RAM bővítés meglévő mellé

Hali.
Ram-ot szeretnék venni a gépembe. Most van benne egy 8 gb kingston. Hogy érdemes tovább bővítenem még 8-al? Vegyek bele 1x8 vagy 2x4?

Attól függ, most mi van benne, 1x8, vagy 2x4? Ha 1 db, akkor ugyanazzal bővíts a dual channel miatt, lehetőleg ugyanolyan modullal, mint ami benne van.

1x8 van benne. Ha esetleg nem találok ugyan olyan szériásat akkor mehet bele más is?? Csak az időzítés és a sebessége egyezzen meg?

Azt hiszem igen, még akár lassabbal/gyorsabbal is működhet, csak akkor a gyorsabb modul le lesz húzva a lassabbik értékeire, de a biztonság kedvéért megidézzük @meteoric87 -et, ő biztos jobban vágja :smiley:

Ha nem egyeznek a modulok az okozhat mindenféle problémát. pl:

Nem megy a ram magasabb sebességen
Random kifagynak programok
Esetleg néha újraindul a gép
stb.

Persze arra is van esély hogy simán működik majd.

Ezért nem érdemes különböző ramokat párosítani. Sokszor egy gyártó adott szérián belül is más más modulokat használ, ezért is javasolt szettben venni memóriát, azok biztosan működnek együtt.

Megpróbálhatsz keresni egy a jelenlegivel TELJESEN megegyezőt, de ha igazán biztosra akarsz menni akkor érdemes eladni a jelenlegit és 2x8-at venni.

1 kedvelés

Szettben akartam venni amikor építettem a gépet csak nem volt akkor rá keret. Akkor lehet eladom és szettet veszek. Köszi szépen a segítséget.