PlayStation 5 géphez billentyűzet és egér

PlayStation 5 géphez billentyűzet és egér?

Kérlek egészítsd ki, hogy mit szeretnél. :slight_smile:

2 kedvelés

Igen.

Azt nem szabad elfelejteni, hogy az adott játéknak is támogatnia kell. Én pl a Cyberpunkot voltam kénytelen kontrollerrel végignyomni, mert többek között a bill+egér támogatását sem tartották fontosnak konzolra…

1 kedvelés

Játékokhoz szeretném használni a billentyűzetet és az egeret a kontroller helyett. Kontrollerrel nem lehet normálisan és gyorsan célozni, mint egérrel bizonyos típusú játékoknál.
Azt már hallottam, hogy a játéknak támogatnia kell a billentyűzetet és az egeret is, hogy használható legyen vele.

Bár én sem kedvelem a kontrolleres célzást pl FPS játékokban, ezzel azért sokan vitatkoznának (jogosan). Vannak pl profi gamerek akik úgy lőnek kontrollerrel, hogy ha nem látnád, nem hinnéd el.

Tehát nem “nem lehet”, maximum te nem tudsz. :wink: Mint kb minden, ez is tanulható, fejleszthető.

Visszatérve a topic alapjára, még mindig nem tudjuk mi pontosan a kérdés. Gyakorlatilag bármilyen USB-s bill + egér működik, wirelessel nem próbálkoztam de gondolom az is megoldható.

2 kedvelés

Pontosan, ha megnézzük a Halo top ranked playlistet az accuracy 10-20%-al jobb konrollerrel az AA miatt. A top 1%-ban MnK-sok egyszerűen nem tudnak versenyezni a kontroller “rád tapadásával”. Ugyanakkor hozzá kell tenni ez inkább igaz nagyobb TTK-s játékoknál, de egy jó játékos aki tudja hogy használja ki az AA előnyeit kb minden más FPS-ben simán megken.

Ami inkább kérdés, hogy a konzol egér esetében megadja e a natív aim assistet? Mert azt tudom, hogy az ilyen input adapterekkel az egér is megkapta a kontrolleres AA-t egy az egyben, ami már valóban unfair dolog, viszont ha a konzol natívban támogatja és PC-hez hasonlóan viselkedik az egér akkor nem igazán lehet kifogás.

Ez mind mind a játéktól függ. A konzol alapban nem adja meg az AA-t. Régebben amíg mindenféle hack kellett hozzá, ott megkaptad, de ott valójában kontrollernek érzékelték a játékok, ezért.

Amióta van natív támogatás, a játék fejlesztőjétől függ, hogy ő engedélyezi e a játékban, és hogyan kezeli. Tehát ha “normális” a fejlesztő, akkor a konzolos bill+egér ugyan úgy viselkedik mint a PC-s.

Maradjunk a témánál. Nem szeretem a kontrollert bizonyos játék típusoknál és nem játszásból élek. Számomra szórakozás és kikapcsolódás a PlayStation. A saját igényeim kielégítése érdekel és nem az, hogy más mire képes egy kontrollerrel.
Ha Wireless billentyűzettel és egérrel kompatibilis lenne a PS5 játékok terén az jó lenne. Kompatibilítási listát még nem találtam ilyen téren, de gondolom egy márkás jobb eséllyel kompatibilisabb, mint egy noname. De semmi sem lehetetlen! Próbálkozás meg pénzkidobás is lehet, ami vagy összejön vagy nem. Mármint úgy értem, ha kompatibilis a játék a billentyűzettel és az egérrel.

2 kedvelés

Ilyen ritka jó beszélgetést olvas az ember és konkrétan sokkot kaptam, hogy így belerondítasz, pedig, még a kérdésedet se tetted fel, ami ha lenne, gyanítom a válasz egy google kereséssel meglett volna. Bár, akkor nem születhetett volna meg ez a beszélgetés :laughing:

Mellesleg, csak ps4 van a birtokomban, de abszolút egyetértek azzal, hogy jó lenne, ha több fps játék támogatná a mouse-keyboard módot, pl FarCry-ban élvezetesebb egérrel célozni, a mókusruha az más kérdés, azt könnyebb stick-kel indítani.
Arról nem is beszélve, hogy a Sony kontrollerek bírják elvileg legjobban a strapát a ps4-esek közül, de ez a “magától megy előre, vagy magától néz felfele a karakter” probléma szinte az összes kontrolleremnél és az ismerőseim kontrollerjeinél is előjött… (PS5-ben is van ez?) közben az x360 kontrollerem a mai napig bármiféle hiba nélkül jól teljesít, és hősiesen kiállta a gyermekem csecsemőkorát is! :sweat_smile:

Nem tudom, ti tudtok-e valami strapabíróbbat? mert ez így nem valami tartós, de nem mostanában tervezem lecserélni…

2 kedvelés

Mivel nyár óta van meg, és van hogy hetekig nincs időm vele játszani (amikor igen akkor viszont inkább napi 6-8 órát :smiley: ) így ilyen szempontból nem tudok még biztosat a PS5 kontrollerről. Kényelmesebb, jobb minőségű érzésre mint a 4-é, ez biztos. Én úgy vagyok vele, hogy ha mondjuk 2 évente cserélni kell, akkor ez van, annyira nagyon nem zavar ha ennyit kihúz. Ha sűrűbben tönkremenne, az azért zavarna, de egyelőre nem olvastam tömeges problémákról.

1 kedvelés

Mindenképpen nézz körbe, hogy olyat tudj venni, amit támogatja: Nekem pl. egy Alienware 310k-m van, és világit, amikor bekapcsolod, de nem érzékeli. Vegyél olyat, ami biztosan támogatott, erről több lista is található a neten.

Kompatibilítási lista, amit találtam:

https://www.wepc.com/reviews/best-keyboard-and-mouse-combo-for-ps5/

https://www.reddit.com/r/PS5/comments/mtl4vl/ps5_keyboard_mouse_compatibility_cist_april_2021/

Lassan 1 éve használom és eddig jó a PS5 kontroller.
Nem vagyok az a dobálózós típus. :laughing:
A PS4 kontrolleremmel nem volt gond. Azt a PS4 Pro megjelenésekor vettem és a PS5 megvételéig használtam. Mai napig rendesen működnek.

1 kedvelés