Pszichológus Budapesten

Sziasztok!
Tud valaki tapasztalatból budapesti pszichológust ajánli, akivel elégedett (volt)? Általános, esetleg párkapcsolati.

1 Like

Én azért figyelgetem ezt a témát, hátha ide ír valaki, de eddig senki.
Egyáltalán - valaki írt medvemacko-nak? Ha igen, akkor rám is írhatna, mert én is kíváncsi vagyok.
Volt egy időben, mikor 3 pszichológusnál is jártam és egyiknél sem volt pozitív tapasztalatom. Tudom, hogy időt kell engedni, de már az első benyomás is olyan, hogy nem akarok többé hozzájuk járni. Emiatt, számomra is fontos, hogy jó szolgáltatást kapjak, akihez bátran fordulhatok.

Még senki nem írt. Ha lesz saját tapasztalatom mindenképp megosztom itt.

2 Likes

Ezt azért szomorúan veszem, hogy még privátban sem mernek írni.
Csaknem tabu mer lenni? Vagy mi a fene? Mert ha tehetem, akkor azonnal mennék Szirmai Gergőhöz (aki pont ilyenekről beszélt) ezzel kapcsolatban, csak őt nem akarom ezzel zaklatni (egyfelől: baromira elfoglalt, másfelől meg, pont ezért is jó ez a topic, hogy ne legyünk álszentek, írjunk bátran. Arról nem is beszélve, hogy itt, anonim mindenki, nem kell a nevet felvállalni).

1 Like

Itthon nincs nagy kultúrája az elmegyógyászatnak sajnos.
Ez érződik is, hiszen rengeteg kimutatás szerint európa legdepresszívebb nemzete vagyunk.
Én az egyik szerettem elvesztésénél akartam annó menni egy agyturkászhoz, de amikor több helyről megkaptam az árajánlatokat, akkor rájöttem, hogy miért.
(Nem illene, de számszerűsítsük:
Akkor kerestem 340 nettót. A legkedvezőbb ajánlat ennek a felét vitte volna el egy héten.
Egy héten 3 foglakozás.
Egy foglakozás 1,5 óra.)

Persze. Egy két alkalmat bevállalna az ember, de attól ugye több kell és még ott a buktató, hogy egyáltalán jó szakemberhez jutottál e be.
Akik ettől olcsóbbak voltak, azokat sehol senki nem ajánlotta.
Ez a milliomosok sportja idehaza :frowning:

Ennek tükrében hagyva volt és a munkába menekülés (legrosszabb, amit tehetsz) lendített túl.

6 Likes

Tudom, hogy eleve a mentalitással vannak gondok.
Itt jegyzem meg, hogy én is ellene vagyok, a “tipikusan magyar mentalitás” szövegnek, de valahogy azt érzem, itt sajnos, beigazolódik. A múltunk sajnos sokat hozzá tesz, de ezen tovább kell lépni, mert ezeken nem tudunk változtatni (időutazós teóriáknál én ezt vallom: a legjobb szándék, még nagyobb problémát okozhat, emiatt sem kell bántani a múltat [az, hogy mennyire helyes, stb. - lehet rajta lovagolni, de ez is már teljesen OFF]).
Ettől függetlenül, van egy olyan platform, ahol adva van a noname hozzászólás (lehet vitatkozni ezen is, de itt, nem a teljes nevedet használod, hanem egy nicknevet), mégsem szólalnak meg. Emiatt is, ha tabu, stb. - itt nem érdemes ezzel foglalkozni, mert nem tudja senki sem. Bár ennek ellenére, én sokkal nyitottabb vagyok:

  • egyfelől a nicknevemben ott van a teljes nevem.
  • másfelől, ha kell, fel merem vállalni a teljes nevemet.

Az viszont amit írtál tapasztalatból, az is elkeserítő tud lenni. Sajnos a hazai fizetések nem feltétlenül jók erre. Lehet, hogy velem is az volt a baj, hogy olcsón próbáltam meg, hát emiatt is csalódtam bennük.

Szörnyen sajnálom rokonod elvesztését. Én csak azt tudom javasolni, hogy boldogan emlékezz rá. Ezen kívül, ha nyitottabb vagy más kultúrák felé, akkor ajánlom, hogy olvass utána, vagy nézz olyan tartalmakat, amik pont ezeket dolgozzák fel. Ezek legalább neked segítenek (hiszed vagy nem, de azért, nem minden japánnak könnyű [nem hiába készülnek ilyen jellegű tartalommal], hiába teljesen más kultúra, vallás, stb. mint a magyar).

Itthon egyáltalán nincs kultúrája. Ráadásul úgy, hogy ennek ugyanolyan alapnak kéne lennie, mint annak, hogy évente elmész legalább egy laborra. Amit szintén leszarnak a legtöbben. A mentális egészség is fontos része az életnek és nincs olyan ember, akinek ne lenne szüksége segítségre. Ezt valaki vagy bevallja magának, vagy tagadja élete végéig.

5 Likes

Én nem tagadnám, de úgysincs kihez fordulni. Akinek van energiája pszichológusnak lenni, bolond lenne olcsón (vagy ingyen) csinálni, pláne amilyen pszichés terheléssel jár (gondolom én). Anno egyszer igen sötét időszakomban csak egyetlen napra, egyetlen órára volt csak valami önjelölt “pszichomókus”, aki meghallgatott, aztán kínos meglepetésemre “felébredt lélekről” meg hasonlókról kezdett csevegni. Szóval az ilyen elrugaszkodott témákat inkább kerültem utána, inkább foglalkoztam mással, meg miután munkám lett, azzal. De attól még jó lenne, ha volna “kultúrája” az ilyennek, mégha már lassan Lovecraft kozmikus istenei is valóságosabbnak tűnnek, mint az, hogy léteznek igazi és elérhető pszichológusok.

1 Like

Egy jó pszichiátert tudok, csak sajnos nem BP-n, mivel nem ott élek. Ill., az pszichiáter, nem pszichológus. (pontosabban “jó volt”, hogy ma is olyan-e, sajnos nem tudom)

A pszichológus bölcsészkarra jár, öt éven keresztül pszichológiát tanul. Ezt követően képződhet tovább és szakvizsgázhat pl. klinikai szakpszichológusként, tanácsadó szakpszichológusként, pedagógiai szakpszichológusként, stb.

A pszichiáter általános orvosként végez az orvosi egyetemen. Ezt követően továbbképződik és pszichiátriából tesz szakvizsgát. A pszichiáterek jogosultak gyógyszeres kezelés (farmakoterápia) végzésére.

4 Likes