Régi mid config update, meglepő meggondolatlansággal...... :D

Sziasztok!

Igen ez valóban arról fog szólni, hogy nem igazán gondoltam én át ezt az upgrade - et, beleöltem relatív nem kevés pénzt, aztán kiderült, hogy bottleneck lett az egész. :smiley:

Tehát ezúton is úgy döntöttem, hogy szánok elég gondolkodási időt végre a dologra és maghallgatnám a véleményeiteket is, hogy ti szerintetek van e még valahol gyenge pont a rendszerben akár a jövő updatejei alkalmával. (3évig minimum nem akarok mostmár hozzányúlni)

Előre is köszönöm szépen, ha elolvasod, és egy pillanatig is ötletelsz a konfigomon.

Ez volt még az elején:


-------> Ebből a végleges config időközbeni RAM és SSD update után:

 • I3-8350k 4mag 4.0GHz -> 4.3GHz -re húzva
 • CoolerMaster Hyper 212 EVO(rajta: BeQuiet Pure Wings 2 PWM HighSpeed max 2000RPM)
 • Asus Prime Z370A
 • 16GB Hyperx Fury DC 2400MHz (eredetileg 2*4 2133-as)
 • 1060 6GB Strix OC
 • 500GB 2.5 SATA SanDisk Ultra 3D SSD (rendszer, tudom van gyorsabb)
 • 1TB 2.5 SATA Toshiba VX500 SSD
 • 1TB WD Blue HDD 5400RPM(asszem)
 • Corsair CX 550M 80+ Bronze

Többi: ASUS VG245H 1080p 75hz TN(monitor) + Corsair Carbide Series 100R(ház) + 3 BeQuiet Pure Wings 2(+1 a procin) + ROG Strix Claymore(billentyűzet) + ROG Strix FUSION 500(fejhallgató) + G502 Proteus Spectrum(egér)

Jelenlegi update tárgya:

 • ASUS ROG Strix RTX 2070 Advanced Edition(csak azért nem super, mert 170k - ért vettem az Alzában Call of Duty Modern Warfare -el)
 • ASUS ROG Swift PG27VQ 27” Curved G-SYNC Gaming Monitor 165Hz 1440p 1ms TN (230k mert bontott volt a doboz, amúgy elvileg 280k körül lenne átlagban)

A meglévő config tehát a fentiekkel bővített “végleges” config.

Amire szükségem van és mivel nem gondoltam át, nem számoltam vele:

COD MW ugyan nem kicsit darálja be a procit, de ennek ellenére az fps legalább stabil 120körül van. (minimális kivétellel MAX beállításoknál 2560*1440p - ben.)
Azonban a Division 2 és a METRO(high) már nem nagyon szereti, Division 2(kb. Ultra szintén kis kivétellel) DX12-vel gyakorlatilag kidobált meg kb 5mp-ekre laggolt utána kaptam nagyjából 5 percig 90 körüli stabil fps -t egészen a következő laggig, majd kb 1 óránként kivánt kidobálni, ha még bírtam IDEGGEL.
de mivel a divisionben 1080p - ben tesztelve dx11el volt hogy 120 de volt hogy 60 fps em volt(séta/futás a pályán, nem robbanás vagy ilyesmi) kb 99%, hogy kevés a proci, mivel a monitorozás közben láttam, hogy a kihasználtsággal volt összefüggésben. (gondolom a világ feldolgozása közben nem tudott a procim eléggé pörögni a gpu mellett)

Tehát összefoglalva kicsit besz*ptam, mert most cserélhetek procit is, és nagyon remélem, hogy táppal azért pár hónapig még legalább kihúzom.

 • Szerintetek a Processzor túl op, vagy elég lesz esetleg egy következő középfelső kategóriás kártyához kb 3-4 év múlva?

 • Szerintetek tápot kell - e vennem??
  Hitelesen nem tudtam teljesen monitorozni (ASUS-ék a 2070hez 550W-ot ajánlanak), de ebbe belefér vajon a többi cuccom is(+ I3 helyett I5-9600k)?

 • Szerintetek lehűti a leendő cpu -t a jelenlegi hűtőm? (4.2GHz mellett, nem mentem 71 fok fölé, Noctua NT-H2 pasztával)

MONDJÁTOK, HOGY NEM KELL TÁPOT VENNEM!!! :smiley:

Köszi előre is !

1 Like

Processzor nem op ahoz a kártyához és hogy elég lesz-e a következő gen.-nek, az majd akkor kiderül.
Tápot mindenképp cserélném legalább 650W-os gold minősítésű darabra, egy ilyen konfignál ne az legyen már a probléma :wink:
A hütőd oc nélkül egy jól szellöző házban valószínüleg elég lesz a 9600k-nak

Jó amúgy igazad van… csak az elején még nem így nézett ki a matek, aztán mostmár kezd kicsit fájni ez az update… :smiley:

Érezhető több helyen is, hogy már nem jutott vagy nem akartál szánni rá, viszont a perifériák átgondoltabb összeállításával megoldható let volna az átcsoportosítás :wink: , de gondolom elvitt a ROG láz és a türelmetlenség :slight_smile:

1 Like

Elég pontosan látod, nagyon türelmetlen, eléggé márkahű(lasd Asus) és baromira fafejű vagyok. Ennek ellenére most talán inkább ez egy impulzív és kevésbé átgondolt (bár az impulzív talán magában foglalja a meggondolatlan fogalmát is :smiley: ) vásárlás volt mert, baromi jó áron voltak a cuccok, most pedig éppen a lehetőség is adott volt a dologhoz. Ilyen tanulópénz kell nekem, különben soha nem tanulok az életben… :smiley:

@farkas_zolee szavaid fülekre találtak(a tápra gondolok):

kedden érkeznek:

Újabb 120 ezer… :smiley:
Mostmár 500k - nál járok…úgyhogy bárki aki erre jár, gondolja át nemkicsit az upgrade-et mielőtt belefog…

2 Likes