Random újraindulás (nem terhelés miatt)

Sziasztok!

Olyan problémám van, h bármit csinálok a gépen, (akár játék v csak youtube) néha kisebb fagyások vannak. Jellemzően 1 másodpercnél rövidebb ideig tart egy-egy ilyen fagyás és elég ritka, illetve ilyenkor a hang is beakad. Játékoknál szúrtam ki (főleg a játékban futó zene beakadása és a mini fagyások kapcsán), de a windowson belül is produkálja.
Viszont ami nagyon fura, h néha egy egy ilyen fagyás után egyszerűen a gép úgy tesz mintha lekapcsoltam volna. A monitor elsötétül, a gép még pár másodpercig pörög, majd újraindul az egész.

Alap esetben videókártya hibára gondoltam, de előfordulhat, h nem az…
A konfig: 8700k, 1080ti Poseidon, Asus z370-e, Corsair RM650x.

Ha valakinek van ötlete, az kérem ne tartsa magában:D
Annyi még, h a gépre nincs kötve reset gomb, csak bekapcsoló. Legalább 3 hónapja ilyen és ez csak az utóbbi időben jött elő.

Nyomnék biosban egy reset defaultsot aztán újra beállítanám az XMP Profilt. GPU drivert töröld csökkentett módban DDU-val, ha van fent GE vagy hasonlók, azt is, majd friss driver fel. Esetleg lehet egy windows reinstallt is nyomni. Szerintem valami szoftver akad össze valami mással.

Hmm… az létezik, h a biosban a cpu 4 pines csatijára be van állítva, h kevesebb áramot kapjon és az asus venti kezelő progija bezavarhat? o.O
Am a windows kb 1 hónapja lett újra rakva minden driverrel együtt.
A ddu ra rágoogliztam, de mi az a GE?:smiley: amennyire tudom az egy amerikai cégXD

Geforce Experience. De az Asusnak is van valami extra progija. Az ilyenektől érdemes az embernek minél távolabb maradni.

Igazság szerint az Asus progija is csak arra van, h betudjam állítani a ventik teljesítményét, adott hőfokon. Eddig ezzel nem volt gond.

Azt érdemes inkább biosból megoldani, már ha van ilyen opció.

A biosban mindent visszaállítottam, aztán majd most teszt és ha még mindig gáz, akkor próbálkozom driverekkel is. Minden esetre javasolták más platforomon a kábelek csekkolását, szal azt is átnéztem.
Köszi a segítséget. Ha fejlemény van írok újra.