QR kód létrehozása


#1

Sziasztok!

Egyetemi oktatáshoz hallgatók részére kellene QR kódot készíteni, ami felkerülhet plakátra, szóróanyagra stb. De ahogy keresgélek az interneten, látom, hogy a QR generátor oldalak fizetősek és az ingyenes is próba időszak. Nem tudom mi történik az elkészített QR kóddal, ha lejár a próba időszak? Nem fog működni?
Előfizetni évente 2-3 kódért nem biztos hogy érdemes, de az ingyenes meg jó lenne ha nem 1 hónapig működne.
Tudtok javasolni valamit?

Előre is köszi!

Ui.: nem tudom mennyire valid a fórumon ilyet kérdezni, de gondoltam itt vannak, akik értenek ehhez, és biztos infohoz jutok.

Üdv
Geowillage


#2

Huh van baj. A qr kód olyan mint a vonal kód olyan nincs, hogy nem müködik X idő után (max ha fasz volt a fejlesztő és trükkel csinálja az átírányitást és egyebeket).
Keres egy prog szakos hallgatót pár sörért megcsinálja.
Tessék free library: github
Vagy ha érzed magadban a jedi-t akkor te is összerakhatod elég hamar.

(Amúgy mekkora business, kb 5 perc összerakni egy weboldalt ami tudja ezt aztán kérjek el csak 1 eurót / qr kód és milliomos leszek pick pack :smiley: )


#3

Teljesen valid ilyet kérdezni.
https://hu.qr-code-generator.com
Nekem ez ingyenesnek tűnik, első Google találat. De mobilra is végtelen ingyenes app van. A használat miatt meg nem kell aggódni, egyszer létrehozod, és megmarad. Maga a QR kód semmivel sem több, mint leírni, hogy http://forum.thevr.hu, csak egy optikai olvasó képes értelmezni. Pont úgy, mint a vonalkód sem több, mint számok sora.


#4

Windows Store-ban van QR code generátor, ingyenes és teljesen jó, én azt használom. Ha hazaérek, küldök linket is :slight_smile:


#5

Köszi a válaszokat!
A QR code generatort megtaláltam persze én is, épp az írta, hogy sok tízezer évente a nem próba verzió, a free az csak 15 nap. Ezért merült fel bennem hogy akkor 15 nap után mi van?
De akkor megnyugodtam, hogy talán semmi. :smiley:


#6

Ha ez az, akkor megtaláltam, köszi a tippet!! :slight_smile:


#7

#8

15 nap után nem tudsz új QR kódot csinálni, ennyi. De, amit @marcimine küldött, az teljesen ingyenes.


#9

Találkoztam már olyannal, hogy a generált QR kód 3. fél weboldalán keresztül nyitja meg az általad generált hivatkozást vagy bármi mást. Tehát rajta keresztül irányítódik át, tehát ha ő épít rá egy licenc rendszert, akkor a generált QR kód hivatkozását felfüggesztheti, persze ez ritka.