Régiből új gépbe pakolt HDD probléma


#1

Sziasztok!

Helyzet a következő:
Van egy HDD ami egy régi gépből ki lett szedve át lett rakva az újba szimpla tárolónak. Az új gép látja rendesen a rajta lévő 2 partíciót, viszont ebből a kettőből az amelyiken a win volt nem hozzáférhető. Egészen pontosan látja a mappákba bele lehet menni de semmit sem nyit meg róla. (képek videók dokumentumok stb… semmit).
Kérdés: Hogy lehetne hozzáférni? Egy rokonnál áll fent ez a helyzet Januárban néztem azóta nem jártam arra így nem emlékszem pontosan, de Ha jól rémlik az üzenet az volt hogy ennek a felhasználónak nincs jogosultsága… Rendszergazdaként megnyitotta a képeket, de másolni áthelyezni nem engedte. A tulajdonságok alatt néztem erre vonatkozó beállítást, de nem jutottam érdemben sehova.
Valami okosság, mit hol hogy kéne állítani?
Előre is köszönöm!


#2

A mappák (fileok) tulajdonosát kell átírnod.
Jobb egérkatt - tulajdonságok - biztonság - speciális - itt a tulajdonost átírod magadra (a rokonra, aki rendszergazda).
Aztán tudsz már adni jogot teljes hozzáféréshez.
Ennyi a történet.


#3

Admin Parancssorba bepötyögöd az alábbit, ahol X az adott partíció vagy partíciók amiket tulajdonba akartok venni. Ilyenkor elvileg a bejelentkezett fiókhoz adja a tulajdonjogot.

takeown /f X:\ /r /d y


#4

@ezredes84 @sutyomatic Köszöntem! :wink: