TheVR Fórum

Playstation 5-höz monitor/tv

Sziasztok!

A segítségetek kérném. Ps5-t szeretnék vásárolni a megjelenésekor, viszont sok ötletem nincs azzal kapcsolatban, hogy mi legyen a kijelzővel.
Max 100 ezereg szánnék rá.

Előre is köszi a segítséget. :slight_smile:

Akkor 100 rongyig nézel egy 4k tv-t.

Átmérő, hely, anyámkínja nélkül mit mondjuk?

1 Like

Igen… nehez barmit is mondani. Hova kell, mekkora, mire, 60hz vagy tobb, 4k vagy eleg 1440p, stb

1 Like

Natív 4K-ra készített konzol esetén nem 4K-s kijelzőn használni, kb olyan lenne, mintha lenne egy Lambom, de 80on tiltás lenne benne. Semmi értelme.
Normális 4K-s kijelző pedig nem nagyon akad TV esetén 100.000ig, ebből max monitor vásárlás lehetséges, de mééég ott is erősen megkérdőjelezem.
Próbálj meg gyűjteni még rá kicsit.

3 Likes

Tudnátok esetleg konkrét típusokkal segíteni mit tudnátok javasolni. Sajnos kijelzők terén elég gyér a tudásom így ebben szinte teljesen vakon vagyok. Azt tudom, hogy a konzolon hdmi 2.1 szabvány van viszont nem igazán találtam monitort ami ezt tudná. A 100-as keretet akkor hagyjuk. Köszi az infókat. :slight_smile:

mivel PS-ről beszélünk egyértelműen egy SONY TV-vel érezné legjobban magát, de ott meg a 100k annyira esélytelen mint féllábú tengerész a seggbe rugó viadalon
mivel a PS5 még nem jelent meg nem lehet tudni pontosan milyen jelet, hogy ad ki és mely TV-k hogy működnek vele … olyanra vársz választ amire max a PS fejlesztési osztálya tud válaszolni

2 Likes

HDMI-k terén nekem sem 100%-os a tudásom, de majd kijavít valaki max.
Lényeg, hogy ha te már most tökéletesen PS5höz passzoló tv-t akarsz venni, akkor az marha sokba fog fájni.
Én úgy tudom, hogy hdmi 2.1 egyedül a 8K-s tv-ken van, mivel ott a képfrissítés és felbontás együtt megköveteli ezt a szabványt… monitorok esetében meg még csak hdmi 2.0-sat láttam én per.
Deee lehet már ott is van 2.1es, mint mondtam, nem napi szinten nézem a témát, mert minek.

Szóval ezzel azt akartam mondani, hogy bőven jó lesz ha nincs nagy kereted venni egy normális 4K-s tvt vagy monitort ami legalább a hdmi 1.4et tudja, az meg most ha újonnan veszel kizárt ne tudják.
Ezzel is el fog menni a PS5, nem kell tartani tőle nem lesz kép stb, csak nem lesz 8K meg 120 fps.
Már ezt értem arra, hogy mondogatták akár 8K-ig lesz majd tartalom avagy 120 fps-t is fognak tudni egyes játékok.
Hidd el, 4K 60fps-nek is már örülne minden konzol tulaj és azt azért tudni fogja…reméljük :slight_smile:
Azt meg manapság már minden technika lekezeli.
Nézz egy neked árban stb tetsző tv-t vagy monitort és kb ennyi.
Amúgy ajánlani azért nem tudunk nagyon, mert millió számra van tv is meg monitor is.
Tv ügyileg annyit tudok segíteni, hogy én Sony és Samsung tv-k tulaja voltam mindig is és sohasem okoztak még csalódást. Persze mindkét márkának megvannak a maga rossz szériái, de ennek utána kell menni és nézelődni.
Amúgy meg, hogy Sony konzolhoz Sony tv… maximum annyi hogy azonos márka révén pl a távirányító tudja kezelni a másikat, vagy könnyebb képernyő leosztást csinálni stb… ilyenekre volt jó régebben ez… de manapság ez oly édes mindegy… minden jó mindennel… telók korszakában volt régebben nagy divat azonost venni, hogy kb auto megossza pl egy Sony teló képét a TV-n… ma ez 2 katt bármilyen telóval.
Konzol ugyan úgy fog menni egy LG, egy Samu vagy Sony tvn is, hidd el.

2 Likes

Köszönöm Mindenkinek az infókat. :slight_smile:

4k 60-at nem fog tudni az új konzol. Max natív 4k 30-45t. Sok új játék a 2080 ti-t megeszi 4k-ban és ez a ps5 gpu jóval a TI alatt lesz teljesitmenybe. Szerintem marad a 1440prol scaleles 4kra (checkboard rendering) 60 frammel vagy natív 1440p 60-100 fpst. 8kt meg max filmekben fogja tudni az ember használni vagy valami nagyon retro játékban. Szerintem egy baromi jó minőségű 1440p IPS panel jobb mint egy középkategoriás 4k tv/monitor. Amúgy ha van della akkor a határ csillagos ég 4kban. Baromi komoly tévék vannak 500 körül

Fogja támogatni a konzol natívban az 1440p-t tho?

4K 30-at a PS4 PRO is tud, akkor nem lenne értelme új konzolt csinálni.
A 4K 60 alatt kb neki se álltak volna a fejlesztéseknek.
Az tény, hogy amit rebesgetnek, hogy majd a Dirt 5 meg ilyesmi lehet 60 felett is fog tudni fpst adni később, akár egy patch-nek hála, az biztos, hogy ezt nem 4Kban fogja tudni.
De alap 60 fpst kell hogy tudja.
,8kt meg max filmekben fogja tudni az ember használni vagy valami nagyon retro játékban"
ez tény, ezt meg is mondták már.
Hát az meg, hogy sok pénzért mit lehet kapni az is tény… ha lenne nekem is fal méretű 8K tvm lenne már most :smiley:

1 Like

Szoktam nézni a DF analízisokat és azért a legtöbb játék checkboard rendering et használ. Persze 4k a kép, de azért le rendelerel dolgokat közben, hogy meglegyen a teljesítmény. Nem nevezném natív 4knak :smiley: igazából semmit nem tudunk meg, de én azt mondom, hogy csináljunk egy kis baráti fogadást. Ki mit gondol mi lesz az újonnan megjelenő játékok alatt a fél bontás kepkocka teljesítmény. Én a natív 4k 30-ra szavazok :smiley: aztán majd nevetünk együtt egy nagyot decemberben

én azt mondom továbbra is, hogy mivel 4K 30al most is bármelyik pillanatban tudok játszani, innentől nem értem miért lenne még1 olyan konzol ami csak 4K30at tudna… alapnak kell lennie a 4K60nak…
karácsony fele megmondom :smiley: :smiley: