TheVR Fórum

PS 5 kibeszélő

Gondoltam mivel hivatalossá vált és megjelenési dátumot kapott a következő generációs PS , megkezdhetjük megvitatni , hogy mire számíthatunk , ki mit vár tőle és váltani fog-e jelenlegi generációról a megjelenés napján.

Ős PC-s ként én előkerestem a perselyt és kezdem beledobálni a kávé pénzem. Jövő karácsonykor közel 15 év után váltok konzolra. Nagy váltás lesz, de a család mellett egyre háttérbe szorul a gaming és casual szinten jobb döntésnek érzem a konzolt mint egy PC-t építeni. Addig meg kibírom a 4. Gen i5-el.

Érdemes megvárni a teszteket, mit is tud, persze aki a legújabb játékokat akarja a maximum (konzolos) grafikán annak váltani kell gyorsan.

Kíváncsian várom majd az infókat róla. Esetemben egy gtx 960 2gb mellett nagy előrelépés lenne még egy PS4 pro is , nem egy új gen.
Az új kontroller is szimpatikus és ha kicsit is hasonlítani fog a dev-kit-re akkor külsőre is tetszetős lehet.

Nekünk valószínűleg viszonylag gyorsan lesz céges, szóval 1 év múlva majd mesélek :smiley:

3 Likes

E3-on úgyis minden kiderűl vagy beborul. Én tuti várni fogok vele.
Egyrészt mert egy rakat játékom bontatlan még a ps4-hez is. :smiley:
Másrészt lehet ebből is ráncfelvarott/erősebb gép mint ahogy box-ból is elv kettő jön.

Biztos hogy lesz Pro verzió, pár év múlva. Egyszerűen ma már annyira gyors a szektor, hogy e nélkül már nem lehet 6-8 évig piacon tartani egy konzolt.

2 Likes

Igaz, már néhány hónapos a videó, de elég jól összefoglal sok hírt.
Valamint ugye a google is ügyködik “konzol” ügyben: :smiley:
2 Likes

Úgy gondolom,hogy egy mérföldkő lesz a jelenlegi generáció után. Persze egy gaming beast pc mellett a pixelvadászoknak labdába se tud majd rúgni.
Érdekes módon a legutóbb felmerült egy téma a baráti körömben miszerint:
Sokan siránkozunk,hogy az annó igen költségesen összevásárolt számítógépeink már nem “köpik” az összes fps-t az arcunkba. Nyílván akkoriában sem képeztek ezek a gépek csúcs kategóriát,de a 1080p-hez bőven elég volt. Aztán mint kiderült,már egyikünk sem mondható hardcore gamernek. Sőt. Sokan heti rendszerességgel SEM játszunk már. Visszatekintve az utóbbi 3-4 évben sok játék jelent meg,melyek még futtathatóak kompromisszumokkal ezeken az ősi vasakon. Sok-sok játékkal játszhatnánk ami pár éves,de mi csak az újakat hajszoljuk. Érdekes ez. Furcsa birtoklási vágy van már csak bennünk,nem pedig a gamerség miatt vágyunk rá. Inkább,hogy elmondhatjuk,hogy : Igen,az enyém képes futtatni stabil 144 fps-el.
Az emberi mohóság. Itt jött nekem az ötlet,hogy a kanapén ülve munka utáni zombi öldökléshez egy sör mellett talán egy konzol lenne a megfelelőbb választás. Sokszor azért nem játszunk,mert nincs kedvünk a gép elé vonulni. Kényelmesebb lenne ott helyben.

4 Likes

Nem tetszik a külseje. Remélem adnak majd hozzá valami takarót is (mondjuk valami szép kis csipkéset), mert így kb 3 óránként kell majd portalanítani. ._.

1 Like

Beteszed a TV / szekrény mögé, aztán soha többé nem látod :wink: (legalábbis egy takarításig :smiley: )

2 Likes

Hát én nem tudom. Sose érdekelt, hogy egy játék hány éves, hogy a közvélemény mit terjesztett róla, (kivéve, ha valamilyen csodafolytán egyetértettem a közvéleménnyel) több éves játékokkal is simán játszom, a mai napig. Nem az érdekel, hogy mennyire új, hogy hányan nyomják, hogy “menő”-e, vagy nem, hanem az, hogy élvezzem, és ha ezt éppen a 4 éve nem újult (lényegesen) SC2 adja meg, akkor azzal játszom. Vagy a szintén több éves, de még frissülő Cities:skylines, vagy akár AC origins, stb, stb… Tudnám sorolni sokáig.
Persze, ha éppen megjelenik egy új játék, ami amúgy érdekel, és kíváncsi vagyok rá, akkor nyilván valamilyen módon megpróbálom beszerezni, ha megtehetem.
De lényeg, hogy sose mentem a tömeggel, sose érdekelt, hogy új, vagy nem, hanem az érdekelt, hogy élvezzem, lekössön. (És persze nagy előny, ha a gépemen megy is normálisan… :smiley: )
És szerintem, vagy inkább remélem sokan vagyunk így ezzel leginkább.
Egyébként nem nevezném/sose gondoltam magam hardcore gamernek.

2 Likes

Néhány újabb összefoglaló.

Igen. Pontosan erre akartam kilyukadni. Sok sok játékot elővehetnénk. Szívesen játszanék majd a RDR-2 -vel. De tudom, hogy nem menne. Erre gondoltam amikor az előző sorokat írtam. Holott a GTA-5-öt sosem fejeztem be. Pedig remek játék. Vagy a Mad Max például.
Szóval igen. A hiba bennem van. Lehetőség van bőven. Csak hát hajlamos vagyok átesni a ló túloldalára és felesleges vágyakat kergetni. Amivel szintén sokan így vagyunk.

1 Like

Én a 9900k-mon pl. sokszor Road Rash '97-et meg Atomic Bombermant tolok…és nem azért mert nem mennének az újabb gamek kellő FPS-en :slight_smile: DE a nosztalgia és a JÓ játékélmény nagy úr.

Ami a PS5-öt illeti nem fogok ráugrani mikor kijön mivel soha nincs értelme… megjelenéskor lessz egy maroknyi game rá… Inkább megvárok egy bundle-t mikor hozzácsapnak valami játékot amit amúgy is megvennék és addigra már a game library is nagyobb lessz rá.

Jelenleg ott ül a TV alatt egy Xbox 360, Xbox One és PS4 is…amin az exclusive címeken kívül semmit nem játszok mert minden ami PC-re kijön az azon fut végig nállam. Ettől függetlenül PS5 és új Xbox is vevős lessz nállam. Csak nem 0-day-en.

Sziasztok,
Mivel látom itt sok PS tulaj megfordul ezért kérdeznék egyet.
Tapasztalt valaki olyat PS4 pro-nál, hogy a dualshock 4 controller-en az analóg kar mintha beragadna egy irányba? Mikor megvettem a konzolt kapásból vettem hozzá még egy controllert, és a vadi új ezt csinálta, gondoltam oké belenyúltam (mivel fórumokon mindenhol azt írják, hogy megesik az ilyen meghal de újaknál nem) vettem egy újat és ugyan az csak mindkét analóg kar csinálja. Lehet találni videókat, hogy kell kipucolni, meg megjáratni,belefújni stb, de soha nem vadi új karokról beszélnek.
Valakinek valami ötlet?

Részemről még ha nem is írtam,de én is arra gondoltam,hogy az első normális bundle megjelenésekor ruháznék be. Azon is sokat gondolkodtam,hogy egy használt ps4-et vásároljak. Aztán amikor már lecseng a “buzz” akkor váltani. Már csak azért is váltanék konzolra mivel több játék támogat local coop-ot,mint a BL2 pl. Esetlegesen MortalKombat-ban legálisan el lehet “verni” az asszonyt néha néha. :slight_smile: (viccelek, nem kell komolyan venni!)

Elvileg visszafelé kompatibilis lesz a ps4 játékokkal. Legalábbis még év elején legyezgettek ilyesmit.

Logikus lenne…az Xbox One-nak is ez lett a “megmentője” részben…mikor elkezdték kitolni a kompatibilitást a régebbi 360-as game-ekkel.

De azon nem változtat, hogy akinek pl. van PS4-e nem éri meg fejestugrani egy PS5-be rögtön megjelenéskor.

Amúgy a PC is tud pont olyan kényelmes fotelből gamepad-el játszós élményt nyujtani…csak közben még kismillió más dologra is jó :slight_smile: Már annak aki kihasználja.

2 Likes

Persze a PC-vel is lehet fotelgamelni, csak egy konzol egy felső kategóriás videókártya fele lesz lassan. Mindenesetre ha lesz 120 fps, az vonzó opció az ős pécéseknek is.

A PC-s fotelgamelés pont annyira körülményes tud lenni mint Linuxon DXVK-val működésre bírni egy játékot update után. Persze, lehet Borderlands-ezni split screen-en PC-n is,csak előtte arra alkalmassá kell tenni a gépet. Nem beszélve,hogy azonos időben kell futtatni 2 játékot egyszerre. Ami erőforrás igényes úgy rendesen. Vagy egy Diablo 3-is mehet a kanapéről out of the box.
Mint írtam is, nekem sohasem volt konzolom. Sohasem tudtam rendesen kontrollerrel játszani , pláne nem fps-t. De egy pc sosem lesz teljes értékű konzol,ahogy egy konzol sem lesz sosem teljes értékű gaming rig.

1 Like