. Világszinten egy 0, semmi. 2 magyar cég van köztük, közülük a Gamestarnak már arra sincs pénze, hogy papír alapon megjelenjen. Majd biztos milliókat fognak ölni abba hogy kisegítsék a PlayIT-et.

1 Like

Előbb fogják a Microsoft-hoz kapcsolni az egész rendezvényt, mint a MEEX-hez hidd el nekem…

A lényeg hogy biztos lesz valami alternatíva, mert nem egy 2000 fős rendezvényről beszélünk.

Az említett cégek 70%-nak stabil gazdasági helyzete volt és van is, tudjuk hogy képesek lennének rá.

És hogy mennyire tudják áthelyeztetni. Nyilván a kifizetettek is ilyenkor rugalmasabbak, mert mindenkit befolyásol a jelenlegi helyzet. Pont emiatt gondolom, hogy azért a gazdaságtól eltekintve is van/lehet itt valamilyen összefogás a cégek között.

@bencsesi11
Ha neked számít a befizetett összeg és tudnád másra költeni, vedd vissza most.

http://playit.hu/budapest/oldalak/kozlemeny/

Az lesz az utolsó, hogy felkínálják a pénz visszafizetését, valószínűleg azt a pénzt már el is költötték. Ez nem színház.

A logók meg nem jelentenek semmit.
Kirakom a mastercard logóját a weboldalamra, mert lehet bankkártyával nálam vásárolni, ez az ég világon semmit nem jelent, nincs ettől a hátam mögött semmi.

Én követelném vissza a pénzem, májusi jegy helyett nekem ne adjanak novemberit.
Ha mindenkinek kénytelen lennének visszafizetni lazán csődbe mehet, bár előbb vesznek fel hitelt hozzá.

Ja aki azt mondja nem mehet csődbe. Az megvan, hogy óriás vállalatok, bankok, országok mentek már csődbe csak úgy lazán, még sokszor válság se kell hozzá, pont egy ilyen rendezvény ne menne csődbe? :smiley:

1 Like