Processzorváltás

Sziasztok!

Címből kiderül hogy processzort szeretnék váltani. Jelenlegi buildem:
Alaplap: GIGABYTE GA-B150-HD3P
Processzor: Intel Core i3-6100 3700MHz 3MB LGA1151
RAM: Kingston 4GB DDR4 2133MHz HyperX
Videókártya: Nvidia GeForce GTX 750Ti
Táp: HKC V-550 550W

Na én ehhez szeretnék egy i5-öt és még 4GB RAMot. Milyen i5-öt vegyek szerintetek? Ugye a RAMból vennék még egy ilyet, szóval az a probléma meg van oldva. Köszi mindnekinek az esetleges választ!

Heyo!

Mivel ahogy látom lapot nem szeretnél váltani, így marad a Skylake. Az i5-6500, nem sokkal erősebb mint a jelenlegi i3-6100-ad… nyilván erősebb, de nem annyival hogy megérje arra váltani (szerintem). Viszont egy i5-6600(K) már jobban odapirít a teljesítménynek :smiley: A 6400-as meg egyáltalán nem éri meg :smiley:

Ez csak az én véleményem.

Szia!

Hogyha frissíted a bios-od, akkor a kaby lake procikat is támogatni fogja. Így lehetőséged megvan bármilyen bővítésre. Hogyha az i5 a kiszemelt példányod, akkor a 7500 egy jó választás lehet, ami mindenre megfelelő lesz egy jó darabig. K-s processzort nem fogsz tudni kihasználni az alaplap miatt, ezért felesleges pénzkidobás lenne.

A plusz 2 mag néhány esetben jól jöhet, de ha játékra használod a gépet, akkor nem biztos, hogy a processzort cserélném a helyedben. Egy erősebb és újabb videókártya látványosabb fejlődést hozhatna a plusz 4Gb rammal. De ez az én gondolatom.

2 kedvelés

Nem muszáj lapot váltania, egy bios frissítés után működik abban a lapban is a kaby lake.

Tényleg, igazad van, elfeledkeztem erről :smiley:

1 kedvelés

Tehát akkor BIOS frissítéssel egy jobb i5 is kivitelezhető lenne?
Milyen videókártyát ajánlanál?

Igen, hogyha a bios “naprakész”, akkor a kaby lake procikat kényelmesen kezeli. Ezek ugye a 7. Generáció tagjai :slight_smile:

Hogyha marad a proci és minimálisan szeretnél most költeni, akkor egy 1050ti-t biztosra merek, erről a kártyáról találsz teszteket YouTube-on, különböző játékokkal tesztelve. Ezzel a kártyával fullhd medium és max grafika között tudsz játszani igen sok címmel.
Hogyha magasabb felbontás a cél, és az i5 bekerül, akkor 1060-as 6Gb-os kártya egy jó következő szint lehet. Ilyen kártyával én 1440p-be és 4K-ba is játszom high beállítások mellett.

Jelenleg csak egy alkatrészre van keret, tehát akkor videokártya éri meg. Nem lesz gyenge hozzá az i3?

Egyáltalán nem lesz kevés hozzá az i3. Megfelelően ki tudja hajtani a 1050ti-t

1 kedvelés

Köszi a segítséget!

Nagyon szívesen