Régi PC feltámasztása

Sziasztok!
Van egy PC-m ami elég régóta rossz már, és elhatároztam, hogy életre keltem.
Sajnos nem olyan egyszerű mint gondoltam. Minekután többszöri nekifutásra se kapcsolt be, szétszedtem teljesen és a házon kívül összeraktam. Csak az alaplap + cpu + videókártya + ram. Rákötve a tápot, a videókártyán zöld led jelzi, hogy áram alatt van. Azonban (csavarhúzóval) bekapcsolva nem ad képet, a ventilátorok épp hogy forognak, illetve a videókártyán a 2-ből az egyik felgyorsul majd lelassul (kicsit berreg is). Hagytam, hogy járjon egy kicsit, melegszik a proci is és a kártya is de más nem igazán történik. Próbáltam, hogy kiszedem a BIOS elemet és várok, meg igazából mindent dugtam már mindenhova, megtisztítottam de semmi. Mostanra már elég tanácstalan vagyok, hogy mit lehetne még csinálni. Sajnos az alaplapon nincs integrált videókártya szóval nem tudom ilyen módon kideríteni, hogy jó-e.
Az alaplap az Gigabyte GA-970A-DS3
A videókártya: ASUS HD 7850
Processzor: AMD FX-4130
RAM: Crucial 4GB DDR3L-1600 UDIMM
Táp: CHIEFTEC A-80 Series 500W

Szia!

Alaplapon nem is szokott lenni intergrált videokártya, ez a CPU-ban van, ha van. Érdemes lenne a teljes gépet leírnod, mert ennyiből sok mindent nem lehet kitalálni.

Ha mégis vakon tippelgetni kellene, első körben a tápra gyanakodnék, de a leírásodból még bármi is lehet a gond.

CPU-t újrapasztáztad?

Editeltem a postot mostmár az infókkal. Nem pasztáztam újra, létezik, hogy amiatt nem kapok képet sem?

Nem valószínű hogy a paszta miatt nem lenne kép, viszont lehet hogy a régi paszta miatt nagyon gyorsan túlmelegedik, az FX egyébként is egy kályha volt.

A Chieftec táp pedig szinte garancia a problémákra.

1 Like

Érdemes lenne akkor szerinted egy másik táppal megpróbálni?

1 Like

Mindenképpen, bár kérdéses ér ez az egész konfig annyit, mint amennyibe egy viszonylag jó, új táp kerül. Szerintem nem. De ha van kéznél másik, mindenképp próbáld ki.

2 Likes

Hát, igazából csak 1 játékkal szeretnék játszani, annak elég ez a config és nem szeretnék most több 100ezret egy új buildre költeni. Egy ugyanígy 500W-os táp elég lesz neki? Esetleg tudnál ajánlani egyet?

Szerintem necc az 500W, a GPU önmagában megeszik akár 300 körül is, a CPU pedig 125W, és akkor ott vannak az egyebek, nameg az esetleges peakek. Én valami hasonlót néznék mint ez:

https://www.pcx.hu/lc-power-650w-v2-3-tapegyseg-psu-lc6650gp3--00060284

De mivel egyáltalán nem biztos hogy csak a táp rossz, lehet érdemesebb beadni szervízbe úgy ahogy van az egészet.

2 Likes

Rendben, elviszem szervízbe az a biztos. Köszönöm a segítséget!

1 Like