Red Dead Redemption 2 End

Sziasztok Az lenne a a kérdésem nektek hogy tetszett a game és mi a véleményetek róla, szerintem év játéka.(spoiler) És úgy-e a szomorú befejezéssel kapcsolatban is mi a véleményetek kit hogy érintett/ lepett meg ? Én reméltem mint a gta v ben is lesz egy választás hogy Artur túl éljen s legyen egy happy end is ahol pl Mary Lintonnal elszöknek valami békésebb helyre s ott meg öregednek vagy hasonló.

Nekem nagyon tetszett, bár igen az ending tényleg szmoróra sikerült…
Habár a true ending az happy end, ugye az
spoiler
epilógus végén John Marston boldogan él tovább a családjával
spoler vége

1 Like

Ami nem feltetlenul spoiler, hisz tudjuk, hogy az RDR2 igazabol prequel az RDR1-hez :smiley:

2 Likes

No… Akkor én megbolygatom az állóvizet… Szögezzünk le több dolgot:

  • még nem végeztem a játékkal,
  • és összességében egy remek játéknak gondolom…

De szerintem minden idők legtúlértékeltebb játéka, főleg ha 93-97 pontos metaátlagokat nézem. A user score-ok lfényévekkel közelebb állnak a valósághoz. A világ remek, az atmoszféra remek, látvány über. Több szempontból zseniális a cucc (voice acting, átvezetők minősége, a töltelék dolgok a játékban ami szerintem leginkább az achievement vadászoknak okoz felláció közeli élményt), és rengeteg szempontból olyan, ami nem igen mutat túl a lassan 10 éves elődön se. Az AI nincs. Összehasonlíva a PS-es verzióval, legalább a lóé valamivel jobb PC-n, nem az van, hogy minden 2. keríésen fennakad, elesik, leesik, stb. A harc szerintem büdös gyenge, de olyan szinten, hogy szerintem egy Mass Effect-ben is élvezetesebb a harc, pedig ott is… Ami ENGEM zavart, az az, hogy a játék teljesen alkalmatlan casual szerű játékra. Rettenetesen időrabló, egy történetvezetés szempontból 10 perces küldetés lazán el van nyújtva 25-30 percre a lovaglással. De legalább a közlekedés sem olyan tempós mint ahogy az mondjuk meg van oldva egy AC-ben, vagy Witcher 3-ban. Nekem eddig durván 20-25 órám van talán benne (a PC-sben, PS4 pro-n pedig úgy 6-7), ami ez alatt történt, az igazából nagyjából 2 óra átvezető videó és ugyanennyi történetközpontú ( főszál), és mondjuk nagy jóindulattal még ugyanennyi melléküldi. A többi szerintem minden idők legpofátlanabb open world hígítása. Amivel nem lenne baj, ha a játék lehetőséget adna arra, hogy jobban fókuszáljon az ember a történetre. Itt ha akarom, ha nem, rám van tukmálva minden szir-szar, de amikor történetről van szó, 3 főszállal nem csinálhatok semmit máshogy mint ahogy elő van írva, különben “mission failed”. 15 percet lovagolok egy szaros küldetéshez a bandával, de közben nem állhatok meg 1 percre, hogy kilootoljak egy útba eső házat, mert elmegy a banda és “mission failed”? Hát menjenek a pcsba… Vagy amikor ki kell szabadítani a havert a börtönből. Hát nem igaz, hogy erre egyetlen megoldást kapok egy Rockstar játékban…

Viszont nagy ritkán, amikor lehetőségem van 2-3-4 órákat rászánni egyhuzamban, és lehetőségem van elveszni benne, akkor más élmény. Persze az ai akkor is rossz, a harc akkor is rossz (különösen a konzolos verzióknál, mert ott az auto aim rendszer is katasztrófa. Vagy nincs egyáltalán kb. és akkor büdös nehéz, vagy már minimálisan bekapcsolva is olyan, hogy a 4km-re lévő sirály sem kihívás, röptében.

Erre persze lehetne azt mondani, hogy “nem neked való… ha nincs időd játszani, ne játssz!”. a Probléma az, hogy még egy mocskosul időrabló AC:Odyssey is fényévekkel barátságosabb ebből a szempontból, és a Witcher 3 minőségét sem befolyásolja az, ha csak 1-1 órára tud leülni vele az ember.

Kicsit lehet fikázósra sikerült így, de összességében szeretem persze. Rengeteg jó geg van benne, nagyon jó a hangulata, a humor. De sok szempontból átgondolatlannak érzem, következetlennek. Az inventory fölöslegesen van túlbonyolítva. A löttyök 3/4-ét soha nem használom semmire. Vagy pl. van fegyver olaj, de ha nem használom a büdös életben sem igen tapasztalok drasztikus változást, vagy dead eye-nál pont ugyanúgy megy a headshot deluxe… Igazából a Rockstartól egy kicsit csalódás nekem. Bárki más csinálta volna, akkor nyilván el lennék ájulva. De igazából “nextgen ugrást” nem éreztem a látványon kívül. A játékmenet egy igen jelentős része előző generációs szint, ami részemről kevés a Rockstartól.

Még hamar annyit fűznék hozzá, hogy PC-n sokkal jobb játszani. Már az első napokban sem igen tapasztaltam semmi fejfájásra okot adó dologgal, talán a menü idegesített csak fel, hogy akárhogy állítgattam a beállításokat, nem jegyezte meg őket. De részemről az egér+billentyű kombó nagyon jót tett a játéknak, a harc számomra élvezetesebb. Aki még nem szerezte be, és teheti, hogy válasszon a kettő között, annak a PC-st ajánlom. És a fikaráadat ellenére is bőven ajánlott vétel és remek szórakozás.

2 Likes

Most mikor le volt árazva meg akartam venni, de végül megfeledkeztem róla. Most a Lunar New Year sale-en be akarnám szerezni. A rövid leírásodból következtetve tetszik a játék és ki vagyok békülve az ilyen elnyúzott történetmeséléssel is. Mindenképp ki akarnám már próbálni.

Egyetlen dolog, amitől félek az az optimalizáció hiánya. Változott valamit az utolsó időben?
(R5 2600X, RX 590, 16GB RAM, ezzel a konfiggal kellene fusson elfogadhatóan, gondolom)

Ismerősömnek ugyan ilyen konfiggal medium beállításokkal stabilan tartja a 60 fps-t, sőt meg is lepődtem, hogy ilyen szép levett grafikával. Habár mondta azt is, hogy random még mindig kidobálja a game(nem tudok erről nyilatkozni mivel nincs meg RDR2).

1 Like

Nekem egy full végigjátszás alatt 1x nem volt semmilyen technikai hondom a game-el. 0-Day-en kezdtem direktbe a Rockstar Launcher-ben vettem meg és nemvolt gond se az indítással sem a teljesítménnyel…semmi :stuck_out_tongue:

Config: i9 9900k, 32GB DDR4 3200MHz, Aorus 1080Ti Xtreme