Robot porszívó vásárlás

Sziasztok,

Olyan kérdésem lenne, hogy akinek van robotporszívója milyen típusút használ/ajánl?
Sajnos az utóbbi időbe mióta egy kutyus a lakótársam szörnyen sok szőr és por van a lakásba amit próbálnék kibackelni egy robot porszívóval, mert semmi kedvem 1-2 naponta porszívózgatni.
Egyik ismerősöm ajánlotta mert neki is olyan van a Xiaomi Roidmi EVE Plus-t elvileg ehhez van külön dockoló is ami egy nagyobb portartállyal rendelkezik így nem kell azt se 1-2 alakom után cserélni.
Mivel tudom hogy ezen termékekből is van csillagos égbe menő ár így egy rugalmas 180-200k körül gondoltam rá ha úgy alakulna.
Köszi előre is mindenkinek.

Nekem egy irobot roomba több mint 10 éves robotporszívóm van.
Az akkumulátora már utángyártott az már tönkrement, de a porszívó még jól működik.

Kutyaszőr ellen végülis müködik, ha naponta használod, de a képen látható forgofejes kefe része idöről időre (hetente) ki kell majd takarítanod, és az eszköz kerekei és minden egyéb részére is fel fog tekeredni a szőr, haj, stb.

kép

Nálam minden nap megy egy kört, kb 2 naponta kell üríteni és takarítani.

De a sarkokba nem ér el, normál porszívózni is kell hetente!

2 Likes

Nekem volt többféle is, csak gyerek mellett már túl sok a szir-szar, amit annyi idő lenne elpakolni, mint rendesen felporszívózni.

Mikor érdemes? Ha nem rumlis a lakás, nincs tele kábelekkel, nincs hosszú szőrű szőnyeg, nincs padka/küszöb és minél több bútor alá befér (ágy, kanapé, TV szekrény, stb.).

Milyet érdemes? Xiaomik jók, de csak lidarral is rendelkezőt vegyél. Ezek feltérképezik a lakást, amit folyton finomítanak, tudod zónázni a területet, csak adott helyre küldeni, okos asszisztenssel irányítani. Viszont a kizárólag optikai szenzorral rendelkező modellek állandóan eltévednek, helytelenül térképeznek, megzavarodnak. Többi márkával nincs tapasztalatom.

4 Likes