Programozói fizetések


#15

Egyetemen nekem csak mikrokontrollerek programozását tanították (PicKit), minden mást magamtól.
Udemyt felejtsd el, neki kell állni, nem videókat nézegetni. Ha elakadsz, utánanézel stackoverflowon.

Általában mindneki ott b@ssza el, hogy nem áll neki önállóan programozni. Találj ki valamit, aztán kezdd el megcsinálni.


#16

Bocsi, megkérdezhetem, hogy hol dolgozol? Én is a megyében dolgozom, egész pontosan Győrben.


#17

hat azert az udemy egyaltalan nem hulyeseg, felgyorsitja nagyon a tanulasi folyamatot


#18

Egyetértek, nagyon minimális tudás is elég az elején (adattípusok, ciklusok, elágazások), pedig ezeket kb mindenki ismeri mégsem kezdi el.


#19

Hát úgy konkrétan nem szeretném elmondani, hogy azért ne legyek beazonosítható :smiley:
Ipari parkban egy gépgyártással foglalkozó cégnél, ahol nem igazán van kultúrája a programozásnak (én sem csak ezt csinálom 8 órában), az embereknek pl. fingja sincs mit csinálok, még a főnöknek sem :smiley: Csak mondják hogy mit akarnak végeredményt, én meg megcsinálom.
Olyan szempontból jó, hogy senki nem szól bele a dolgomba, nincs semmi stressz, viszont rossz, mert segítséget sem tudok kapni.


#20

Persze, megértem. Csak szerettem volna tudni hogy milyen lehetőségek vannak még a környéken. Én is most kezdtem 480 bruttót keresni, több mint 5 éve dolgozom informatikusként. Voltam tesztelő is, de most már 2,5 éve JAVA backend fejlesztő vagyok, előtte meg 1,5 évig Delphiben programoztam. De úgy érzem, hogy szakmán belül lehetne jobban is keresni… csak sajnos nem biztos hogy ezen a környéken :frowning: BP-re meg nem szeretnék költözni.


#21

Az a csodás a szakmában, hogy bárhonnan végezhető.


#22

Ja, sajnos minden IT cég Pestre telepszik, itt Győrben talán az EDAG-ot tudnám mondani hirtelen. A cégek fele az Audinak dolgozik be…


#23

Ez igaz, de BP-i cégek nagy része még mindig elvárja hogy minden nap bejárj az irodába, még a heti 2 nap home office-t se engedik meg nem még a teljes távmunkát. Külföldi cégeknél még nem próbálkoztam, egyenlőre még nem keresek aktívan állást, csak informálódok. :slight_smile:


#24

Igen, hallottam arról a cégről, a másik hasonló cég meg a HBPO. Meg van pár kisebb cég, de ott se tudnak versenyképes fizut adni. Az Attrecto-ról meg hallottam rosszat is, hogy azért ott sincs kolbászból a kerítés.


#25

Van azért bőven olyan cég aki ezen nem problémázik :wink: Más kérdés, hogy hosszabb távon nem egészséges otthonról dolgozni, pszichológiai vizsgálatok kimutatták hogy egyre kevésbé tud jól pihenni otthon az ember, mert az agya nem áll át a munkáról a pihenésre. Én pl hacsak valami furcsa okból nem muszáj, sosem dolgozom itthonról.


#26

Ebben teljesen egyet tudok érteni veled, én is ezen a véleményen vagyok hogy az othon dolgozás rossz hatással van az emberre. Nehéz elkülöníteni a munkát a szabadidőtől, és az ember “munka” közben nem tud produktív lenni, de a “pihenés” közben sem tud rendesen pihenni.
Csak akkor dolgozom itthonról ha muszáj, másképp nem fogok.


#27

Hátha segít az én infóm is valakinek.

  • GreenFox 4 hónapos tanfolyamot végeztem el
  • Pályakezdő vagyok
  • Első Munkahely (Budapest, 10 fő alatti cég)
  • Full Stack APP fejlesztés (iOS és Android)
  • 8 órás munkaidő (A fejlődés érdekében én inkább napi 10-12 órát dolgozom + hétvégén is gyakorlok egy saját APP formájában)
  • Fizetés: Bruttó 400.000FT
  • Katás alvállalkozóként dolgozom, tehát 350.000FT marad meg nálam tisztán

#28

Igen, persze ez is benne van. Igaz még nem dolgoztam itthonról huzamosabb ideig. Néha előfordul 1-1 nap home office, mert csomagot várok vagy szerelő jön. De akkor úgy érzem hogy itthon produktívabb vagyok mint az irodában. Lehet hogy hosszú távon nem működne, de most így érzem.
Egyébként nekem se a 100% HO a cél, hanem valami megosztásban, mondjuk heti 2-3 nap otthon, többi bejárás.


#29

Ez a jobb cégeknél már ma sem akadály :slight_smile:


#30

Több ismerősöm is van aki így dolgozik. Sajnos a cégek akikkel eddig beszéltem azok nem voltak nyitottak erre. De ahogy mondtam, még nem kerestem igazán, de már érik. :slight_smile:


#31

Greenfox?
Nem ez a képzés került szóba valamelyik happy hourben?
De ha van 1 milkàd talàn jobban megéri mint egy suli ami a végén többe is kerülhet.


#32

Két fajta főnök van.

  1. Akinek az számít, hogy ott legyél napi 8 órát.
  2. Akinek az a lényeg, hogy kész legyen a feladat/projekt és amíg ez megvan addig leszarja, hogy osztod be az idődet vagy mit csinálsz.

Enyém szerencsére az utóbbi. :smiley:


#33

Nekem sajnos most csak az elsőből jutott, de abból nagyon. Most sikerült kikönyörögni, hogy legyen kicsit rugalmasabb a munkaidő. Eddig szigorúan 8:30 - 17:00 kellett ott lenni.


#34

Igazából egyszerű: Akkora a hiány kb minden féle IT szakemberből, hogy ha valahol nem tetszik valami, le kell lépni és elmenni máshova. Nyilván könnyebb ha az ember hajlandó költözni is szükség esetén, akár országon belül, akár más országba.