TheVR Fórum

PSVR_v1 + PS4 Pro VS 4K HDR

Nehezen találtam megoldást, így leírom, ha valakinek jól jön.
A PS4 Pro támogatja a 4K HDR-t, a PSVR első verziója viszont nem engedi át a HDR jelet (a második verzió igen, annak a doboza nem elhúzható, a headseten van fülhallgató tartó, könnyen felismerhető).

Én most szereztem be HDR képes TV-t és nem akartam a PS5 előtt upgrade-re kiadni több tízezret, és nem is kell.

Amire szükség van, az egy bidirectional HDMI switch. Itthon nem találtam olyat, ami nem 4+ csatlakozós (mert az ide overkill, és teljesen más kategória), valamint biztosan támogatja a 4K-t. Fórumokon főleg olyan eszközöket írnak, amik idehaza nem szállítanak, vagy csak nagyon drágán. Végre találtam egy itthonra se méreg drágán szállító eladót/eszközt, napokban megérkezett, jól működik.

A csomagolásban egy usb -> microusb kábel érkezik még, hálózati adapter nélkül. 5V-ot kér az eszköz. (Meglepő módon táp nélkül is működik, de inkább rákapcsoltam).

Így jelenleg ez a setup működik:

PS4 -> Switch -> PSVR -> TV input 1
            \--> TV input 2

Én konfirmálom, nekem működik, input delay-t nem okoz, képminőség romlást sem. Sőt, a PS továbbra is képes bekapcsolni a TV-t az épp switch-en kiválasztott csatornán.
Ha a tv-nél problémát okoz a plusz egy input lefoglalása, akkor egyéb fórumokon ajánlanak egy ugyanilyen switch-et a kettő input közé (kétirányú switch), de ezt én nem próbáltam ki.

Lehet, hogy senkinek nem lesz hasznos a leírás, de én személy szerint sokat kerestem, és tartottam attól, hogy rossz eszközt rendelek.

Edit: A linket beszúrom nyersen is, mivel a stílusa nagyon beolvad a sima szövegbe:

2 Likes