TheVR Fórum

Pokémon Go - Play at home

Sziasztok!

Gondoltam megpróbálok egy kis összefoglalót írni a játékról, hátha meghozom a kedvét régi/új játékosoknak. :stuck_out_tongue:

2020 év elején elindult a PvP, 4 kategóriában bontva lehet megmérettetni magatokat.

 • Great League (1500CP alatti pokék)
 • Ultra League (2500 CP alatti pokék)
 • Master League (nincs CP limit)
 • Premier Cup (nincs CP limit, nincsenek legendary pokék)
  Elég jó rewardok vannak season közben és a szezon végén is, attól függően, mennyire végeztetek jó helyen (rank 1-10ig megy a ladder). Legfőképp stardust szerzésre remek. Jelenleg a Season 3 tart. ( Season 3 )

Aztán jött a március, és a vírushelyzettel teljesen megváltoztatták a játék alapvető koncepcióját. Sorra érkeztek a feature-ök amik elérhetővé teszik és megkönnyítik a játékot, anélkül hogy elhagynánk a házunkat. Megpróbálom felsorolni mindet. :smiley:

 • megnövelt incense idő (30 percről 60 percre)

 • megnövelt incense spawn (30 percig ezelőtt 6 poké spawnolt belőle, most 60 perc alatt 60 poké)

 • megnövelt community day incense idő és spawn (commday alatt 3 órás incense, és 30 másodpercenként spawnol poké; 1:40-ről 1:20ra csökkentett shiny rate)

 • több labda giftekből, több nyitható, elküldhető, eltárolható friend gift

 • felére csökkentet tojás kikeltés idő

 • távoli raid lehetőség: most már tényleg bárhonnan lehet raidezni, például akiknek eddig probléma volt egy legendary raid, mert mondjuk olyan környéken lakik, ahol nem nagyon vannak játékosok, lehetősége van akár arra hogy meghívjon +5 embert távolról, vagy akár hogy ő csatlakozzon másokhoz ugyanígy(ehhez egyébként vannak már raides discord szerverek is, ahol lehet embereket toborozni raidhez, vagy csatlakozni hozzájuk nagyon egyszerűen).

 • Rakéta csapat már nem csak a pokéstopokat foglalhatja el, hőlégballonból is érkezhet random (akár Jessie és James is megjelenhet, a Meowth hőlégballonjával). Jutalom tőlük stardust, és egy shadow pokémon (Minibossoktól, Giovannitól, Jessie&James-től shiny shadow poké reward is lehetséges). Jelenleg a Giovanni event szünetel, de amint visszatér, tőle majd shadow legendary pokét lehet szerezni.

 • új Buddy funkció: gyakorlatilag egy tamagochi minigame a játékon belül, a buddy pokémon megjelenhet melletted a térképen, és mindenféle plusz bónuszokat ad: segíthet pokémon elkapásnál, gifteket hozhat közeli stopokból, ajándékokat (berry, random gyűjthető “szuvenír” item) hozhat, ha eléri a legmagasabb szintet, kap egy +1 szintnek megfelelő CP boostot

 • Pokécoin task-ok: nemsokára már itt is elérhető lesz a napi küldetésekből szerezhető Pokécoin, ami azoknak lesz nagy segítség akik nem tudnak Gym-ből érmét farmolni (coinból lehet többek között akár incense-t vagy remote raid pass-t venni shopban, így a jelenlegi helyzetben a játék alapvető működéséhez szükséges a coin szerzés).

 • Végtelen eventek: szinte megállás és szünet nélkül jönnek az eventek hétről hétre, mindenféle bónuszokkal, ritka poké spawn-okkal, új shiny-kkal, boostolt shiny rate-el. Garantáltan nem fog unatkozni hagyni a játék. :d

 • Spotlight Hour: Új, hetente visszatérő event, olyasmi mint egy mini community day. Egyféle pokémon spawnol 1 órán keresztül, és mindig van mellé egy plusz bónusz (dupla candy, tripla stardust, dupla xp stb…). Ez minden héten kedden 18:00-19:00-ig tart, és általában a hónap elején bejelentik hogy melyik héten mi lesz a poké és a bónusz.

 • érkezik 2020 végén a Mega Evolúció : erről sajnos sok információ még nincs de a hype elég nagy :cowboy_hat_face:

  >>Leekduck.com<< - Jelenleg futó/hamarosan érkező eventek

Remélem sikerült pár embert felcsigázni. :stuck_out_tongue:

6 Likes

Annyit szeretnék kérni, hogy akik bejelölik a listában szereplőket, legalább írjanak hogy “heló amúgy én vagyok randomsrác2341235, aki bejelölt”, még akkor is ha nem szeretnéd megosztani a saját trainer kódod. Én a random, azonosítatlan barátfelkéréseket nem biztos hogy elfogadom. :upside_down_face:

>>>Friend kód lista<<<

Pocokiller [Simlacsek] - 4380 3190 7596
palfijanos1988 9059 5513 9375
ceekay [ceekyaHU] 7781 1310 9458
mrgregtaylor [MrMilgacia] 1038 8357 8318
mkrisz31 [Mathek31] 7392 3596 1208

2 Likes

Sziasztok!
Már 4 éve nyomom, 38-as szintű vagyok.
Kódom:
9059 5513 9375
Jó lenne egy Vr-os pokémon csoport, ahol együtt tudnánk raidezni. Pvpzni nem szoktam, de azt is lehet, ha gondoljátok. Ja, és tanácsokat is adunk bárkinek szívesen. Én Hévízi vagyok amúgy.
Mindenkinek sok pokémon fogást kívánok!

2 Likes

psssszt … 7781 1310 9458 … de ne mondjátok el senkinek, hogy játszok :stuck_out_tongue:

2 Likes

nem tudom mennyire lehet mást promótálni, de talán a Hard Mode-on belül szabad: a yeahunter discordon van Pogo-s channel :grinning: csak fel kell venni a role-t

szoktunk raidezni is, mostanában páran

1 Like

De jó látni, hogy ilyen sokan nyomják még :smiley:
Délután visszarakom a telómra megnézem a változásokat :smiley:

3 Likes

1038-8357-8318 az én kódom :smiley:
Akinek tudtam kuldtem invet

2 Likes

Valószínű úgy fog működni mint a sword/shield-nél

1 Like

biztos vagyok benne hogy nem, több szempontból sem, egy teljesen új játékmechanikát kéne behozzanak hozzá, és még bevételük sem lenne belőle. :smiley:

én először arra gondoltam, hogy mega pokék lezsnek tier5 raidekben mint a legendary-k, de mivel mostanában szinte csak olyen eventek/Community day-ek vannak ahol potenciális mega poké spawnok vannak, ezt most már nem érzem úgy hogy így lenne

jelenleg a legkézenfekvőbb nekik az lenne hogy hasonlóan a speciális evolve-hoz, ide is kell majd egy evolution stone, mellé pedig szerintem candy (nagyon sok candy, lényegesen több mint egy egyszerű evolve-hoz) és lehet hogy még stardust is fog kelleni

valószínűleg nem fogják az összes eddigi elérhető poké mega evolucióját elérhetővé tenni egyszerre, szóval az is lehet hogy lesznek minieventek, hozzá

ezeket nyilván csak spekulációk, de én azt mondom, hogy előnybe lehet kerülni, ha tudtok tartalékolni candy-t (akár rare candy-t) és stardustot :stuck_out_tongue:

1 Like

Én a héten kezdtem újra, 3 év kihagyás után :smiley: , 25 -ös szintű vagyok.

7392 3596 1208

2 Likes

Dittot hogy lehet fogni? eddig egyel se találkoztam :smiley:

Mas kisebb pokemonoknak alcazza magat :smiley: de ritka egyebkent…
Gen. 1:

 • Paras
 • Venonat
 • Weedle

Gen. 2:

 • Poppip
 • Hoothoot
 • Ledyba
 • Spinarak

Gen. 3:

 • Seedot
 • Skitty
 • Whismur
 • Gulpin
 • Remoraid
 • Numel

Gen. 4:

 • Bidoof
2 Likes

olyan “trashpokék”-ből lehet ditto, amikből nincs még a játékban shiny
nagyjából jó a lista, de a wedle, venonat, seedot, skitty már nem lehet ditto ha minden igaz

kerestem friss, 100% pontos cikket róla de nem találtam :smiley:

frissítés:
PARAS
HOOTHOOT
LEDYBA
SPINIRAK
HOPPIP
REMORAID
WHISMUR
GULPIN
NUMEL
BIDOOF
FOONGUS

ez a friss lista >>> forrás <<<

szoktak lenni eventek ahol meg van növelve a Ditto spawn, így amikor nincs megnövelve elég nagy szerencse kell hozzá

1 Like

Új patch adatbányászás, mega evolúció

mégtöbb datamining

3 Likes

már megérte újrakezdeni :smiley:

3 Likes

Ez mar csak akkor lehetne tokeletesebb, ha 4 csillagos lenne :smiley:

1 Like
Vagy ha megszavazzák az emberek a Caterpie Community Day-t :p

Bár nincs sok esély rá, Grimer, Charmander és Porygon az ellenfelei. a Négyből egyedül Porygon shiny változata nem elérhető a játékban, úgyhogy 99% hogy az lesz az első helyezett, de a második is kap community day-t, ott szorosabb lesz az állás, Charmander és Grimer között, Caterpie valószínűleg be kell érje majd a 4. helyezéssel. :stuck_out_tongue: (persze ez annak jó akinek már van ugye shiny-ja mert ha community day-en mindeni fog magának belőle húszat, akkor bizonyos szinten elértéktelenedik).

Grimer mellett nem tudom ilyen érvek vannak, azon kívül hogy PvP-re elfogadható lehet, nem tudok sokat mondani(Team Go Rocket boss is adhat egyébként shiny Grimert, Cliff ha jól tudom).

Charmander Community Day már volt korábban, de a régi CD-k nem voltak annyira telepakolva shiny-val mint a mostaniak, ezenkívül sokan vannak akik lemaradtak arról, mert csak később kezdték el a játékot. Ráadásul Charizardnak van mega formja -kétféle is-, a három vetélytársának nincs.

Szombat délután 4 órától lehet egyébként szavazni a Pokémon GO hivatalos twitter oldalán.
A szavazás győztese a szeptember 20.-i CD-t nyeri meg magának a második helyezettnek pedig október 17.-én lesz, mindkettő 11:00-17:00ig, ez idő alatt boostolt spawnos, 3 órás incensse-el vígan játszható, saját tapasztalatból mondom, ha végig toljátok azt a 6 órát, 15-20 shiny-t simán lehet szerezni, sétálgatás nélkül. :stuck_out_tongue:

1 Like

Roviditettek a CD-ken? Legutobb meg 11-17 kozott volt… Vagy keverem, es a par hete lezajlott Megikarp nem CD volt?

De hat a 11-17 az 6 ora :smiley: es az extra kuldetessor is delutan 5-ig tart :slight_smile:

valóban elírtam, javítottam bocsi :smiley:

1 Like