Ram bővítés Y530

Sziasztok!

Úgy gondoltam itt az ideje, hogy a 8GB ramot megdobjam egy kis boosttal. Felvetődött az ötlet, hogy a 8Gb mellé veszek egy 16Gb-s HyperX Ramot, (tudom, hogy nem dolgoznának jól össze de eljátszottam a gondolattal) mind a két modul 2666mhz csak ugye a 8-as az a gagyi alap ram. A kérdés arra vonatkozik, hogy mik lennének a tünetek a laptop működését illetően, ha ez a két a ram egyszerre lenne a gépben, csak annyi történne, hogy az eltérő kapacítású és márkájú modulok miatt single channel módban futna vagy lenne más is? A válaszokat előre is köszönöm. (A gyári modul adatlapja :

illetve a Hyperx:

Kékhalál, instabilitás, érezhetően szar teljesítmény (ahhoz képest amkt tudnának), idegeskedés és a fórumon sopánkodás, hogy a pár napja még jó gép nem akar működni. Ne keverd a különböző márkájú, típusú, nagyságú és órajelű ramokat. (wtf, egyáltalán hogy jut ilyesmi az eszébe bárkinek?)

Ps; vegyél 2x8-at (ha van annyi hely a gépben) és add el a mostanit.

5 kedvelés

Naaa :smiley: csak egy kérdés volt elméleti síkon, tudom, hogy nem szabad. Olyan mint amikor két, össze nem illő kajának az ízét elképzeled együtt fogyasztva :smiley:

Azért abból jöhet ki jó dolog😉. Ebből csak a bánat meg a keserűség lenne. Add el a mostani és vegyél egy 16-os kitet (!!), ne 2x 8 - at, azok sem lesznek tökéletesek egymással

(btw ne hari, nem akartam túlreagálni, de olvastam már akkora baromságomat erre felé, hogy kb automatikusan bekapcsol a pánik gomb a “különböző ramok” kifejezésre.)

6 kedvelés

Elhiszem, inkább kérdezek előbb hülyességet, minthogy a hülyesség után kérdezzek :smiley:

Amúgy az összedolgozás hatékonysága miatt drágábbak a kitek a single moduloktól?

Alapvetően 2 ramot kapsz 1 csomagban. Ebben nyilván van egy kis nyereségvágy is, de főleg az első pont dob az áron.

Edit: Jó, szóval nem tudok olvasni: ha kitben veszed, többé-kevésbé tesztelt, együtt biztosan működő ramokat kapsz. Ha veszel 2 külön darabkt, senki nem fogja garantálni a működőképességüket. Ha ugyan az a márka ugyan az a típusa, nem nagyon szokott baj lenni, de külön venni mindig lutri.

3 kedvelés