Playstation 5, melyik verzió?

Sziasztok!

Tervezek venni egy PS5-öt, és ezzel kapcsolatban lenne kérdésem. Azt tudnotok kell hogy még egyszer sem volt PS konzolom, így nem tudok róluk sokat.

A kérdés hogy PS5 Digital vagy Lemezes verziót vegyek?

A következőket szem előtt tartva:

  • A lehető legolcsóbban szeretnék majd játékokat szerezni rá, amelyek főképp exkluzív címek. Viszont az is fontos hogy nem akarok “szemetet” a konzolon, csak olyan játékot amivel tényleg játszok is, ezt azért írom le, mert ha vannak bundle-k akkor azokat nem vennék. Szintén fontos hogy nem akarok mindenképpen előfizetni PS Plus-ra, a játékokat ténylegesen birtokolni szeretném fizikálisan vagy digitálisan.

  • PS4 és PS5-s játékokkal is szeretnék játszani. “Félfülllel” olvastam hogy vannak egyes játékok, amelyeknél van külön PS5 verzió, vagy upgradelni kell, vagy ilyesmi. Ezzel az a problémám hogy nem tudom hogy egy fizikai PS4 játékot hogy lehet upgradelni (ha lehet…)

  • Számomra mindegy hogy digitálisan/fizikálisan van meg a játék PS-re. Az is mindegy hogy használt/új, sőt valószínűleg nem venném meg megjelenéskor az új játékokat (mert amúgy is elég sok általam nem játszott PS4 játék van).

  • Blue-ray-t nem használok

  • Polcomon van elég hely :grinning:

  • Tekintsünk el attól hogy eléggé limitáltan elérhetőek a konzolok, tehát nem aszerint szeretnék dönteni hogy éppen melyik elérhető.

Szóval a lényeg hogy melyik verziót vegyem, és mivel nincs tapasztalatom ezért érdekelne hogy szerintetek hogyan jönnék ki olcsóbban!

Köszönöm a segítséget!

Szia!

Kb. ahogy nézem max. 30-40 ropival jössz ki olcsóbban meghajtó nélküli verzióval, de belegondolsz, használtan pl. sok-sok lemezes olcsó játékot meg lehet venni.

Igen, ezt én is így gondolom, de azért gondolom az eShop-ban vannak leárazások, ezért vacillálok még ezen.

A másik ami nemrég jutott eszembe, hogy azért a lemezolvasásakor gondolom van hangja a konzolnak, míg egy digitális játék esetén, mivel SSD van benne gondolom csak a ventik hangját hallani.

Biztos vannak, erről nem tudok okosat mondani, mert nincs konzolom. :slight_smile: A lemezolvasásnak biztos van hangja, persze.

Lemezes verzió. A lemezes használt piacnál nincs olcsóbb bolt az eShop-os leárazások is kb ott vannak mint ha lemezesen vennéd meg a játékot akkor(Mármint ami akkorra akciós eShoppon az már min 2 hónapja annyi lemezen újonnan).
Igen van hangja a lemeznek mikor tekeri de nem egyfolytában pörög az se és egy idő után már teljesen kizárja az agyad. Egy nagy venti van benne, de nincs sok hangja.

A PS4/5 verzió úgy van hogy van amihez jár van amihez 10$ az upgrade. De az kb mindegy is mert csak graffikai külömbség van a verziók között. Pl a ghost of tsushima-hoz 10$ az upgrade.

PS plus nem árt a multi + ajándék játékok miatt. Meg öszintén egy évre 13500ft kb 40 ajándék játékra nem pénz.

3 kedvelés

Upgrade:
De ez lemezes játékoknál is működik? Tehát megvan PS4 lemezen egy játék, az teljes mértékben játszható PS5-ön PS4-es grafikával , illetve digitálisan megvéve az upgrade-t tudom játszani a játékot egy kicsit jobb minőségben?

Igen.

2 kedvelés