TheVR Fórum

RAM-okból 2db single channel

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy jelenleg van egy 1333Mhz-es 4gb ram-om(DDR3, single channel).
Elgondolkoztam azon, hogy veszek mellé egy teljesen ugyanilyen órajelű, minden típusában megegyező, szintén single channel ram-ot, csak 8gb-osat a 2 slot-os alaplapom másik slot-jába, viszont nem tudom, hogy egyáltalán van-e arra esély, hogy a 2 együtt működhessen.

Mindenképpen szeretnék 8gb ram-ot összességében, ha nem marad más lehetőség, akkor egy darab single channel 8gb ram-mal. Lehetne 2x4-es kiszerelésben, dual channel-ben is, viszont, ha jól teszteltem, akkor az egyik slot mintha nem működne, mert legelőször egy 1x8-as ramom volt, viszont az tönkrement a slotjában, hiába raktam a másikba ott sem működött. Ezután vettem egy 1x4-eset, ami csak az egyik slot-ban működik, VISZONT a másik slotban, amiben a régi 1x8-as működött nem működik, tehát csak a másikban működőképes. (bocsi, az elég nyakatekert fogalmazásért :smiley:)

Szóval a kérdés, hogy a 2db minden tulajdonságában megegyező: 4gb-os és 8gb-os ram együtt működne-e, ha mind a 2 slot működik?
Illetve, hogy jól teszteltem-e le, hogy a ram slot-ok működnek-e, ha pedig nem, akkor hogyan lehet ezt helyesen megállapítani?

Köszönöm, ha végigolvastad a kérdésemet! :slight_smile:
Előre köszönöm a válaszokat is!

Ha a 8as ramod tönktement utána már nem volt alkalmas arra, hogy megállapítsd hogy az 1es slot működőképes e valóban. Ha pedig a 4es működik az egyik slotban, akkor valószínűleg a másik slot hibás, ha abban nem.
Két db RAM meg garantáltan csak KITben működik dualban. Még ha találsz is egy ugyanolyan típusszámű drabot sem garantált, hogy fog (megfelelően) működni dualban.

1 Like

Ha mindkét slot működik, akkor működnek a kitek is.
De én DDR3 alatt tuti nem szenvednék a kitekkel, DDR3 nem hisztis, seimán mennék egymás mellett.
(pl nekem is jelenleg 4x4 van, és különbözőek. De akármit legozgattam össze belőlük, működtek egymással.)

2 Likes

Rendben, hát akkor szerintem megveszem azt az 1x8-ast, az se baj nekem, ha csak az működik, a 4-es pedig nem.:smiley:

Hát nem tudom…
Akkor lehet, hogy sajnos a 2 nem fog együtt működni.
Akkor marad az új 8-as :smiley:
Köszi Neked is a választ! :slight_smile:

Ha elbírja az egyik modul a másik időzítéseit vagy a két csatornát külön időzítéseken tudja hajtani (bár ez megint más anomáliákat szül általában (minden féle mikrolaggtól elkezdve), akkor megy. Hanem akkor meg random BSOD, no POST, stb.

Tudom, DDR4 -nél ez hatványozottan igaz, de mint mondtam, az gépemben (DDR3 alatt) kb bármit legoztam össze, ment. És mást se nagyon hallottam panaszkodni ilyenekre DDR2 meg 3 alatt ismerőseim közül, pedig ott aztán minden lett a karantén miatt egy kis cod -ra meg Cs go -ra XD :smiley:

Nekem volt SD RAM-om még Celeron 433MHz melett amiben a 3 modul csak egy adott permutációban ment egyszerre, hogy meglegyen a 160MB memória…

1 Like

OFF

Azért ez a mondat így tartalmilag milyen szép (433 MHz, 160 MB RAM) pedig ha azt veszem, nem is volt olyan őrült régen ez a “korszak”:shushing_face:

Hehe, nekem az első komoly gépem P1 133mhz és 32!!! MB EDO ram volt. Akkoriban a suliban a számtektanár legerősebb gépe 100mhz-es 486-os volt 16 mega rammal :smiley:

1 Like

20 éve.

Elég rég vót az. :smiley:

PS:

4 Likes

4 GB… az gigantikus volt :smiley:

Én Voodoo Banshee-vel toltam sokáig :smiley:

1 Like

Hát nekem az első az core 2 -es volt :smiley: Én ilyen “zöldfülű” vagyok ezek szerint akkor :smiley:
Jó kis core 2 duo E8200
Először 2, majd 4 gB rammal, 8800GT aztán miután az meghalt, lett egy HD 6770. :smiley:

1 Like

Ha. Nekem vegyesen volt 4 mega edo meg 4 sd és olyan volt, hogy már nem tudom vagy az Aladdin vagy a Stunts nem ment csak az egyiken, anyum valami ismerőse aki anno fősulin oktatott programozást eljött és felírta úgy, hogy bootnál ki kellett választani melyik játékkal játszok és csak azt a ramot használta. Ez cirka 25 éve.

2 Likes

A régi szép idők :hugs:
Mit nyúztam én is a dx2 es 486-osomat :smiley:
Kb 2 naponta jártam a sztech boltba, hogy tudtak-e szerezni ram-ot meg vga-t :smiley:
8mb edo ram, meg egy 1mb-os ISA csatis vga volt benne aztán rá voltam feszülve, hogy végre full srceenben meg nagyobb felbontáson tolhassam a magyar szinkronos duke nukem 3d-t :joy:
Meg ha valaki szerzett egy új játékot 2 marék floppy-val mászkáltunk, hogy haza tudjuk vinni :smiley:

2 Likes

Amiből minimum 1 mindig hibás volt:)))

Én csak arra emlékszem, hogy Pentium 166MHz, meg ~1GB HDD :D. Apám sosem engedte, hogy szétkapjam. Talán ez volt:

Egész nap a Raptor-t, Bio Menace-t, Hocus Pocus-t, GTA-t, Duke Nukem-et, meg Color Buster-t nyomtam. Ha jól emlékszem hangkártyája sem volt, csak a buzzer. Most nem rég került fel egy videó a RetroShock csatornájára, GYEREKKOR.EXE, hát majdnem megkönnyeztem.

1 Like

Az én 486-osomban brutál hangkártya volt :smiley: Valami isa csatis sound blaster, de erősítő nélkül meghajtott 2x40W-os hangfalakat direktbe rákötve :smiley: Később kapott egy erősítőt is, de csak a hangerő könnyebb kezelése miatt :smiley:

1 Like

Valami ilyesmi volt apám céges gépében is. Emlékszem mikor kiszedte az erősítőt a PC külső hangszórókból emiatt. Mikor először hallottam a hangkártya szót a szájából, vártam, hogy mutat egy kártyát, mint pl a bankkártya:))

1 Like

@lengyelb
Egy átmozgatás? :slight_smile: Kár lenne ezekért a sztorikért egy random topicban!