Programozói fizetések


#1

Tudom, volt már egy hasonló című bejegyzés, de ez témájában kicsit más lenne.

A lényeg, hogy mostanában igen sok cikket olvasni programozói fizetésekről, és fb-n is rendszeresen jönnek velem szembe olyan tanfolyamok, amik igen rövid idejű megtérülést ígérnek. Na most én ezeket a számokat nem igazán hiszem el, ezért arra kérnélek titeket, hogy tudnátok-e konkrétumokat írni e téren?

Igazából amit meg kéne jelölni, az a programnyelv, a tapasztalat, a munkavégzés helye megye, maximum város szintjén feltüntetve, illetve maga a bérezés. Természetesen mindent nevek nélkül, maximális diszkréció mellett. Nem kötelező saját fizetéssel példálózni, bőven elég, ha megbízható a forrás.

És ha már én nyitom a posztot, úgy illik ha a sorban is én állok elöl :slight_smile:

Győr-Moson, .NET fejlesztő, 0 év tapasztalat, bruttó 350 kezdőfizu, másfél év után 410.


#2

Győr-Moson-Sopron megye, JAVA fejlesztő, 0 év tapasztalat JAVA-ban (2 év tapasztalat Delphi-ben + 2 év tesztelői tapasztalat), bruttó 375.000, az utóbbi 11 hónapban nem emelkedett


#3

Az igen, ti szerencsések voltatok akkor a megyében, mert mikor én Győrben dolgoztam webfejlesztőként sajnos nem fizettek meg. Igaz magánszférában voltam.
Viszont mostmár Budapesten dolgozom Junior webfejlesztőként, 3év PHP, HTML, CSS, SQL tapasztalattal mellette 1év Oracle és 1év Java így most bruttó 360+cafetéria már lassan egy éve, remélhetőleg lesz majd emelkedés és talán a juniort is lehagyhatom így 3év tapasztalat után.


#4

Sok sikert, remélem összejön az az emelés. Nekem is hosszú út volt idáig.
Rövid történet:
Egyetem alatt kezdtem el dolgozni tesztelő gyakornokként, akkor 130ezer nettó volt a fizetésem. 2 év után cégen belül váltottam és Delphi fejlesztő lett belőlem, közben a diplomámat is megszereztem. 2 év Delphi-zés után úgy éreztem hogy a megragadtam a cégnél, úgyhogy váltás mellett döntöttem. Mikor eljöttem akkor 220 nettót kerestem úgy hogy már 4 éve voltam a cégnél. Tavaly márciusban kezdtem a jelenlegi cégnél, mint JAVA fejlesztő, akkor 375ezres bruttóval vettek fel és azóta is annyi.


#5

Szeged - Java (SE/EE) dev - pályakezdő - nettó 160k
BP - Cpp dev (+ tech lead) - 1 év tapasztalat - bruttó 375k + cafateria
BP - Java dev (EE) - kb 2 év tapasztalat - bruttó 550k

*Ezek munkatapasztalatok. Előtte volt jópár aktív “hobbi” fejlesztői évem is.


#6
  1. melóhelyen: Budapest - Java SE/EE fejlesztő - pályakezdő nettó 180k, 1 év után nettó 250k
  2. melóhelyem: Budapest - Java SE/EE fejlesztő - 2 év tapasztalattal nettó 400k, (1 hónap után fel akartam mondani és megemelték nettó 600k-ra), - fél év után otthagytam őket mert nagyon gáz volt a meló meg a melóhely és persze a főnök…
  3. melóhelyem (jelenlegi): Budapest - Java SE/EE fejlesztő - 3+1negyedév tapasztalattal most nettó 500K + 3 havonta mozgóbér + cafeteria.

#7

Hogy nem haltál éhen Budapesten 180-ból?


#8

Így 1 év elteltével: Győr-Moson-Sopron megye, bruttó 480k alapbér + 450k SZÉP kártya + 13. havi


#9

3-4 évvel ezelőtti infó + azért ha nem is kényelmesen, de meg ki lehet jönni 180-ból. Főleg ha nem egyedül élsz.


#10

albiban voltam egy szobában, 50ezret fizettem érte összvissz. mindegy, megoldottam…


#11

Gratula mindenkinek! :slight_smile:
Nekem olyan kérdésem lenne hogy egyetemen vagy otthon magatoktól szedtétek össze a tudàst? Mert én úgy hallom hogy egy diploma önmagàban kevés tudàst ad…


#12

A legjobb válasz szerintem hogy: mindkettő.

Bár viszonylag kevés olyan ismerősöm van aki eleve programozónak tanult, de aki igen, az is dolgozott már suli alatt is. A többség viszont magát képezte (pl Udemy is hasonló oldalak), vagy valamilyen egyéb magán iskolában tanult.


#13

Az Udemy mindig ilyen olcso? Most megnéztem és sok minden 10.99 dodó. Ősztől kezdem az egyetemet és szeretnék magamtól is tanulni mellette.


#14

Igen, sőt vannak akciók amikor még kevesebb, pl black fridaykor érdemes figyelni.

Viszont meg kell nézni a visszajelzéseket. Sok lecke van, nem mind jó.


#15

Egyetemen nekem csak mikrokontrollerek programozását tanították (PicKit), minden mást magamtól.
Udemyt felejtsd el, neki kell állni, nem videókat nézegetni. Ha elakadsz, utánanézel stackoverflowon.

Általában mindneki ott b@ssza el, hogy nem áll neki önállóan programozni. Találj ki valamit, aztán kezdd el megcsinálni.


#16

Bocsi, megkérdezhetem, hogy hol dolgozol? Én is a megyében dolgozom, egész pontosan Győrben.


#17

hat azert az udemy egyaltalan nem hulyeseg, felgyorsitja nagyon a tanulasi folyamatot


#18

Egyetértek, nagyon minimális tudás is elég az elején (adattípusok, ciklusok, elágazások), pedig ezeket kb mindenki ismeri mégsem kezdi el.


#19

Hát úgy konkrétan nem szeretném elmondani, hogy azért ne legyek beazonosítható :smiley:
Ipari parkban egy gépgyártással foglalkozó cégnél, ahol nem igazán van kultúrája a programozásnak (én sem csak ezt csinálom 8 órában), az embereknek pl. fingja sincs mit csinálok, még a főnöknek sem :smiley: Csak mondják hogy mit akarnak végeredményt, én meg megcsinálom.
Olyan szempontból jó, hogy senki nem szól bele a dolgomba, nincs semmi stressz, viszont rossz, mert segítséget sem tudok kapni.


#20

Persze, megértem. Csak szerettem volna tudni hogy milyen lehetőségek vannak még a környéken. Én is most kezdtem 480 bruttót keresni, több mint 5 éve dolgozom informatikusként. Voltam tesztelő is, de most már 2,5 éve JAVA backend fejlesztő vagyok, előtte meg 1,5 évig Delphiben programoztam. De úgy érzem, hogy szakmán belül lehetne jobban is keresni… csak sajnos nem biztos hogy ezen a környéken :frowning: BP-re meg nem szeretnék költözni.