TheVR Fórum

Rap/Hip-Hop

Nem láttam hogy van e ilyen topik a fórumon így nyítottam egyet. Ha esetleg már van akkor töröljétek. :smiley:
Sokáig meghatározó volt az életemben a rap és hip-hop zene és jó darabig részese és követője voltam ennek a szubkultúrának. Ami mára eléggé megkopott. :frowning: Én is a bőgatyás full cap-es kapucnis stílust viseltem és minden a rap zene körül forgott akkoriban az életemben. Mára ez már mérséklődött.
De a zenéhez még mindig vissza vissza nyúlok és szeretek régi klasszikus rap és hip-hop zenéket hallgatni jó kis nosztalgia. Sok sok emlékem kötődik ezekhez a zenékhez. Így ez a topik szóljon a rap és hip-hop zenéről jöhetnek klippek és zenék dögivel.

Indítom egy régi kedvencemmel. Emlékszem hogy ez mekkora zene volt régen te jó ég. Nem volt olyan koncert ami előtt ne nyomták volna el. Igaz hogy ez inkább R&B klasszikus de nekem ettől függetlenül nagy kedvencem még ma is. Nagy party zene volt ez régen. Megaztán DJ Quik és Rakim is közreműködik szóval igazi rap legendák műve ez a zene.

Ez pedig szintén nagy kedvencem a mai napig. Egy igazi gyöngyszem 95’-ből!

9 Likes


1 Like

Hát pajtás szívemből szóltál! Túl sok zenét tudnék hirtelen ide pakolni de inkább most csak az egyik kedvencem legyen az :slight_smile:

4 Likes

Elfér ez a külön poszt, ilyen zenéket Balázs Palik közé (most csak mondtam valamit) nem tennék! :smiley:

3 Likes

Okés kérést vettem! :smiley:

Csak jeleztem, hogy zene ajánlásra és arra, hogy ki milyen stílust mért szeret már van topic a Fórumon.

Rendben nincs gond! :wink:

De akkor most ez törlésre kerül vagy azért maradhat?

Láthatod, hogy a topic nyitva. Ha külön akartok erre a stílusra topic-ot, hát legyen.
Majd kiderül mennyire lesz rá érdeklődés. Ez a topic külön a stílusról szól.

További jó Fórumozást! :v:

1 Like

Én még az ezredfordulókor ismerkedtem meg a műfajjal SBM által. Azóta mindenféle alstílust hallgatok, de jelenleg a nagy kedvencem a hardcore.

3 Likes

Nekem az első igazi találkozásom a hip-hop-al az a Fugees-The Score albuma volt. Az első rap album amit megvettem saját pénzből! :smiley: ez volt kb. 1997-ben. :smiley:

A másik pedig a Space Jam. A film megjelenésével egyidejüleg jelent meg akkor még a német VIVA tv-én a Hit em High című azóta rap klasszikussá vált track. Amiben az akkori hip-hop előadók közül igazi all star csapatot hoztak össze.

A harmadik kontakt ami ért gyerekként az a német mainstream hip-hop hullám volt.
Ilyen előadókkal mint a Down low és a Flip da scrip.

Meg volt z a Ghánai rapper fazon NANA aki 1996-ban iszonyat felkapott volt európában.

De mindenképp meg kell említeni a magyar Megasound system-et. Ami kézről kézre járt másolt kazettán és tényleg bólogatva hallgattuk és elpirulva hogy mennyire káromkodnak ezek a srácok. :smiley:


Nekem ezek voltak az első érintkezések a Hip-hop-al! :smiley:

2 Likes

2003 Március 22-én voltam az első jelentősebb Hip-Hop koncerten. Ami egy RZA koncert volt a Petőfi csarnokban. RZA akkor már ismert rap producer volt és a Wu-tang Clan frontembereként volt híres. RZA és a Holland/muszlim származású rapper/producer Cilvaringz közösen csináltak egy hatalmas turnét 2003-ban aminek Budapest is állomása volt szerencsére. :slight_smile: Mert egy fantasztikus koncert volt ahol a hazai Hip-hop underground is képviseltette magát szépszámmal a Hátshow Sor-tól az Idő urain át Akkezdet Phiai-ig. RZA pedig egy elképesztő Wu-tang show- nyomott és ráadásul a Clan másik tegját is elhozta magával Masta Killát aki amikor megjelent a színpadon őrjöngött mindenki soha nem felejtem senki nem tudta hogy ő is eljött a Wu-tang-ből. Ez volt talán az első olyan koncert ami megmozdított valamit itthon 2003-ban mert a RZA/Cilvaringz show után olyan Hip-Hop arcok is felbukkantak itthon már mint Jeru The Damaja Pécsen, vagy a Cali Agents és Afu-ra pesten. Meg még ugyanabban az évben a De La Soul is nyomott egy koncertet a hajógyári szigeten. Az ezredforduló utáni pár év valóban a legjobb időszaka volt a Hip-hop-nak itthon. Szegény Mohaman aki azóta már elhunyt és akit nagyon meghurcoltak a Retek klubban akkoriban szervezte önerőböl a városligetben a Summer Jam nevű rap bulikat amik totál ingyenesek voltak és egy ilyen nyárvégi összeröffenős buli volt. Freestyle csatákkal meg Underground koncertekkel. Akkezdet Phiai-nak talán ezeken voltak a legjobb koncertjeik. Nagyon máshogy működtek a dolgok akkoriban.
Ez annak a bizonyos RZA/cilvaringz tournak a DVD promója.

Ez talán az egyetlen fellelhető video a Budapesti Summer Jam-ről. Dynasztija bíztat mindenkit hogy essünk széét! :smiley: igen jó kis nosztalgia. Jó régi… :dagger:

1 Like

Az én kezdeteimet már meg sem tudnám mondani! De valahol Coolio és a Gangsta’s Paradise környékére tudnám talán datálni! Illetve az az amire tudom hogy már erősen bólogattam! :smiley: És az 1995 akárhogy számolom is :smiley:

Aztán Nana, Down Low és társai nálam is megvoltak természetesen de amit '96-ból még kiemelnék az a C-Block! Ők kicsit lazább zenét nyomtak de nekem nagyon adta!

Aztán azóta már eléggé felhígult a külföldi felhozatal is… Lil Wayne az elején még jó volt de átment az is divatzenei irányba ami érthető csak nem tetszik! De azért legalább meg van örökítve az is ami volt! :slight_smile:

Nekem jelentősebb koncertem talán egy van mert az ország egyik nyugati szegletéből feljárkálni Pestre sosem volt és most sem olcsóság de mikor megtudtam hogy közelebbi helyre jön a Cypress Hill… egyértelmű volt hogy ott leszek! 2008 VOLT feszt Sopron! Eszméletlen élmény volt! Szomjas sem voltam if you know what I mean :smiley: meg olyan fűszag szállt körülöttem hogy attól betéptem :smiley: Amikor megszólalt az alább “örökzöld” na az volt a csúcspont!

3 Likes

Hali ! Én sohasem voltam nagy rap/hip-hop* rajongó ,nem ástam bele magam túlzottan ebbe a műfajba ,de életem során a filmekben ,videojátékokban találkoztam nagyon jó kis hip -hop / rap zenével.
A gta S.A. -hoz rengeteget hozzáadott ez* a légkör, azt a játékot (a zenével együtt) imádom a mai napig. Redman -t véletlenül fedeztem fel a MusicTV -ben. Látta valaki a MTV Cribs -műsorában a Redman -es részt? Na ,azt érdemes megnézni ! (ha valakinek megvan jó minőségben akkor feltétlenül szóljon!) A PS2/DefJamVendetta -játékban is voltak király zenék. Korábban is belinkeltem a "Smash Sumthin’ " -című számot itt (videogame soundtrack) ,de senkit sem érdekelt. Blah blah blah…
Ok, néhány kedvenc : (remélem nem vesznek össze a “sztárok”)

3 Likes

Ezek finom kis zenék, a rapper’s delight-tól számítják magát a rapzenét és a műfajt ami a 70-es évek vége ha jól emlékszem! (Utána néztem, '79 :smiley: ) Szóval ja! A Smash Something amúgy egy kifejezetten tetszetős kis szám! Most találtam youtube-on egy finom kis cuccot, azt csak így itt hagyom nektek! :slight_smile:

7 Likes

Ó, a gta / S.A. -ból még beugrott két klasszikus szám -amit talán érdemes megemlíteni / hátha valakinek visszajönnek a régi szép emlékek :] KidFrost , IceCube -

(ebben a nótában az “alap” - Grandmaster Flash / “TheMessage” -éből van)

4 Likes

Hűűű srácok nahh ezaz jobbnál jobb hip-hop csemegéket nyomattatok ide. Erről van szó!!! :smiley:
Igen a San andreas soundtrack-je legendásan jó volt. :smiley:

Én nekem a nagy kedvencem a Wu-tang ők a csúcs számomra.

és egy kis Redman/Method klasszik. Erre jó sokat csápoltam. :smiley:

Meg volt ez a zene Dj premier egyik remekműve az alap. nahh erre is sokat buliztam. :smiley:

1 Like

Uhhh tényleg a C-block! :smiley: Meg is volt az album nekem is. :smiley: Egek mekkora zenéik voltak. :smiley:
A másik nagy zenéjük:

2 Likes

Nos én sosem voltam nagy rajongója a stílusnak, bár anno nálam is volt egy rövidebb 1-2 évig tartó rap korszak. Viszont nagyon bejön a kedvenc stílusom ötvözése rappel (Djent+rap)

Tavaly sikerült elkapnom ezt a zenekart A38-on, és életem egyik legjobb bulija volt, aki nyitott az ilyenekre hallgasson bele.

Egy feldolgozásuk:

Sajátjuk:

2 Likes

Nahh még egy kis melankólikus ONYX a végére mára.1995-ből és a kedvenc onyx albumomról! Szenzációs ez az album!

1 Like