Retro számítógépes (C64, Amiga500) beszélgetős podcast érdekelne?

Sziasztok!
Több Commodore géppel rendelkezem,egy kis hobbi gyűjtőként, ezek közül is:
C64 több fajta, Amiga 500 illetve 500+ és ezekhez különböző korabeli perifériák pl magnó, kazettákkal, 5,25 floppy lemezes meghajtó, lemezekkel, de több olyan modern kiegészítőm is van ami viszonylag ritkaság és sokan nem is ismernek. Ilyen pl: Ultimate II+ C64hez, vagy magyar fejlesztésű HC508 turbó kártya Amiga 500-hoz. Illetve több olyan magyar fejlesztésű hardvert is teszteltem ami nagyban megkönnyíti ezeknek a retro gépeknek a mai SD kártyával, pendrive-al való használatot. Ezeken kívűl rengeteg apróság amit most nem sorolok fel mert hosszadalmas lenne, meg az ezekhez köthető rengeteg sztori az emúlt 5-6 évből, hogy honnan hova jutottam… Érdekelne titeket egy ilyen beszélgetős videó ha lehetne ilyenre lehetőség? Természetesen Pistin, illetve Janin múlna hogy ők benne lennének e egy ilyenben! Köszönöm hogy elolvastad!
Üdv: Tomi

Szerintem jobb, ha Te csinálod.
Podcast - ha technikai oldalát nézzük - nem egy nagy dolog. Ott a telefon, azon is tudod csinálni. Olcsó eszközökkel is el lehet kezdeni, későbbiek folyamán, lehet fejlődni, stb. Ilyen retro dolgoknak, mindig megvan a maga helyük.
Volt egy ilyen, retro PC kiállítás (több éve, Bp.-en), csináltam is róla képeket. Ha gondolod, fel használhatod őket (ha minden igaz, még ide is feltettem, erre a fórumra).

Köszönöm szépen a fotós lehetőséget, illetve a tanácsot! Tudom manapság lehet csinálni minden féle platformon ilyen olyan videót, de álmodozom azon, hogy egyszer egy hasonló podcastban résztvehetnék mint a TheVR csapat amit készít, egy baráti beszélgetésben, amihez rendelkezésre tudnék bocsájtani C64-et Amiga 500-at meg rengeteg kiegészítőt, illetve történetet mesélni. Természetesen a fiúknak tudnék hagyni, adni gépet is ha nagy lenne erre az érdeklődés. Mindenre nyitott vagyok, de nyilván ez rajtuk múlik, illetve rajtatok nézőkön hogy érdekelne e ilyen témakör titeket. Úgy érzem sokakat mozgat ez a retro láz, legyen az egy bakelitos téma, vagy hifis téma. Szándékosan nem hirdetem magam, mert nem ez a célom. Célom a nosztalgia semmi reklám. Több platformon megtalálható vagyok, egész jó kis összetartó csapattal.

1 Like

Fórumot nem olvassák. Twitteren tudod felvenni velük a kapcsolatot.

1 Like

Köszönöm az infót!