Probléma a monitorral

Sziasztok!
Nagyjából egy hete próbálom megoldani a problémát de se az interneten se az ismerőseim nem tudtak választ adni. A probléma az hogy a Samsung monitorom (T22B300) egyik napról a másikra nem kapcsolt be. Az indikátor led világít és reagál is. Ha bekapcsolom elkéne tűnnie és akkor visszakapcsolni amikor kikapcsolom a monitort, de ehelyett csak eltűnik és rá fél másodperc múlva visszajön és semmi sem történik. Ha a távirányítón nyomok akármilyen gombot akkor is reagál. Próbáltam már sok különböző konnektorban és több tápkábellel is de semmi. Már reményt vesztve ugyan de megpróbáltam más gépen is és megpróbáltam analog módon csatlakoztatni egy ps2-vel de ott se volt más a helyzet.

Szia!

Megpróbálom lefordítani:
Szóval mikor képet ad a monitor, azaz be van kapcsolva, akkor nem kéne a LED-nek világítania. Fordított esetben, ha standby módban (készenléti módban) van, akkor világítania kéne a LED-nek. Viszont a tiednél kialszik a LED (azaz “felébred a monitor”), de pár másodperc után lekapcsol standby módba.

A válasz sajnos egyszerű: tönkrement. A kábelt fölösleges cserélgetned, Euro C7/C8 szabvány tápkábel, vagy kap áramot a monitor vagy nem, más lehetőség nincs.
Ha szerencséd van a tápegységében halt meg valami és egy műszerész meg tudja javítani. Ilyen cucc a tápegysége:

Azonban ha a kijelző adta be az unalmast akkor nem érdemes vele foglalkozni. (kb. 3 éve használtan 14 ezer forint volt egy ilyen monitor)

2 Likes

Köszi szépen a gyors és részletes választ. Valószínű nem fogom javíttatni. Már egy ideje csak pivotban használtam. Így is elég jó szolgálatot tett azalatt a jó pár év alatt ameddig az asztalon csücsült.

1 Like

This topic was automatically closed 8 hours after the last reply. New replies are no longer allowed.