Processzor oc-zás

Sziasztok!
Ugyan a gaming világba már régóta benne vagyok, sajnos a számítógéphez nem értek igazán, mindig a barátaim segítettek ebben. Most azonban olyanról szeretnék kérdezni ami elég megosztó szokott lenni. OC-zni szeretném a processzoromat több FPS érdekében.
Konfig:
Alaplap: gigabyte B450M
Videókártya: gigabyte geforce GTX 1660 6GB
Proci: AMD ryzen 5 2600X 3.6Ghz (gyári hűtőt használom hozzá, szükség esetén tudok hozzá venni)
Táp: chieftec 600W
Ram: 8GB 3000MHz G.skill ageis (ebből van kettő)

Válaszokat előre is nagyon köszönöm srácok :slight_smile:
Üdvözlettel: Gede

Nem igazán tettél fel kérdést.
Egyébként ha bármit akarsz csinálni előbb cseréld le a tápodat, és az overclocktól ne várj 3-4%-nál nagyobb változást

3 Likes

Szia, üdv a VR fórumban! :slight_smile:

Fontold meg, hogy a stabilitás feladása megér-e neked 5-8 FPS-t. (többet nem fogsz tudni kihozni, csak hozzáértéssel és rengeteg szívással)
Kezd inkább az alapokkal. Olvass utána mi micsoda. (szorzó, feszültség, busz sebesség, etc.) Aztán legyen rendes hűtőd a procira, normális tápegységed, kellően szellőző házad. Utána lehet, állítgatni a BIOS-t, addig nem érdemes. Barátilag mondom, no rosszindulat. :wink:

1 Like

A kérdés az volt, hogy megéri-e oczni. Valamint miért kéne lecserélni a tápom? Tudom nem a legjobb minőségű de elvileg 600W az elég nem?

Szia, köszi szépen! :slight_smile: Olyasmit is mondott a barátom, hogy a ramomat is kéne mellé oczni vagy valami ilyesmi. Tényleg bocsi ha az időtöket húzom, nem értek hozzá azért kérdezem itt. Már néztem róla videókat de mindehol megosztó volt, ide jöttem hátha itt dűlőre jutok. Természetesen magát a folyamatot nem én csinálnám, hanem egy hozzáértő barátom.

A tápot azért szükséges cserelni mert borzalmas minőségű, ha egyszer elpukkan a táp akkor viszi magával az egész gépet. Az egész gép lelke a jó táp.

6 Likes

Tudsz jó tápot ajánlani?

Kicsit lejjebb tekersz vannak benne tápcsaládok. Azok közül amelyik szimpatikus és/vagy jó árban van

5 Likes