TheVR Fórum

Probléma discroddal

Hello!
Az lenne a kérdésem, hogy a discord miért csinálja azt, hogy a ping felugrik a hang szakadozik az amit én hallok meg az enyém is? Játék közbe van mikor nem hallanak de én őket igen. 70 mbps netem van.

Azt javaslom neked, hogy a Windows + R gomb megnyomásával futtasd le a saját szolgáltatói routered ip címével az alábbit:
Alapesetben:
UPC esetében: 192.168.0.1
T-Home: 192.168.1.254

image

Ha az 1-3ms -en kívül találsz kiugró tüskéket és nem csak a saját gépeden, akkor valószínűleg a szolgáltatói routerrel van probléma. Ha nem találsz kiugró tüskét a futás közben akkor próbáld meg még azt, hogy az ip cím helyett a google.hu-t pingeled ugyanúgy a fenti módszerrel. Ha ekkor tapasztalsz kiugró ping tüskéket akkor valószínűleg az adott helyen az internetszolgáltatás minőségével van gond vagy egyéb kábelezési probléma a routerig terjedően. Ilyenkor a szolgáltatótól kérj segítséget.

1 Like

Ha van lehetőséged, figyeld a processzor kihasználtságát. Nekem is volt hasonló korszakom, amikor letálcáztam a PUBG-t a Discord és az egész rendszer belassult. És akkor volt, hogy nem hallottak csak én őket. És ugye a ping attól is lehet nagy, hogy a rendszer nem bírja feldolgozni.

1 Like

Néztem játék közben a processzor kihasználtság miatt van az, hogy probléma van a Discorddal. De már csak az a kérdés, hogy mikor alapjáraton megy akkor miért szaggat be a hang. Pedig a Teamspeak vagy a Skype jól működik.