Reklámok a neten


#1

A netes reklámok számának brutális ugrása az utobbi 1,5 évben… Elég idegesítő :nauseated_face::sob:


#2

Ezzel megszűnnek problémáid :smiley:


#3

Adblock nekem is sokat segít. Youtube-on pl semmilyen formában nem látok reklámot. El sem tudnám viselni őket :'D


#4

ugyanezt használom, csak én a firefoxos verziót:


#5

Tessék ublock origint használni, APB jó pár éve le van fizetve hogy x reklámokat átengedjen.
uBlock origin open source, és könnyen tudsz hozzáadni plusz szűrőket ( pl ha eleged van az Index feminfójából/velvetjéből, vagy jobb oldali memesávjából, ahol 5 nap késéssel hányják ki a lapkasajtdobálós hülyeségeket, így letilthatod)


#6

Annyit tennék hozzá a témához, ha ha már adblockot használ valaki, fizessen elő minden olyan oldalra amit használ és lehet / támogassa “adománnyal”. Ugyanis az egy dolog hogy igen, tudnak idegesítőek lenni a reklámok, az érem másik oldala viszont az, hogy ezek miatt tudnak bizonyos oldalak “ingyenesek” lenni. Persze ingyen semmi nincs, senki nem fog ingyen híreket szerkeszteni, cikkeket írni, vagy szervert üzemeltetni.


#7

Javaslom a BRAVE böngészőt! Fél éve használom, érezhetően gyorsabb mint a Chrome, és mivel Chromium alapú minden Extension működik ami a Chrome-ban is. A szinkronizálás is egyszerű nem kell felhasználó csupán QR kóddal megoldja. Ja és beépített reklámszűrője van!


#8

Alapvetően engem sem zavarnak a reklámok - ki nem használ Adblock-ot? :laughing::joy: - de érdemes néha ránézni az Adblock ikonjára, hogy épp mennyi pop-uppot blokkol… Hányinger gerjesztően sokat :worried:


#9

Azért az adblock egy picit problémás olyan téren, hogy sok tartalom gyártó jelentősen függ a reklámok hozta bevételtől. Én nekem is fent van, de nagyon sok oldalt, amit visszatérően látogatok felveszem a kivétel listára, hogy a reklámon keresztül támogassam. Illetve ahol lehetőség van rá, előfizetek (legutóbb a Youtube Premiumra)


#10

Azért a Youtube prémium elég erőszakosan a pofámba szokta nyomni, hogy próbáljam ki, valahányszor megnyitom az alkalmazást.
Nem értem ezt a Youtube Music dolgot sem, amikor már van Spotify meg Apple Music, de nekik a világ összes pénze kell :smiley:


#11

Úgy hívják: piaci verseny. Bárcsak több lenne.


#12

Verseny, amikor a kartellezés világát éljük. Valahogy nagyon nagyon hasonló ajánlatok vannak a Telenornál, a Telekomnál és a Vodafone-nál is. Összebeszélnek, hogyan lehet kihúzni a létező összes pénzt a felhasználók zsebéből, hogyan tudják feltornázni az árakat, nincs itt semmi féle verseny, csak nézz rá az autóiparra, a mobil piacra…

Már régen nem azzal versenyeznek, hogy hogyan lehet a felhasználóknak jobb szolgáltatást nyújtani. Ha ki akarja valamelyik nyírni a másikat, akkor ki is nyírja, nézz rá a huawei-re, túl sokat versenyzett, búcsúzhatunk tőle.


#13

Huaweit ne keverjük ide, nem a versenytársai nyírták ki, hanem a politika.

Igen, vannak piacok ahol könnyen lehet kartellezni, és van ahol nagyobb a verseny. A fent általad említett speciel verseny.