TheVR Fórum

Retro játékok keresése

Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni 4 darab retro - ha nevezhetőek retronak, de szerintem igen - játék megtalálásában. Ezekkel régen olyan 6-7 éves koromban nagyon sokat játszottam számítógépen, ezekért szerettem meg a videójátékokat, ezért is lenne olyan fontos ezeket megtalálni. Sajna az emlékezetem az eléggé homályos már, szóval elnézést, ha bonyolultan írom le ezeket.

Az első: Az egyik ilyet úgy tudnám leírni, hogy egy, a Sonic-hoz kicsit hasonló képi világú helyen lehet menni egy tehénnel, csak kicist színesebb a képi világa, csak annyi a különbség, hogy a pályák felépítése nem hasonlítható a Sonic-hoz. Ilyen oldalról nézetes játék, ugyanúgy mint a Sonic, és lehetett szinteket feljebb és lejjebb menni a pályákon.

A második: A második egy viszonylag könnyebben leírható játék. Ez egy pincéres, kiszolgálós játék, ahol ha jól emlékszem egy barna hajú lánnyal kell lenni, és egyfolytában ki kell szolgálni a vendégeket, leadni a rendelést, ki vinni az asztalhoz az ételt, amit megrendeltek a vendégek.

A harmadik: Na ez egy elég nehéz leírás lesz, szóval elnézést. Ez a játék egy úgymond Puzzle game, ami abból áll, hogy forgatni kell ilyen “platformokat”, amiből kiállnak ilyen csövek, és jól kell állítani a csöveket két pont között. Ez is egy régi számítógépes játék. Arra emlékszem, hogy a forgatható dolgokon voltak ilyen minták, például oroszlán fej, stb. És különböző színűek is lehettek a csövek például bronz színű, vagy kék.

A negyedik, és egyben utolsó: Ez talán népszerűbb, mint az előző három. Ez egy halas játék, amiben hallal kell halakat enni egy bizonyos térben, hogy nagyobbra nőhessünk. Ha jól emlékszem volt második része is. A második részben ki lehetett ugrani a vízből, hogy szárnyas bogarakkal is táplálkozzunk, meg ilyenek. Az első részben bizonyos pályákon jött egy sellő ami gyönyöket dobált el pontokért. A pályákon persze voltak nagyobb halak, akire egyenlőre vigyázni kellett. És ha jól emlékszem, de ez lehet, hogy csak a második részben volt, hogy voltak benne bizonyos fajta challenge-k, hogy egyek meg ennyi halat ennyi időn belül stb.

Nos, sajnálom, ha értelmezhetetlen, vagy bonyolult leírásokat adtam. De mint mondtam, nagyon homályosak az emlékeim 6-7 éves koromra visszavezethetően. Előre is megköszönöm, ha valaki tud ebben nekem segíteni. :grin:

Teljesen jól körbeírtad szerintem. Sajnos én ezeket a játékokat nem ismerem, de felismerném a leírásból ha ismerném őket. Esetleg írd meg mikor voltál 6-7 éves, hogy könnyebben beazonosítható legyen a kor.

Nem tudom, hogy mikor jöttek ki a játékok. De olyan 2008-2011 között játszhattam velük. Én körülbelül akkor voltam 5-8 éves. De nem a megjelenésükkor játszottam velük, azt hiszem. Akkor még nem is voltam annyira képben az ilyenekkel, csak játszottam.


A halas nem ez volt?
Szerk: leírás alapján nem ez :frowning:

Nem, ennél komolyabb volt a grafikája, arra emlékszem

Szerintem a halas játék ez lesz https://www.ea.com/games/feeding-frenzy/feeding-frenzy
Ez konkrétan a PopCap Games játéka
A második játéknak a nevére nem emlékszem de az is ilyen PopCap Games, Big fish games vagy Iwin játék, valamelyik oldalon biztos megtalálod mert anno én is az egyik oldalon találtam meg.
A harmadik játékból meg elég sokféle van abból lesz vagy 100 mindegyik oldalon.
Elsőt nem ismerem.

A negyediknél én is a Feeding Frenzy 1-2-re tudok gondolni. Amúgy gyerekkoromban imádtam ezt a gamet. :smiley:

Igen, a halas az a feeding frenzy. Köszönöm a segítséget. A többinek meg megpróbálok a leírásod alapján utána nézni. :smile:

1 Like

Figyelem!
A segítségeteknek hála megtaláltam a 4 játékból 2-őt. A harmadik a Talismania, a negyedik a Feeding Frenzy. Ezek, ahogy @nekromonta is mondta, PopCap Games játékok.
Az első kettőre még nem találtam rá, szóval arra még várom segítségeteket. Aki pedig eddig segített, vagy majd segíteni fog, annak köszönöm szépen. :smiley:

1 Like

Az első szerintem a Supercow.

Igen, az, köszönöm :smiley: