TheVR Fórum

Rejtélyes hiba pc

Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni tőletek van egy config ami a következő:
Alaplap MSI x99a gaming 9 ack
CPU: I7 6850K
Hűtő: Be quite shadow 2
Memória: DDR4 2x8GB hyperx
GPU: Gigabyte gtx 1660 6GB
Tápegység: Cooler master 650 80+gold moduláris táp
Számítógépház: Cooler master masterbox pro5

A probléma a következő lenne hogy hol be kapcsol a gép hol nem. Ezt úgy kb egy hónapja kezdte el csinálni először a régi gépházamra gondoltam amit ki is cseréltem a fent emlitetre de így 2-hét elteltével továbbra is produkálja ezt a hibát. Szerintetek mi lehet a baj?

Hello. Kb fél órája tettem fel, egy hasonló kérdést, nekem is hasonló hibám van, szintén cooler master táppal. Ma már leteszteltem, és nálam a táp fingott ki.

1 Like

Ma próbáltam rá jönni h mi baja egyszer be is tudtam kapcsolni de azóta szintén semmi :confused: Úgyhogy akkor szerinted nagy valószínűséggel a táp lessz a baj?

Egyébként állandó ilyen sípoló hangod ad ki a táp ezt már kb vagy 2-3 hónapja tapasztaltam elsőnek.

Szinte biztos vagyok benne, mivel ma én is 3 órát szarakodtam vele. Próbáld az ATX kábelt ki húzni majd vissza dugni és utána “villan” egyet. Én addig szoktam csinálni amíg be nem kapcsol :'D

1 Like

Moduláris kábelek tápfelöli vége jól be van dugva?

Mert ha nem akkor a kaki kontakt miatt az OCP védelem nem indítja el a tápot.

2 Likes

Igen. Azt is meg néztem ma többször is és nincsen ki csúszva semmi.

Ha ez így lenne, akkor ha az alaplapból húzom ki az ATX kábelt,akkor nem villanna fel utána a bekapcsolásnál.(Legalábbis az én esetemben.) + Miután sikerül bekapcsolni a gépet, és leállítom ugyan ezt csinálja.

1 Like

Nekem is ugyan ez a helyzet az alaplapon világít a bekapcsoló gomb de ennyi. Ma egyszer be tudtam kapcsolni úgy h ki húztam az összes kábelt de utánna le állítottam és azóta megint semmi.

Csak az ATX kábelt kell ki-be húzni dugni, és elvileg menni fog.

1 Like

Egyszerűbb a tápon lenyomni a kapcsolót és várni egy kicsit mint kitépni a 24pint.

1 Like

Nálam az nem segít sajnos :slight_smile:

Szerinted garanciával ki cserélnnék a tápot ha ténylegesen az a rosz? Tavaly július 2.-án érkezett meg hozzám a táp.

Ha van garanciaidő még, és a számla is meg van, akkor beviszed a boltba ahol vetted, ők elküldik bevizsgálásra és ha lehet javítják, ha nem, akkor kapsz egy másikat.

1 Like

Olnile rendeltem pcx-ről a garancia az emailben meg van.

Update:

Nálam meglett a hiba, az ATX kábel érintkezésével van a gond. Ha elkezdem mozgatni, fel-fel villan, és bizonyos pozikba elindul.+Már említettem az én posztomba, hogy másik táppal semmi gond nem volt, ezért ki lehet zárni az alaplap problémát.Néztem, egy új 24 pines kábel kb 4-5k forint, ezért igen megéri vissza küldeni az egész tápot ha van rá lehetőség.

Most jelenleg úgy be tudom kapcsolni a gépet hogy le kapcsolom a tápot és úgy hagyom egy kis ideig ahogy azt írták is. Még majd Mindenféle képen át akarom nézni még egyszer a kábelek érintkezését mi előtt bármi is lenne a tápal. de elképzelhető h nekem is valamelyik kábellel van gond.