Sziasztok!
Összeállítottam egy gamer pc-t amit főleg Siege-re, és PUBG-re szeretnék használni!
Szeretném kikérni a véleményeteket arról, hogy jól állítottam-e össze, ha nem akkor helyette mit ajánlotok, és tudni szeretném, hogy van-e valamiből olcsóbb kategória, amivel ugyanúgy futna a Siege illetve a PUBG, mivel sokkal inkább örülnék egy budgetosabb pcnek, amivel futnak ezek a játékok, mert nem akarok erre olyan nagyon sokat költeni. (Nem muszáj fullon mennie, elég ha rendesen muzsikál a gépen. )
itt vannak az adatok:
Intel Pentium Dual-Core G4600 3.6GHz LGA1151 Processzor
ASRock H110M-HDV R3.0 Alaplap
Kingston HyperX Fury 2.5" 240GB SATA 3 SSD(Később rakom a gépbe)
Zalman ZM-T4 Ház
3TB Toshiba P300 Winchester
Corsair CX450M Táp
MSI GeForce GT 1030 2GB GDDR5 64bit PCIe (GT 1030 2GH OC) Videókártya
Ram:G.SKILL Aegis 8GB (2x4GB) DDR4 2400Mhz
Tehát a kérdésem adott: Ezeken kell-e valamit változtatni, esetleg van-e mód arra hogy még budget-osabb legyen és olcsóbban jöjjek ki belőle de fusson a fent említett 2 játék?
Előre is köszönöm a válaszokat! További szép napot kívánok mindenkinek!
Na
Pentium Dual Core elég rossz választás, 2 mag szerintem nem lesz elég, főleg PUBG-re
Emelett nem fejleszthető platform
Szerintem 3TB-ra nem lesz szükséged, 2 is elég ha megéri ár/kapacitás aránya szerint
GT1030 gamingre nem lesz elég, főleg a PUBG miatt
Ramból több kéne, ha nem 16GB akkor minimum 3000MHz-es legyen (értelemszerűen akkor is legyen 3000MHz-es ha 16GB-os)
Alapvetően minden más jó
Amit tenni kell:
8th gen Intel vagy AMD (19.-én jön a második generáció)
Ehhez egy megfelelő alaplap
Más videokártya, min. 1050Ti
16GB RAM @ 3000MHz+ / 8GB RAM @ 3000MHz+ (Ryzenhez nem mindegy milyen ramot veszel, plusz az alaplap VQL listáját is át kell nézni)
Ezt is nézd át
Ha nem jutsz semmire akkor mondd mennyit tudsz rászánni és segítünk
Köszi!
150e forint a keret, és próbáltam úgy gazdálkodni!
Mi lenne, ha a procit kicserélném egy AMD Ryzen 3 2200G-re;
A RAMot lecserélném erre: CORSAIR Vengeance LPX 8GB (2x4GB) DDR4 DRAM 3000MHz C15 Memory Kit;
Az alaplap maradna (vagy ha kuka, akkor tudnál ajánlani egy olcsóbbat ami elvégzi ugyan azt afeladatot?);
A winchestert kicserélném egy 1TB-os Toshiba P300-ra (a 3TB helyett);
A Kingston HyperX Fury 2.5" 240GB SATA 3 SSD maradna úgy, hogy később kerül a gépbe;
A ház maradna a Zalman ZM-T4;
A Táp is megmarad Corsair CX450M;
A videókártyával még mindig tanácstalan vagyok, jó lenne egy olcsóbb darab jó áron, ha tudnál/tudnátok esetleg ajánlani egyet
(Starter gépből gazdálkodva)
Ui:Szeretnék minél többet spórolni
Nagyon leegyszerűsítve: vedd a Build ajánlóból a Startert. 149k és tökéletes ennyiért
Videokártya Ryzen 3 2200G vagy 5 2400G mellé nem kell, nagyon jó videokártya van bennük, erre lettek tervezve. Nyilván nem egy 1080Ti.
Mivel ezek a procik a rendes rendszermemóriát fogják használni, gyors kell, a build ajánlóban levő megfelelő erre.
Kell egy másik alaplap, a Ryzen procik AM4 foglalatúak, ez meg LGA1151. Lehet hogy nem fog működni az alaplap a procival bios frissítés nélkül, a boltban elvileg frissítik ha kéred.
A Ryzen 3 2200G-ben Vega 8 videokártya van, a Ryzen 5 2400G-ben pedig Vega 11. Itt van róla egy összehasonlítás https://www.notebookcheck.net/Vega-8-vs-Vega-11_8144_8470.247598.0.html
Lejjebb vannak a játékok eredményei, böngészd át őket
Ha beéred a 2200G-vel akkor azt vedd, ha nagyobb teljesítmény kell +15k-ért akkor 2400G. Döntsd el magad
Lehet tényleg a starter lesz belőle nekem is nagyon megtetszett!
Akkor lenne még egy utolsó kérdésem:
Segítenél még abban, hogy az alkatrészeket honnan éri meg a legjobban megrendelni, illetve melyik oldal a legmegbízhatóbb?
PCX, iPon, Alza, Euronics, MediaMarkt, hirtelen ennyi jut eszembe. Ezek mind szaküzletek. A PCX-nél jók az árak, és ott van gépösszerakó, szóval ha mindent behánysz oda, összerakják neked, és nem kell vele foglalkoznod. Ott tudsz kérni BIOS frissítést is. A gépösszerakás nem kötelező, ha a gépösszerakóban összeállítod, csak akkor rakják össze ha te kéred, arra van az alján egy opció. 5000 forint amúgy.
Ha magad rakod össze akkor mindent onnan rendelj ahonnan a legolcsóbb, és ha teheted az alaplap dobozát olyan helyen vedd ahol leellenőrizheted hogy rajta van a Raven Ridge BIOS támogatást jelző matrica (vagy Ryzen 2 ready).
Ha nem vagy benne biztos lehet hpgy ők is meg tudják mondani, vagy a gyártó oldalán megnézed milyen van rajta és rákeresel hogy az Raven Ridge-e
Van egy tök átlagos matrica a dobozon amin vagy az van hogy Raven Ridge BIOS vagy hogy Ryzen 2 Ready
Lehet hogy a bolban is meg tudják mondani, vagy ha nem akkor felmész a gyártó oldalára, megkeresed az alaplapot, és valahol az alaplap oldalán ott lesz a BIOS verzió
PL így
A Raven Ridge az a neve ezeknek az új Ryzeneknek, és ehhez egy Raven Ridge BIOS kell, amivel el is indul a gép
Ha mindebben elakadtál, akkor csak vedd meg az alaplapot és kérd meg hogy tegyék rá a legfrissebb BIOS-t
Kérdezd meg tőlük levélben. Szerintem igen, ha bemész a gépösszerakóba akkor csak válaszd ki az alaplapot, csak az alaplapot, és a BIOS frissítést. Ha ezt a kosárhoz adod akkor szerintem frissítve kapod meg. Inkább kérdezz rá
pcx@pcx.hu