Pubg random fagyás


#1

Csak pubg közben random megfagy a játék 3-15 másodpercig .
ram cserélve lett mert kiderült hogy a 2x8-ból az egyikkel be sem bootolt a rendszer . De sajnos az új rammal is ugyanígy random fagyások tapasztalhatók . A Gép összes alkatrészére van garancia csak sajnos nem tudom hogy hardveres-e a probléma vagy szoftveres . A válaszokat előre is köszi .

A Gép :
Alaplap: GIGABYTE Z370 AORUS Gaming K3
Processzor: INTEL Core i5-8600K 3.60GHz 1151 300 BOX
Memória: G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3000MHz CL16
Videókártya: GIGABYTE GeForce RTX 2060 OC 6GB GDDR6
Táp: COOLERMASTER MWE Gold 750W
Ssd: Kingston A400 2.5 480GB
Ssd: Samsung 850 PRO 2.5 128GB


#2

Innen így elég nehéz segíteni. Próbálj meg egy DDU-zást és telepítsd újra a videokártya driverét GeForce Experience nélkül, aztán mehet egy pár óra Memtest86 is


#3

A Helyzet az hogy januárban vettem a configot videókártya nélkül akkor még egy 1050 ti volt a gépben és ugyanezt produkálta azzal is . Január óta közel 7 teljes rendszer újra rakás történt , Bios frissítéssel eggyütt . 3d mark vantage futtatva expertben hibamentesen . jelenleg egy 2 napja vásárolt 8 gb-os hyperx fury 2666 mhz van a gépben mert a 16 gb g.skill garanciáztatni van .


#4

Ha már akkor is ilyen volt, miért most kezdesz sírni?
Küld vissza az egészet garanciába, hogy nyálazzák át! Valószínű alaplap halódik.
És vesszők! (hogy elé!)


#5

Köszönöm szépen a válaszodat ! Nagyon sokat segítettél !
Ha egy kicsit is értenél hozzá akkor tudnád, hogy nem úgy működik ,hogy az egész gépet visszaküldöd aztán majd ők megfejtik . Azért sírok csak most mert most találtam rá erre a fórumra .
Ha mégkérhetlek légy oly szíves és ne válaszolj többet . köszönöm .


#6

Pontosan így működik! Ha összerakattad. Mert az sem derült ki a kérdésből.
Ha te raktad össze, küld vissza az alaplapot.
És nem itt sírni, hanem a gép működése miatt. Ami helyből nem jó, azzal nem várunk fél évet.
Szívesen.


#7

Kicsit finomabban tessék fogalmazni a jövőben ha kérhetem… az illető segítséget kérni jött ide, bár tény hogy sajnos kicsit megkésve. Ez egy barátságos környezet, szeretnénk ilyennek is megtartani, az ilyen hangnemet nem szeretnénk általánosítani, sem pediglen rendszeresíteni a fórumon.


#8

@panel87 XMP profil be van kapcsolva a memórián?


#9

Nem így működik mivel nem kértem összeszerelést . De ha megkérdezted volna normálisan, hogy össze rakattam-e vagy magam raktam össze akkor biztos ,hogy normális választ kaptál volna.
Amúgy meg ha tudnám hogy az alaplap okozhat ilyen problémákat akkor nem tettem volna fel itt a kérdésemet hanem visszaküldtem volna , és nem SÍRNÁK itt neked . Azért nem jelentkezett a hiba az első 2 hónapban mert akkor nem volt időm játszani . Márciusban amikor elkezdtem vele ismét jászani akkor elöször szoftveres problémára gyanakodtam majd kiderült hogy a 2x8 -as ramból az egyik 8-as egyáltalán nem működik ,és keresgéltem nagyon sok helyen interneten a választ de nem sok sikerrel . Végre rátaláltam erre a fórumra ahol talán választ kapok a kérdésemre de helyette piszok szerencsémre téged kaptalak aki mindenre pontos választ tud adni kivéve arra amit kérdeznek . Megkérlek mégegyszer szépen hogy ha nem tudsz segíteni akkor ne írj . Köszönöm .


#10

Sutyomatic Szia igen a g.skillnél is bevolt mivel hogy az alapból nem ment 3000-el annak kellett az xmp . De ez a 8 gb 2666 mhz hyperx fury is xmp vel üzemel.


#11

Csak játékok alatt tapasztalod ezt amúgy?

  • CPU hőmérsékletet nézd meg milyen.
    • Ha általánosan magas, vagy 1-2 mag sokkal melegebb, akkor ellenőrizd hogy megfelelően a helyén van-e. Ha bepattintós hűtőt vettél, akkor nézd meg hogy mind a négy sarka rendesen be van-e nyomva.
    • Ha valamilyen nagyobb toronyhűtő, ami backplattel szerelendő fel, akkor azt néhány fordulatonként átlóba / X-mintában húzd meg. Lehet hogy túl van húzva valamelyik sarka.
    • Nézd meg, nem-e maradt rajt a védőfólia a hűtő alján (bagatel malőr, de előfordul.)
  • Nézd meg rendesen be vannak-e dugva a tápcsatlakozók az alaplapba (24-pin ATX, 8-pin EPS).
  • SSD / HDD SMART adatokra is less rá, HDD Sentinel pl.
  • Ha a fentiekkel minden rendben, akkor MalwareBytes ill. egyéb kiegészítő vírusírtó (Avast, Kaspersky, ezekből van ingyenes otthoni változat) futtatása javasolt.

#12

A befagyást néha tapasztalom tálcán is de ritka .
A hőmérsékletek folyamatosan figyelve vannak az afterburnerrel .
A hűtőt illetve a csatlakozókat már meglestem de ha hazaérek a munkából akkor mégegyszer rálesek . A fólia leszedve de már hallottam én is olyanról aki rajta hagyta :grin: .
Csak Ssd-k vannak a gépben de már azok is ellenőrizve lettek és jók .
Az avast fut az első rendszer telepítés óta .
Köszönöm a gyors válaszokat .


#13

Ha szét kapod, akkor lehet érdemes lenne egy CPU reseat is, hátha megoldja.
Memóriánál meg általában balról a második és negyedik slot az ajánlott 2db modulos DC mellett.


#14

Megpróbálkozok egy újrapasztázásssl hátha .
A ramok már az összes létező verzióban belettek rakva a slotokba mert a biosban nem ugyanazt írta 1-esnek mint az alaplap kiskönyvben de mindegyik verzióban megmaradt a fagyás . Pasztázás és újratelepítés után jelentkezem köszi a válaszokat .


#15

Üdvözletem .
Jelentem megtörtént a processzor újra pasztázása és a gép újratelepítése .
Azóta csgoval kicsit huzamosabb játék (4 óra) után elkezdett befagyni .
Szóval elég valószínű hogy alaplap lesz a ludas vagyis feladom garanciafutárral és várunk .
Köszönöm a segítségeket majd írok ha visszaérkezik .