Rise Of The Tomb Raider


#1

Sziasztok!
Az lenne a problémám,hogy játék közbe nem lehet hallani az embereket ,hogy beszélnek, Larát se ahogy beszél , se a nyögéseit stb…
Mi lehet a probléma?


#2

Melyik platformon vetted?


#3

Ha PC-ről van szó és azon belül is win10-röl, akkor elképzelhető, hogy valami rendszer update kevert be, mivel pár napja, újra telepítettem a gépemet, aztán ugyan ez volt a problémám az összes játékkal, hogy a karakter hangja nem voltak halhatóak, párbeszédek sem. pl: AC Odyssey-ben a kard hangja hallatszott ahogy suhintok vele, de a nyögés nem, a fütyülés sem, a víz hangja sem, az sem ahogy beszél a karakter, az NPC-knek ha nekimentem, azok rendesen mondták a magukét, de ha valamelyikkel elkezdtem beszélgetni, akkor mind a ketten némák lettünk. Injustice 2-ben meg harc közben az ellenfél hangja hallatszott, az enyém nem. Meg ilyenek, minden játékban.
Nekem az alaplapra volt dugva a fejesem, át dugtam az előlapi portba, onnan rendesen jön minden, illetve a videokártyából is kimegy minden hang a monitorra.
Persze ez csak spekuláció, hogy valami frissítés okozza a hibát, nem tudom…
U.I.: Amit kifelejtettem: Ha felveszem azzal a “szar” hanggal a játékot és visszanézem, akkor minden jó, mintha semmi sem lenne.


#4

Steam-es játék , pc-n, akármit csinálok , nem jó


#5

Nekem is ez a gond. Nincsen hang a játék közben, csak az alap zene. (Vagyis hang van, de nagyon halk viszhangos suttogás, teljesen érthetetlen, és ez is csak néha hallható párbeszédek tárgyak hangja stb… semmi sincs csak a háttér zene). Ha valaki tudja rá a megoldást megköszönném! :slight_smile:


#6

Alaplapi hangkártyáról nem hallható hang. Előre bedugtam, és tökéletes a hang… :smiley: Driverekkel kéne szórakozzak? ezek alapján valaki tudja a megodlást? Köszi szépen előre is!


#7

Ohm, majdnem ilyen de, megse gondom volt… :smiley: Azert leirom a tapasztalatot, hatha segit.
Meg karacsonykor, hazalatogattam szuleimhez, es tesommal neztuk a viragboltbol beszerzett Green Book-ot - szuperjo film egyebkent :smiley: - namost amikor elinditotta tesom, azt vettem eszre, hogy csak a zene szol, hiaba beszelnek, azt nem hallani.
A megoldas vegul az lett, hogy fogtam a drivert, toroltem a francba, es lehuztam az alaplapgyarto oldalarol, amit ajanl. Restart, es lass csodat, volt gond… nincs gond.

Ugy nez ki, hogy amit a windows alapbol letoltott, az valamiert nem ugy mukodott, ahogy az elvarhato lenne…


#8

Az alaplapi hangeszközön meg kell nézni, hogy nem e 5.1 vagy 7.1-re van állítva. Az ilyen párbeszédek többnyire a középső hangszóróból jönnének de ha csak stereo a füles vagy a hangfal akkor nem hallható csak a bal/jobb csatorna.
Pl. nálam:

Én filmeknél tapasztaltam ugyan ezt. Volt környezeti hang de a beszéd vagy nem vagy csak nagyon halkan volt hallható. A lejátszóban stereora (2 csatorna) állítva már rendesen hallatszódott minden.


#9

Kipróbálom, köszönöm szépen!!


#10

Ez nekem is bevált!!! Nagyon szépen köszönöm!!! :smiley: