RGB LED Szalag Felvilágosító/Segítség Kérése


#1

Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy ha én szeretnék a szobámba LED szalagot, akkor azt hogyan tudom megvásárolni?
Mármint a kérdésem arra irányul, hogy milyen “összetevőkből” áll a rendszer? Külön kell vennem a szalagot, távirányítót, dimmert stb… vagy ugye vannak a szettek, de azokat sem értem pontosan. Nézegettem a különböző oldalakat, példának okáért ezt:


Ehhez például milyen egyéb dolgokat kellene venni, hogy menjen, esetleg tudjon különböző effekteket?
Ha bárki fel tudna világosítani, hogy hogyan vannak ezek a dolgok, akkor kérem ne tartsa magában! :smiley: Nagyon nem vagyok otthon sajnos a témában :confused:
Ha esetleg tudtok ajánlani weboldalakat, vagy eBayen tudtok olyan szalagot amihez jár minden, tud effekteket, meg a hasonlók, akkor azt is szívesen veszem! :smiley:
Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget! :smiley:
További szép estét/napot mindenkinek! :smiley:


#2

Alapvetően 3 részből áll egy ilyen szett: táp, vezérlő, szalag. Szerintem nem érdemes már távirányítós vezérlést venni, az appal irányítás több funkciót ad. Én csak ilyenben gondolkodnék.
A megvalósításra is több lehetőséged van, először ezt döntsd el szerintem.

  1. A legdrágább, ha felkeresel egy LED világítástechnikai boltot, megmondod pontosan mik az igényeid, ők meg megmondják mit vegyél. Viszont benne van, hogy ugyanazt a kínait kapod meg, mint a 3. lehetőségnél.

  2. Még mindig nem olcsó, de egyszerű megoldás, ha a Xiaomi saját szalagját választod. Ez alapból 2 méteres és egyméteres darabokkal toldható, max 10 méterig. A Mi Home appal vezérelhető, és lehetőséget ad későbbi okosotthon eszközökkel, RGB izzókkal, porszívóval stb. bővítésre. Ezeket itthon a xiaomishop.hu-ról, vagy a Lurdy Házban lévő boltból magyar garanciával, az AliExpress-ről EU raktárról pedig kicsit olcsóbban beszerezheted.

Szerk.: azt nem írtam, hogy a 2 méteres “alap” szalag az all-in-one. Csak megveszed, bedugod, beállítod, és működik.

  1. Aliról vagy eBay-ről összeválogatod az összetevőket. Itt figyelni kell a szalag fogyasztására, ez alapján tudsz tápot és vezérlőt választani. Ehhez vagy ír itt valaki segítséget, vagy olvass utána, böngészd át a leírásokat. Viszont, ha itt megadja magát egy szakasz, vagy nem teljesen ugyanolyan az összes szalag árnyalata/fényereje, akkor szophatsz a Kínába való visszaküldéssel.

#3

Köszönöm a válaszod! :smiley:


#4

Szia, én innen tanultam meg hogyan kell csinálni és innen is rendeltem meg anno mindent:

http://www.anrodiszlec.hu/article_info.php/articles_id/154


#5

Köszi szépen! :smiley: