Razer Huntsman TE billentyűzeten az egyik gombot erősebben kell nyomni

A billentyűzet UK kiosztású és a backspace bal oldalán lévő UK kiosztás szerinti =+ gombot sokkal erősebben kell nyomni mint a többit. Ennek ilyennek kell lennie? Mert magyar kiosztás szerint ez az Ó gomb és elég fura gépelés közben. Érzésre legalább másfélszer erősebb a rugó benne.

Sajnos a Razer spórol és a minőség náluk is esik. Bizonyára a beszállító (nem tudom, hogy még a Kailh-e) ömlesztette a kapcsolókat, ők meg már nem figyelnek annyira rá, hogy méltó is legyen a cucc a céghez.
Ha garanciás, cseréltesd ki.

Itt a Razer saját Opto-Mechanikus kapcsolókat használ. De azt én is el tudom képzelni, hogy 40G-os rugó helyett 60G-ost tettek bele véletlenül.

A “saját” is valamelyik kínai gyártó által gyártott switch. (jó esetben “legalább” kínai!) Egyik perifériagyártó sem gyárt alkatrészeket, hanem kiadja a melót. (a tervezésnél és esetleg a meózásnál ott lehet egy-egy céges ember, de többet nem áldoznak ilyenekre a multik) Nekem is van Razer billentyűm, ott is “saját” a kapcsoló, de azokat konkrétan a Kailh gyártja/gyártotta, hiába ütik bele a Razer logót. (…pl. a Kailh gyártósorán… :smiley: Kell a parasztvakítás.)

Ez azért kellemetlen kicsit :smiley: Amúgy szétszedtem a billentyűzetem és megcseréltem az Ó switchet a Scroll Lock switchel amit sosem használok :smiley: Így már teljesen tökéletes számomra. Direkt megnéztem, hogy most akkor a rugó erősebb vagy csak rosszul van benne. Ebben a switchben olyan a rugó mintha 2 rugó össze lenne csavarva :smiley: Nem értem, hogy ezt a rugót melyik switchbe szánták volna mert mocsoknehéz lenyomni. De így most el van magának a Scroll Lock helyén :smiley:
UI.: Így akkor gondolom a Razer Deathadder V2-es egerem optikai kapcsolója is teljesen más gyártó?

1 kedvelés

Ügyes vagy! :slight_smile: Biztosan más gyártja, talán az Omron (a kínai, tuti nem a japán :smiley: ), de van egy halom mikrokapcsoló gyártó, nehéz megmondani. Viszont ha működik, akkor senkit sem érdekel. :wink: (nekem a SS Rival 500-ban két féle gyártó is jelen van, plusz a görgő gyártója… a fehér Kailh-eket amik a kiegészítő gombok, pl. már többször is cseréltem, mert duplán érzékelte a nyomást, szerencsére a két fő gomb kapcsolója ami “SteelSeries” azokkal nincs gond… még.)
Úton is van egy halom különböző egér switch (meg itthon is van), mert sosem tudni mikor adják meg magukat.

Nekem is van itthon egy SS Rival 300. Egyik kedvenc egerem csak már néha dupla klikkel. Majd most akarok bele venni Omron D2F-01F (japán) switcheket.

1 kedvelés

Hehe, többek közt ebből az Omron típusból is várok egy adaggal. :slight_smile: