TheVR Fórum

Receptek

Túrórudi torta. :slight_smile::slight_smile::slight_smile:
Link hozzá: https://cookpad.com/hu/receptek/2408533-turorudi-torta :slight_smile:

1 Like

Nem annyira Vegán csoda:

Tejszínes, fűszeres katyvasz

Hozzávalók:
1 kis fej karfiol
1 kis fej brokkoli
1 fej hagyma
1 jól megtermett cukkíni
Oliva és étolaj keveréke
Só, bors, egyéb fűszerek ízlés szerint.
Főző tejszín.

Köretnek a rizst ajánlanám.

Elkészítés:

A hagymát egy kis kevert olajon üvegesre pároljuk.
Ezután a darabokra tört brokkoli és karfiol megy bele. Amit kb. 3 deci delikátos, oldatos vízben főzünk. De nem agyon főzzük. Közben fűszerezzük.
Amikor a víz kellő képp elpárolgott hozzá adjuk a cukkínit. Mivel az puhább mint társai, és nem akarjuk,h taknyos vagy keserű legyen.
Aztán hozzá adjuk a nem annyira vegán főző tejszínt. És kóstolgatás mellett tökéletesítjük az ízvilágot.
Kifőzünk mellé egy bögre rizst, amit kis kupacban a tányérra helyezünk. Mélyedést nyomunk bele a merő kanállal. Majd ebbe a kráterbe kerül a finom tejszínes, zaftos csoda.

Nyamnyam

2 Likes

Már jól laktam attól is, hogy ezeket elolvastam, köszönöm XD

A kedvencemet fogom most megosztani veletek.

Vegetáriánusoknak lehet jobban fog tetszeni :slight_smile:

Olaszos rakott cukkini sok-sok mozzarellával


Hozzávalók:

2 db cukkini
2 ek. olívolaj
1 tk. só
1 tk. bors
1 fej vöröshagyma
3 dl paradicsomszósz
1 mk. kakukkfű
1 mk. oregánó
2 db mozzarella
reszelt parmezán

A megmosott cukkiniket vékony karikákra vágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, sütőben 180 fokon, 15 percig sütjük. Ez alatt a hagymát olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomszószt, és fűszerezzük: kakukkfűvel, oregánóval, sóval és borssal. Természetesen lehet hozzá tenni darált húst, csirkemellet is ha szereted a húst.
Jöhet az utolsó folyamat: egy hőálló tálba rétegezzük a hozzávalókat, a következő sorrendben: paradicsomszósz, sült cukkini, mozzarella, majd a tetejét reszelt parmezánnal zárjuk.
Mehet vissza a sütőbe, 180 fokra, amíg a parmezán aranybarna nem lesz.

5 Likes

Sziasztok!
Én nem vagyok vegán, így nem sok dolgot készítek el így, de ez nagyon bejött nekünk :slight_smile:
Paleo-Vegán Ishler:
60 g Szafi Reform nyújtható ÉDES lisztkeverék
pici csipet só
20 g Szafi Reform kókuszolaj
30 g cocomas
30 g víz

Az alapanyagokat gyúrjuk össze, majd pár perc pihentetés után nyújtsuk ki kb. fél cm vastagra a tésztát. Ezután tetszőleges nagyságúra szaggassuk ki.
Előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső funkción 16 percig süssük készre.
Ha kihűlt baracklekvárral töltsük meg, és mártsuk olvasztott paleo csokiba (vagy házi csokiba)

a receptet itt találtam: http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2015/10/szafi-fitt-mindenmentes-dietas-isler.html

1 Like

És a mindenevőknek egy menü :slight_smile:

Kenyér:

2.5 bögre kenyérliszt
0,5 bögre zabpehelyliszt-zabkorpa keverék
szezámmag és lenmag ízlés szerint
1 cs instant élesztő
2 ek. olaj
1 bögre tej
só, cukor

A tejet meglangyosítjuk, a cukrot is ebbe tesszük, majd az élesztőt felfuttatjuk benne(jó habos lesz a teteje, de vigyázzunk a tej tényleg csak langyos legyen!). A hozzávalókat összegyúrjuk(lehetőleg kézzel, mert a test hője fontos szerepet játszik), langyos helyen megkelesztjük(instant élesztőnél rövidebb idő alatt is kétszeresére nőhet a tészta), aztán kenyeret formálunk belőle. Sütni először 15 percig alsó sütés 230°C-on(hogy kérgesedjen), majd 30 percig alsó-felső légkeverés 180°C-on(hogy átsüljön) kell, úgy hogy közben hőváltáskor és a végén vízzel beecseteljük többször(mosdatás). Rácson, konyharuhákkal letakarva hagyjuk kihűlni. :slight_smile:

Gulyás leves receptje:


És a palacsinta szintén saját recept, elég fura mennyiségekkel, bocsi :smiley:

268g liszt
1 M-es tojás
2 g szódabikarbóna
1 cs vaniliás cukor
110g cukor

76g olaj
205g tej
4,5 dl víz

Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd ráöntjük először csak a felét a folyékony hozzávalóknak, majd miközben csomómentesen elkeverjük(robotgéppel könnyebb), fokozatosan a maradék hozzávalókat is hozzáadjuk. Később, ha sűrűsödik én vízzel higítom, mert a jó vékony, puha placsintát szeretem :smiley: Sütni közepes rózsán, közepes lángon szoktam, a serpenyőt csak az első adag előtt olajozom. :slight_smile:

2 Likes

A videó magáért beszél:
https://www.youtube.com/watch?v=05Byne839Pg

2 Likes

Rosszak az idegei a “bácsinak”? :smiley:

1 Like

A chilis jobb :smiley:
Kár, hogy már nem csinálja.
Ja és Mr.Fox for president :smiley:

1 Like

Gyümölcs turmix.
Képem nincs róla, nem ma csináltam utoljára :sweat_smile: . Nekem ez a kombináció jött be legjobban:
-őszibarack
-eper
(- esetleg egy kis banán)
-tej
-vaníliás cukor
Aztán csak be a turmixba :smiley:

1 Like

Egyszerű és egészséges kaja, én is szeretem, bár a cukrot kihagyom belőle, főleg ha eleve ilyen magas cukortartalmú gyümölcsöket használok.

Ha viszont kerül bele kivi, narancs, vagy más, savanyúbb gyümölcs, akkor megy bele, de inkább barna cukor.

Valamint ha edzés után fogyasztja az ember, akkor mehet bele pl ízesítetlen fehérje.

1 Like

Igazából a vanília aroma lenne a lényeg, ez volt itthon, de vaníliával tuti jobb.
Az edzés utánimat én csak “Diabétesz”-nek hívom: kb 30g zab, 50g dextróz, 30g fehérje.

2 Likes

Reggeli!
Tojás kicsit másképp
különválasztjuk a fehérjét és a sárgáját, a fehérjét habbá verjük, majd sóval borssal ízlés szerint összekeverjük. Sütőpapíron nagy méretű tepsibe halmozzuk és be a sütőbe, kb 150°C de a tetejét kanállal homorúvá formázzuk, mikor megsült de még hó fehér kivesszük és a tetejébe beletesszük a sárgáját. És vissza a sütőbe, a fehérje kicsit megsül, itt ott bebarnul, a sárgája megsül de folyós marad. Tányérra vele, tápláló, ropogós és finom tojás.

4 Likes

Vegan almas repas suti. Nem az a tipikus edes marcos sutemeny, kicsit lightosabb, en imadtam.
Sajnos csak angol receptem van de ha kell szivesen leforditom :slightly_smiling_face:

1 Like

Nah ezt a topicot inkább kihagykm mert csak felbaszná az agyam ha látom, hogy mennyi bet… akarommondani vegán van…

2 Likes
3 Likes

Ennél szigoruan követni kell az elkészitési módot.

Ilyen kötényben.

3 Likes

Itthagyok egy EXTRA fogyis menüt is :slight_smile: Jóétvágyat :smiley:

1 Like

Véletlenül sem bántásképp, de nekem az ilyen mindenmentes dolgokról mindig ez a 0:21-0:27 közötti jelenet jut eszembe :smile:

De hogy receptet is adjak és még gamer berkeken belül is maradjak, itt egy Witcher recept. :slight_smile:

http://witcherkitchen.com/boeuf-bourguignon-witcher-3-wild-hunt/

Egyébként elég jó a többi recept is az oldalon, 1-2-t megcsináltam már.

Túrótorta

Hozzávalók (26 cm-es tortahoz):

A krémhez:
-400g túró
-1 dl tejföl
-250g cukor
-3,5 dl habtejszin
-8g zselatin (vagy 6db zselatin lap)
-0,5 dl viz( a zselatinhoz)

Csokoládé öntet a tetejére:
-250g étcsokoládé vagy tejcsoki
-50g tejcsoki vagy étcsokoládé (vagy feher csoki )
-2,5dl habtejszin
-60g vaj

Elkészítés:

  1. Készítsünk egy kakaós piskótát vagy browniet alapnak és hagyjuk kihűlni.
  2. A túrót, a cukrot és a tejfölt botmixerrel törjük össze.
  3. A habtejszint verjük kemény habbá, majd forgassuk a túrókrémhez.
  4. Egy edényben oldjuk fel a zselatint, majd kiskanállal rakjunk a krémből bele fokozatosan pár kanállal közben folyamatosan kevergetve. Aztán öntsük az egészet a többi krémhez es keverjük el.
  5. Majd öntsük a krémet a piskóta tetejére és tegyük hűtőbe 2-3 órára.
  6. A csokikat törjük kockákra és tegyük egy tálba, a vajat olvasszuk fel és a tejszint melegítsük fel (de ne forraljuk) majd öntsük a forró tejszint és vajat a csoki tetejére és keverjük homogénre.
  7. Majd öntsük a torta tetejére és tegyük hűtőbe legalább 3 órára ,de legjobb egy éjszakára.

itt van róla egy régebbi képem

Best tortalap recept (bármilyen tortához):

14-15 cm átmérőjű laphoz: 1 tojásos
-50g cukor + 20g a habba
-90g liszt
-37ml tej
-37ml olaj
-1 tojás
-1/4 csomag sütőpor (kb 4g)

21-22 cm átmérőjű laphoz: 2 tojásos
-100g cukor + 40g a habba
-175g liszt
-75ml tej
-75ml olaj
-2 tojás
-1/2 csomag sütőpor

24-25 cm átmérőjű laphoz: 3 tojásos
-150g cukor + 60g a habba
-263g liszt
-1,15dl tej
-1,15dl olaj
-3 tojás
-3/4 csomag sütőpor

27-28 cm átmérőjű laphoz: 4 tojásos
-200g cukor + 80g a habba
-350g liszt
-1,5dl tej
-1,5dl olaj
-4 tojás
-1 csomag sütőpor

29-30 cm átmérőjű laphoz: 5 tojásos
-250g cukor + 100g a habba
-437g liszt
-1,87ml tej
-1,87ml olaj
-5 tojás
-1 es 1/4 csomag sütőpor

Ha kakaósat csinálok, akkor ahány tojás annyi csapott evőkanál (vagy 10g) kakaó, de a kakaó mennyiségét levonom a liszt mennyiségéből.

Ha diósat , akkor 3 tojasos eseten 100g diót forgatok bele a vége fele, még a hab előtt, vagy párhuzamosan a habbal egyszerre.

Katt ide a teljes tortalap készítés lépésről lépésre.

4 Likes