PUBG LITE (Project Thai)


#1

Sziasztok!

Mint páran már tudjátok, a PUBG dolgozik egy PUBG LITE nevű projecten is amiben egy RoE-hoz hasonló motoron fog futni a játék. Egyelőre hivatalosan csak tájföldön játszható (nincs még eu régió), de természetesen van mód kipróbálni már most is.
Decemberben volt már egy rövidebb teszt időszak hozzá, de azóta elég sokat változott a játék, a frissítéseket is hasonlóan kapja a PC-s verzióval, csak van ami még nem elérhető a béta miatt.
A project célja, hogy olyan helyekre is eljuttassa a játékot ahol nincs pénze az embereknek erősebb gépre vagy nehezebben elérhetőek az erősebb hardverek beszerzése. Ennek céljául a PUBG LITE csapata az alacsonyabb hardverkövetelményekre törekszik, a grafikai minőségvesztés nélkül, ennek balansza lesz a cél. Így ez a verzió még egy integrált videókártyával rendelkező számítógépen/laptopon is stabilan fog futni. Ez egy teljesen különálló project, saját fejlesztői csapattal, de hivatalosan a PUBG-től. Ugyanúgy exkluzív tartalmak jönnek majd ebbe a verzióba is (skinek, missions, pass, új mapok/fegyverek…) És ami a legjobb, a PUBG LITE teljesen ingyenes és az is marad, így mindenki élvezheti ezt a battle royalet.

Minimum rendszerkövetelmény:

 • OS: Windows 7/8/10 64-bit
 • CPU: Core i3 2.4GHz
 • RAM: 4GB
 • GPU: Intel HD Graphics 4000
 • HDD: 4GB

Hogyan tudjátok ti is kipróbálni:

1. Garena Launcher letöltése és telepítése (Tencent hivatalos launchere)

 • Ha feltelepítettétek akkor készítsetek egy fiókot a “Create Account” gombra kattintva, ha van fiókotok akkor csak jelentkezzetek be. Amint elérhető lesz majd EU-ban is, nem fog kelleni a VPN.
 • Jobb felső sarokban a fogaskerék ikonra menjünk a beállításokhoz és válasszuk ki a Region-nál a Thailandot, hogy megjelenjen a játékok között a PUBG LITE. Alatta láthatjuk, hogy az ip címünk alapján Hungary-ból indítottuk. (Vagy ahonnan épp játszunk, lejjebb videóban infó).
  félkövér szöveg
 • Ha kiválaszottuk a régiót, megjelenik a PUBG LITE a játékok listájában, ott kiválasztjuk, Install gomb, kiválasztjuk hova legyen telepítve és már tölti is.

2. VPN letöltése és telepítése:

 • Mivel a teszt csak tájföldön elérhető, szükségünk lesz egy VPN-re, amin keresztül a játék úgy fogja látni, mintha mi is tájföldről csatlakoznánk. (sajnos a lag az ugyanúgy meg fog maradni, ezt lehet minimálisan redukálni, lejjebb videóban infó)
 • Ha elindítottuk a VPN-t, válasszuk ki a listában a 2. beállítást: VPN Gate Publick VPN Relay Servers
 • A szervereknél ha a Region-ra kattintunk akkor sorbarendezni abc szerint a régiókat. Itt keressük meg a Thailand nevű szervereket. Ott válasszunk ki egy olyat ahol nagy a Line Speed (minél nagyobb annál kevesebb a lag, általában)
 • Ha sikeresen csatlakoztunk és kaptunk egy IP címet akkor láthatjuk, hogy megjelent egy 3. sor, VPN Gate Conenction, aminél a Status: Connected

Ha később befejeztük a játékot és nem akarunk már játszani, akkor simán csak lépjünk ki a programból és tiltsuk le a VPN-t itt: Hálózati és internetbeállítások -> Adapterbeállítások -> jobb klikk a VPN Client-re és “Letiltás” (később ha újra játszani akarunk, ne felejtsük el ezt engedélyezni, különben nem fogunk tudni újra csatlakozni a programban)

3. Időzóna átálítása tájföldire

 • Windows keresőbe írjuk be: timezone
 • Válasszuk ki: “Időzóna modosítása
 • Időzóna lenyíló menüben válasszuk ki: (UTC+07:00) Bangkok, Dzsakarta, Hanoi

Ha ezekkel mind megvagyunk akkor indíthatjuk a játékot a Garena Launcherből, PUBG LITE-ot kiválasztva a Play gombbal.

Have Fun! :slight_smile:

Videó Tutorial a letöltéshez/telepítéshez/VPN-hez:

Facebook csoport: (Csapattárskeresés, Hírek, Videók, Képek stb.)
https://www.facebook.com/groups/pubglitehungary

GY.I.K:

K: Ingyenes a PUBG LITE?
V: Igen, és az is marad.

K: Mikor lesz EU régióban?
V: Nincs hivatalos infó, egyelőre még csak a tesztelés folyik kevés emberrel, hogy ne terheljék a szervereket.

K: Miért kapok “Error Code 01” hibaüzenetet VPN csatlakozásnál?
V: Ez elvileg egy tűzfallal és a portokkal kapcsolatos probléma. Próbálj meg egy másik szerverre csatlakozni, vagy egy nem thailandosra. Próbáld meg adminként indítani a vpn-t, tűzfalat kikapcsolni és aztán megint újraindítani. Olvastam olyat is, hogy van aki ezt port forwardolással oldotta meg.
Hálózati és internetbeállítások->Adapterbeállítások módosításánál nézd meg, hogy nincs-e letiltva a vpn.

K: Miért kapok errort amikor belépek a játékba?
V: A PUBG LITE csak 64 bites rendszereken működik. Ha 64 bites rendszered van, akkor próbáld meg engedélyezni a tűzfalon/adminként indítani.

K: Miért írja azt a Garena, hogy “Not connected”?
V: Ha csatlakoztál a VPN-hez, újra kell indítani a Garena-t.

K: A LITE-osok tudnak a Steamesekkel játszani?
V: Nem, teljesen más motoron fut a két játék. A LITE azoknak lett tervezve akiknek nincs elég erős gépük a Steam-es verzióhoz.

Kinek, hogy tetszik? Van akit érdekelne ez a project hosszútávon, vagy van elég erős gépetek és inkább maradtok a steames verziónál? :slight_smile:

Azt hozzátenném, hogy a játék valami elképesztően smooth még így bétában is, és persze azt leszámítva, hogy laggol a thai szerverek miatt. Nincs semmi fps drop vagy stutter. Zoom-nál vagy gyors forgásnál sincs semmi microlag, nagyon jól lehet célozni, semmi zavaró tényező nincs.


#2

Köszi az infót , ki fogom próbálni mindenképpen mert a rendes pubg-t nem viszi el a laptopom :slight_smile:


#3

Én már nagyon várom. Megvan az eredeti, de amíg nem lesz újra vga-m, addig nem tudok vele játszani. A nagy ping miatt viszont megvárom amíg lesz európai szerver (bár lehet hogy előbb lesz újra videokártyám, mert nem kapkodják el)


#4

Sziasztok, engem is erdekelne de nem talalok olyan ingyenes VPN-t ami engedne thaifoldot. Valaki esetleg tudna tanacsot adni?


#5

A videó alatti leírásban van link a youtube-on. Leteszteltem, működik. Egész jól fut egy A10-5800k (4,2ghz-re tekerve) integrált HD7760-ával ami két gigát kap a 8 giga 2133-as ramból. Csak túl nagy a lag. Várom az eu szervereket :slight_smile:


#6

Bakker koszke :smiley: nem is neztem meg a videot :smiley:


#7

Lehet csak én vagyok gonosz, de nekem úgy tűnik, megcsinálnak egy normális, optimalizált Pubg-t ingyen, miközben a fizetős még mindig zabálja az erőforrást :smiley:


#8

Jól látod. Az eredeti még a videokártyámmal sem futott fényesen, sokszor volt 60 alatt, ez pedig az integrálton simán elszalad :slight_smile: Mondjuk nem bánnám ha nem lenne ingyenes.


#9

Február 14-én nyitnak 5 új régiót:
Southeast Asia - Indonesia, Malaysia, Philippines, Singapor


#10

Sajnos ezzel még nem leszünk közelebb :slight_smile:


#11

A PUBG LITE béta teszt +9 országba lesz kiterjesztve a mai napon:
Banglades, Brunei, Kambodzsa, Indonézia, Laosz, Malajzia, Mianmar, Fülöp-szigetek, Szingapúr.


#12

Na, haladnak a srácok, de még mindig csak ismátelni tudnám magam :slight_smile:


#13

Sziasztok, közben megoldható már 35ms-el is a játék, vpn nélkül, akit érdekel itt egy kis segítség hozzá.

+ Tegnap jött ki az új Season Pass és 4v4 mód is!

Letöltés és Telepítés:

PUBG Lite: https://lite.pubg.com/download
Proxy: https://www.proxifier.com/download

Proxy beállítások:
Adress: 31.145.74.138
Port: 58981
Type: Socks4

Ha nem jó, innen tudsz válogatni új címeket: (Török ajánlott, mert ott vannak a legközelebbi szerverek)
https://www.google.com/search?q=turkey+proxy+servers&oq=turkey+proxy+servers
(Nem lehet linkelni az oldalt ide facebookra, de a 2. találat)

GYIK:
K: Ezt a hibaüzenetet kapom: “Game client will close as the launcher was forced to exit…”
V: Reseteld a Proxifier beállításaid és készíts egy teljesen új Porifle-t a programban.

K: Miért kapok errort amikor belépek a játékba?
V: A PUBG LITE csak 64 bites rendszereken működik. Ha 64 bites rendszered van, akkor próbáld meg engedélyezni a tűzfalon/adminként indítani.

K: 403 Forbidden error.
V: A játék csak 64 bites rendszeren működik, ha az van, akkor frissítsd a rendszered és a drivereidet.

K: A LITE-osok tudnak a Steamesekkel játszani?
V: Nem, teljesen más motoron fut a két játék. A LITE azoknak lett tervezve akiknek nincs elég erős gépük a Steam-es verzióhoz.

Tutorial: