Predator Helios 300 PH317-53 tényleg ennyire jó?

Hello, hello.

Mivel két ország között ingázok, ezért szeretnék egy nagyon nagyon erős gamer notebookot a hordozhatóság miatt. Viszont ez a darab eléggé “szép” árban van. A kérdésem a következő:
Ez a Helios 300 tényleg minden mai game-el megbírkózik (ahogyan ezt a magyar gepigeny tesztelős oldal állítja) vagy ennyi pénzből már inkább egy Pc-t rakjak össze? Sosem kérdeztem még ilyen témában semmit, de ezzel a Helios 300-as configgal sehol sem találtam információt/game teszteket.
Mi erről a véleményetek?

Az említett szörnyeteg: https://de-store.acer.com/predator-helios-300-gaming-notebook-ph317-53-schwarz-11

Előre is köszönöm szépen a válaszokat!

Ez egy elég brutál gép, és még jópár évig elég lesz ezen a felbontáson játszani is.

Az nyilvánvaló hogy ugyanennyiért sokkal erősebb PC-t is lehet építeni, de ez mindig így lesz, a laptop mindig drágább azonos teljesítmény mellett.

1 Like

Ha már szóba került a 2 hely közötti ingázás és nem zárkozol el az asztali PC gondolatától sem, akkor a kereted alapján 3 lehetőséget látok:

1.) beruházhatsz akár mindkét helyre egy-egy asztali megoldásra amik viszonylag kis befektetéssel sokáig fejleszthetőek maradnak és minimális kompromiszumokkal de játszhatóan megbírkoznak a mai gamekkel. Gazdálkodás kérdése de maradhat keret a monitorokra is :wink:

2.) mini itx konfig összedobása és a két címen a perifériák beszerzése. Vannak már igen pofás darabok átgondolt szerelhetőséggel és légáramlással. Igazi erőgépet rakhatsz össze és ez is fejleszthető marad nagyon sokáig valamint marad a keretedből is.

3.) veheted a fenti lapost ami teljesen rendben van, nem is kérdés és valószínűleg sokáig elégedetten tudnád használni. Hátránya folyamatos tápellátásra szorul és sulyban sem az a légies darab vagyis végeredményben lesz egy kissé mobilisabb asztali géped.

Még nagyon új darab ezért sem látni tul sok tesztet erről a top konfigurációról, de tuti megfelelne az elvárásaidnak :wink:

1 Like

Amúgy ja. A laptop árából összeraksz két PC setupot xD
Ha baszó perifériákat használsz (mehanikus bill stb) azokat nem gáz hordozni.

1 Like

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :blush::smiling_face_with_three_hearts:

Esetleg még a konzol ami nagyon hordozható, TV meg gondolom mind 2 helyen van.