Radeon rx 580 hibás driver?


#1

Sziasztok!
Lecseréltem a vgamat egy 960asról egy rx 580asra. Feltelepítem a drivert minden fasza, viszont állandóan dobálja be ,hogy van újabb driver hiába azt tettem fel. Ezt még el is viselném mert kitörlöm és annyi viszont amint újraindítom vagy kikapcsolom a gépet a játékokban fele annyi fpsem van mint a friss driver telepítése után. Szval csak akkor működik a kártya ha minden indítás után újra telepítem a drivert… Esetleg járt már így valaki? :slight_smile:


#2

Helló!
Szerintem egyelőre hagyd a frissítést, vagy 12.2-n, vagy 12.3-on, aztán majd ha jön a 18.12.4-es frissítés, akkor frissíts.
Már beszéltünk róla páran egy másik topikban:


#3

SZia!
Az a baj teljesen mind1 melyik van fent sipákol h kell neki a másik. Meg ugye kikapcsolás után 20-30fps lesz kb minden játékban…


#4

Az nálam is megvan, hogy minden bekapcsolásnál jelzi, de nem kell vele törődni és kész.
A 20-30 fps már nagyobb baj. Nem lehet, hogy nem is az integrált GPU-dat használja a gép valamiért?
Ha jól rémlik a Beállításoknál van a Játékon belül egy Globális beállítás, ott lehet megnézni.
Esetleg szedd le az AMD oldaláról a 18.12.2-t, és csökkentett módban töröld le DDU-val a drivert, majd telepítsd fel manuálisan a letöltöttet tisztán. Hátha. A sipogással meg ne törődj utána.

De hátha más tud más megoldást, még addig várj.


#5

Már párszor ujra raktam letöröltem mindenhonnan most leszedtem az aorus engine.t is és így most elsőre működik… Ja és nem engedélyeztem a Re live funkciot.


#6

@gaborvezer1

Azt hiszem nekem sikerült rájönnöm ennek a hibának az okára.
Mármint a Radeon szoftver az nálam is folyton sipákol,hogy frissítsem,de én feltettem a 18.12.2-t és kész. Majd remélhetőleg következő rendes frissítéssel már javítják.
Viszont nézd meg,hogy az Aourus engine-ből melyik van fent. Ha a v1.50,akkor sürgősen rakd fel a v1.51-et mert befagyasztja a kártyát.
Ha meg így maradt,akkor töröld le az aourust,majd rakdt fel újra a 18.12.2-t és újraindítás után vissza fog állni.
V1.51-ben sem sikerült ezt teljesen megoldani ezt,mert ha manuálisan rakod OC-ba,akkor szintén előjön ez az elég nagy bug.