Processzor váltás

Sziasztok!

A segítségetekre lenne szükségem.
A jelenlegi setupom:
MSI h110m pro-d
Intel Core i5-7500 3.40GHz
16 GB Ram
Nvidia Geforce GTX 1060 3GB

Viszont úgy tűnik, hogy a proci kezd kevés lenni, ezért szeretném lecserélni. (Boneworks VR, COD MW-nél 100% pörög és elég szaggatott a játékmenet)

Amit kinéztem helyette:
Intel Core i5-9600K 3.70GHz

A kérdéseim azok lennének, hogy megéri-e az árát. Hoz-e érdemben változást a jelenlegivel szemben, illetve ki tudom-e én cserélni itthon. (Nem csináltam még ilyet) Vagy van-e más ajánlatotok helyette.

A segítséget előre is köszönöm!

Üdv: KisDobai

A H110-es lapba nem tudod beletenni a 9. generációs Intel procikat, de még a 8.-at sem, szóval ha a procit cserélnél, akkor lapot is kell váltanod. (9600k-hoz Z390, vagy minimum B365, de egyébként nem éri meg szerintem 9. generációs Intelre váltani, ha csak nem kapnád nagyon jó árban)
AMD Ryzen-re váltáshoz viszont 3000-3200 MHz-es RAM javasolt (2x8GB), ami már majdnem teljes konfig eladáshoz és váltáshoz vezetne.
A 1060 3 GB se biztos, hogy olyan hosszú távon megfelel majd, ha új procit veszel, az lesz a következő gyenge pont.

4 Likes

Ezekhez a komplett konfigot kellene cserélni, javaslom hogy add el egyben, és a linkelt build ajánlóból a keretednek megfelelő AMD buildet vedd meg.

2 Likes

Köszönöm, de pont ezektől a válaszoktól “féltem” :smiley:
Jelenleg nem szeretnék új gépet venni, csak egy kis plusz erőre lenne szükségem. Boneworks szépen fut, csak amikor egy új területre érek és azt kell betöltenie akkor jön egy kis szaggatás, ami ugye VR-ban elég veszélyes. Legalábbis nekem :smiley:

Az a baj, hogy platformváltás nélkül nem igazán van már kis plusz erő. Vehetsz 7700K-t, ami még mindig extrém túl van árazva a használtpiacon is, de az is csak 4 mag 8 szál. Ennek pedig a hátrányát leginkább a framedropokban fogod észrevenni, ráadásul sok időt nem is nyersz vele.

A mai új játékoknak lassan a 6 mag 6 szál is kevés, tehát még a 9600K sem enne egy nagy előrelépés. Vagy 6 mag 12 szál, vagy 8 mag amire váltanod kellene, valamint a VR-hoz, hogy tényleg jó is legyen, a 1060 is kevés. Kell az a 90+ fps egy jó élményhez.

2 Likes

Sok gondolkodás után arra jutottam, hogy ha lépünk, akkor lépjünk nagyot :smiley:
Erre a kettőre gondoltam:


Tudom, tudom videókártya. Következő lépés az lesz :stuck_out_tongue: Nem szeretnék most egyszerre annyit kiadni, hogy lecseréljem az egész gépet úgyhogy “kis lépésekben” haladok majd

Intelt venni jelenleg nettó pénzkidobás.

4 Likes

Akkor inkább Ryzen 7 3700x és X570 aorus elite?

Az egy sokkal időtállóbb kombó. Bár még X570 sem feltétlenül kell. MSI B450 Tomahawk MAX olcsóbb jóval.

2 Likes

Akkor ez a kettő együtt jó lesz?

3 Likes

Hát a “teszt kört” nem futotta jól az amd…

Cod MW: Dev error 6328 az I5 nél nem volt eddig ilyen hibám, amit neten írtak megoldást már mindent kibróbáltam, most újra leszedem hátha segít.

Boneworks - Jobban szaggat mint eddig (ami lehet a fenti letöltés oka) erre is majd holnap újra rápróbálok

Rendszert ugye újraraktad?

Természetesen hozzáértővel megcsináltattam

Tehát fent van minden driver, friss a bios, az XMP, XFR, PBO mind be van kapcsolva?

1 Like

A live update 6 ban ahogy nézem az AMD chipset driver és a bios nem a legfrissebb. Az XMP, XFR és PBO viszont nem igazán tudom hogy mcisodák és hol tudom megnézni :slight_smile:

A chipset drivert az AMD oldaláról töltsd le, a BIOS-t az alaplap gyártójától. Mindkettő legyen friss

Biosban.

XMP-vel állítod be a memória sebességét, XFR és PBO pedig a proci órajelét boostolja addig amíg a hűtés bírja. Kb mint a Turbo boost Intel oldalon.

A drivereket frissítem holnap, meg a boostokat is megnézem. Köszönöm

Még egy kis segítségre lenne szükségem.

Nem állt meg a fejlesztés :stuck_out_tongue: vettem egy zalman x3 házat is. Van benne a ventillátorok vezérlője aminek van egy 5v 3 pin es csatlakozója (amivel az rgbhez férek hozzá ha jól gondolom) ehhez nem találok az alaplapon csatlakozót.

Hova tudom ezt bedugni? Vagy hagyjam a fenébe es használjam az alap lehetőségeket?